Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 9688
Modificació de la Resolució de 14 de juliol de 2020, del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), per la qual s'estableixen instruccions per impartir formació professional per a l'ocupació, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap una Nova Normalitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

En data 14 de juliol de 2020 el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) va dictar una Resolució per la qual s'estableixen les instruccions per impartir formació professional per a l'ocupació, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap una Nova Normalitat. (BOIB núm. 128, de 18 de juliol de 2020).

Mitjançant l‘Acord del Consell de Govern de 7 de setembre de 2020, s'habilità la consellera de Salut i Consum per a l'adopció de mesures temporals i excepcionals per a la contenció de la COVID-19 en determinades àrees geogràfiques.

Així doncs, tenint en compte la situació sanitària causada per la COVID-19 es va fer necessari modificar la Resolució del conseller de 14 de juliol de 2020, per la qual cosa en data 16 de setembre de 2020, es varen modificar els apartats tercer, quart i cinquè d'aquesta Resolució. (BOIB núm. 165, de 24 de setembre de 2020).

Atesa la publicació del Reial decret llei 31/2020, de 29 de setembre de 2020, pel qual s'adopten mesures urgents en l'àmbit de l'educació no universitària (BOE núm. 259, de 30 de setembre de 2020), es fa necessari tornar a modificar la Resolució de 14 de juliol de 2020, en els termes següents:

On diu:

Cinquè. Mòdul de pràctiques professionals no laborals

Excepcionalment, i prèvia sol·licitud al SOIB, quan el centre de formació no trobi empreses disponibles per les conseqüències de la crisi sanitària, es podrà autoritzar alguna de les mesures següents:

  1.  Substituir el mòdul de pràctiques en els llocs de treball per executar un projecte vinculat a les activitats que, en el marc d'aquest mòdul, s'havien de desenvolupar en l'entorn laboral.
  2.  Substituir el mòdul de pràctiques en els llocs de treball per dur a terme un lloc de treball vinculat a les ocupacions especificades en la normativa reguladora del certificat de professionalitat al qual se subscriu aquest mòdul, com a mínim per la mateixa durada de les hores del mòdul de pràctiques.
  3.  Fer el mòdul de pràctiques al mateix centre de formació.

En aquests casos, l'avaluació del mòdul de pràctiques professionals no laborals no requerirà la col·laboració de la figura del tutor d'empresa.

Ha de dir:

Cinquè. Mòdul de pràctiques professionals no laborals

1. Quan no sigui possible la realització efectiva en un àmbit empresarial del mòdul de formació pràctica en centres de treball dels certificats de professionalitat, el SOIB, prèvia sol·licitud de l'entitat de formació, podrà autoritzar els centres que imparteixin aquests certificats de professionalitat a adoptar alguna de les mesures, d'acord amb l'ordre de prioritat amb el qual figuren enunciades:

a) Substituir el mòdul de pràctiques en centres de treball per l'exercici d'un lloc de treball vinculat a les ocupacions especificades en la normativa reguladora del certificat de professionalitat a què aquest mòdul s'adscriu.

b) Ampliar el període per dur a terme el mòdul de formació pràctica en centres de treball.

c) Realitzar el mòdul de pràctiques en el propi centre de formació.

d) Excepcionalment, substituir el mòdul de pràctiques en centres de treball per la realització d'un projecte vinculat a les activitats que, en el marc de l'esmentat mòdul, s'havien de desenvolupar en l'entorn laboral.

2. L'avaluació i el seguiment del mòdul de formació pràctica en centres de treball, la realització del qual s'efectuï d'acord amb les lletres a), c) o d) d'aquest apartat, no requerirà la col·laboració del tutor designat per l'empresa, i quedarà recollit documentalment mitjançant la qualificació d'apte o no apte pel tutor d'aquest mòdul.

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web del SOIB.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 9 d'octubre de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB ​​​​​​​Iago Negueruela Vázquez