Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 9489
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta del director general de Cooperació Local i Patrimoni, d’aprovació i autorització de l’arrendament directe d’un local per ubicar les aules d’infantil desdoblades del CEIP Ses Comes de Porto Cristo, Manacor (SP 165/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 30 de setembre de  2020, el director general de Cooperació Local i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 18 de setembre de 2020 va tenir entrada a la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni un ofici del secretari general de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca amb data 16 de setembre de 2020, en què se sol·licita l'inici de l'expedient de contractació directa de l'arrendament d'un local per ubicar les aules d'infantil desdoblades del CEIP Ses Comes de Porto Cristo, a Manacor.

2. L'escrit esmentat adjuntava  la documentació inicial d'aquest expedient, que és, entre d'altra:

  • L'informe justificatiu conjunt de  la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i de la secretària general de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, sobre la necessitat i la conveniència de concertar l'arrendament del local, de 10 de setembre de 2020.

  • Proposta de resolució d'inici de l'expedient de contractació, de 10 de setembre de 2020, del conseller d'Educació, Universitat i Recerca.

  • L'informe de valoració econòmica del preu de l'arrendament, de l'arquitecta de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

  • La proposta de resolució del secretari general de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca de dia 14 de setembre de 2020 d'autorització i disposició de la despesa.

  • Resolució d'autorització d'imputació de despesa a exercicis futurs del secretari general de la Conselleria d'Educació, Universtitat i Recerca, per delegació de signatura de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

  • Certificat de despeses pluriennals compromeses de la cap del departament de Gestió Econòmica de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, de 15 de setembre de 2020.

3. Es considera, a més, la documentació relativa a l'immoble i a la seva titularitat, la que consta en els arxius de la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni, la relativa a les condicions contractuals i la comptable de rigor.

4. . L'informe favorable emès pel personal tècnic de la Direcció General de Cooperació Local  i Patrimoni, de 28 de setembre de 2020.

5. Tenint en compte la quantitat, aquest expedient no requereix la fiscalització prèvia per part de la Intervenció General.

Fonaments de dret

1. L'article 65 i els següents de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 24 d'abril), el Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 192, de 24 de desembre de 2005) i la resta de disposicions aplicables.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

4. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

5. El Decret 62/2019, de 2 d'agost, pel qual es nomenen els alts càrrecs de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 107, de 3 d'agost).

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar i autoritzar la contractació, de manera directa, de l'arrendament d'un local per ubicar les aules d'infantil desdoblades del CEIP Ses Comes de Porto Cristo, a Manacor , amb els propietaris, Sr. Cipriano García Iniesta i la Sra. Adoración Márquez Sánchez, com a part arrendadora, i l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a part arrendatària.

2. Establir que el contracte té efectes des del 14 de setembre de 2020 fins el 30 de juny de 2021, i es pot prorrogar per dos anys més, si cap de les dues parts signants no fa un preavís en sentit contrari amb dos mesos d'antelació a l'acabament d'aquest, o de les pròrrogues respectives. El termini del contracte s'estableix de manera obligatòria per a la part arrendadora i potestativa per a la part arrendatària.

3. Disposar que es pacta una renda de 1.750 € mensuals, amb IVA inclòs, la qual no serà objecte de revisió de preus al llarg del contracte principal.

4. Establir que la despesa total prevista per a aquest arrendament és de 16.741,67 € (IVA inclòs), i, per tant, no està subjecta a la fiscalització prèvia favorable de la Intervenció General. Va a càrrec de la partida pressupostària 13101.421A01.20200. sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient en els pressuposts generals de l'Administració de la  Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Anotar les característiques d'aquest arrendament en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Notificar aquesta Resolució a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, sense perjudici que s'hagi de tramitar el procediment economicofinancer corresponent, i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició per infracció de les normes sobre competència i procediment davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu per infracció de les normes sobre competència i procediment davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Fora dels supòsits d'infracció de normes sobre competència i procediment, els qui es considerin perjudicats quant el seu millor dret a l'herència o altres de caràcter civil per la declaració d'hereus abintestat o l'adjudicació de béns a favor de l'Administració poden exercir les accions pertinents davant els òrgans de l'ordre jurisdiccional civil.

 

Palma, 30 de setembre de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau

El director general proposant Francesc Miralles Mascaró