Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 9420
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius per promoure i impulsar el comerç a l’illa de Formentera i millorar la seva competitivitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

“Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i el Consell Insular de Formentera per promoure i impulsar el comerç a l'illa de Formentera i millorar la seva competitivitat

Parts

Juan Pedro Yllanes Suárez, conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, en virtut del Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en representació de l'Administració autonòmica de les Illes Balears i en atribució de les funcions que li confereixen els articles 11c) i 80.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Alejandra Ferrer Kirschbaum, presidenta del Consell Insular de Formentera, que actua en nom d'aquesta corporació en virtut del seu nomenament, acordat pel Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 de juny de 2019, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

Antecedents

1. L'article 30, apartat 42 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la redacció que en fa la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, atorga a la nostra Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria de comerç interior, sense perjudici del que disposen els articles 38, 131 i els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució i en ordenació de l'activitat comercial.

2. L'article 2.1 del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció General de Comerç, exerceix, entre d'altres, les competències de foment en matèria de comerç i comerç interior. La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius té com a funcions de foment la d'impulsar el desenvolupament de l'activitat econòmica i empresarial de les Illes Balears amb accions que facilitin als emprenedors i les empreses la informació i els mitjans necessaris perquè es puguin implantar, millorar la gestió i augmentar la seva competitivitat.

3. L'article 1.3 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera estableix que el Consell Insular de Formentera ostenta íntegrament les competències i les potestats i les capacitats administratives que correspon a l'Ajuntament de Formentera.

4. Per altra banda, La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears estableix entre les competències dels ajuntaments, en l'article 29.2.s), la regulació de l'establiment d'autoritzacions i promocions de tot tipus d'activitats econòmiques, especialment les de caràcter comercial, artesanal i turístic en el seu territori i, a l'article 29.2.t), el desenvolupament econòmic local i la promoció turística del seu territori.

5. La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius té la voluntat de col·laborar amb els Consell Insulars i els ajuntaments de les Illes Balears en la promoció d'activitats econòmiques comercials i artesanals en el seu territori atès que, com a administració local, és l'entitat adient per col·laborar en el foment de l'economia i la millora de la competitivitat del comerç del municipi.

Així mateix, i com a conseqüència de la declaració de pandèmia internacional realitzada per l'Organització Mundial de la Salut el dia 11 de març de 2020 per la crisi sanitària de la COVID-19 , una vegada acabat l'estat d'alarma, es volen impulsar els comerços del municipi de Formentera i ajudar-los a continuar amb l'activitat que estaven desenvolupant ja que degut a les importants conseqüències econòmiques de la crisis del coronavirus les petites i mitjanes empreses, i en especial les del sector del comerç, han estat les més afectades econòmicament per la crisis sanitària i per aquest motiu també es fa necessari millorar la competitivitat del comerç de l'illa de Formentera.

6. El Consell Insular de Formentera ha manifestat el seu interès en dur a terme actuacions per al foment de la millora del teixit comercial i la competitivitat dels comerços del seu municipi. En data 27 de juliol va presentar sol·licitud amb l'objecte d'una col·laboració amb la Direcció General de Comerç per promoure e impulsar el comerç de l'illa de Formentera i millorar la seva competitivitat.

Ambdues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni d'acord amb les següents

Clàusules

Primera. Objecte

L'objecte d'aquest Conveni és determinar la col·laboració entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció General de Comerç, i el Consell Insular de Formentera per promoure e impulsar el comerç a l'illa de Formentera i millorar la competitivitat dels seus comerços.

Segona. Actuacions a dur a terme per cada una de les parts

1. La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius durà a terme les següents actuacions:

A- Supervisar les actuacions que es desenvolupin per part del Consell Insular de Formentera.

B- Prestar suport al Consell Insular de Formentera per al compliment dels objectius perseguits amb l'execució de les actuacions previstes, incloent el suport financer indicat a la clàusula tercera.

C- Coordinar juntament amb els responsables del Consell Insular de Formentera el desenvolupament de les actuacions.

2. El Consell Insular de Formentera durà a terme les següents actuacions:

A- Tramitar els expedients que correspongui per contractar empreses especialitzades d'acord amb el que estableix la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, que realitzi les següents funcions:

1. Actuacions que suposin el foment de la presencia en internet, les xarxes socials del sector local, les promocions diverses a ràdios i televisions autonòmiques, etc.

2. Organització d'activitats diverses per dinamitzar el comerç.

3. Promocions de campanyes nadalenques 2020.

B- Coordinar, supervisar i fer el seguiment de les actuacions realitzades per l'empresa contractada a través de la tècnica de comerç del Consell Insular de Formentera.

C- Destinar els mitjans tècnics, materials i humans necessaris per organitzar i desenvolupar les activitats que s'han de dur a terme incloent el suport financer indicat a la clàusula tercera.

Tercera. Obligacions i compromisos econòmics

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, vetllant per tot el que s'ha exposat, aporta la quantitat màxima de deu mil euros (10.000 €), que s'ha de destinar al pagament de les despeses que es generin per executar l'objecte d'aquest conveni( es farà amb càrrec a la partida pressupostaria 19301 761A01 46100/40 ).

El Consell Insular de Formentera, vetllant per tot el que s'ha exposat, aporta la quantitat màxima de quatre mil euros (4.000 €), que s'ha de destinar al pagament de les despeses que es generin per executar l'objecte d'aquest conveni.

Es proposarà el pagament per part de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, (10.000 euros) una vegada presentada la documentació justificativa final del conveni, que el Consell Insular de Formentera ha de presentar, abans del 15 de novembre de 2020 d'acord amb el que se estableix a la clàusula quarta d'aquest conveni.

Quarta. Justificació

El Consell Insular de Formentera ha de presentar a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, abans del 15 de novembre la sol·licitud del pagament de la quantia estipulada en el present Conveni acompanyada d'una memòria descriptiva de les tasques dutes a terme per executar l'objecte del conveni, que haurà de contenir, com a mínim, un certificat del secretari de la corporació, relatiu a les despeses efectuades, amb el seu detall i en el que s'ha de justificar la realització de les activitats contractades així com el seu pagament. Per la justificació s'haurà d'adjuntar la següent documentació:

-Certificat del secretari del Consell Insular de Formentera que acrediti que per contractar les empreses que han de fer les accions o serveis prevists en el Conveni per part del Consell Insular de Formentera s'ha actuat d'acord amb el previst en la Llei 9/2017, de 8 de novembre de Contractes del Sector Públic.

-Factures de les empreses contractades en las que s'especifiquin las tasques efectuades i el seu cost.

- En relació a las funcions assignades a les empreses contractades en las clàusula segona punt 2 s'haurà d'adjuntar:

-Memòria justificativa de les empreses contractades en las que es detallin i es descriguin les tasques efectuades en relació a les funcions enumerades amb els números 1, 2, i 3.

-En relació a la funció enumerada en el punt 3 haurà d'adjuntar-se un exemplar de les campanyes realitzades.

- Per justificar el pagament de les factures s'ha de aportar una còpia del document bancari que n'acrediti la transferència o el pagament, en què figurin la data, l'import i el concepte del pagament de tal manera que s'identifiqui aquest amb la factura, i també les dades de l'ordenant i del destinatari, que han de coincidir amb el beneficiari i amb l'emissor de la factura, respectivament.

La Conselleria pot demanar qualsevol altra documentació justificativa que consideri necessària.

Cinquena. Vigència

Aquest conveni és vigent des de la data de signatura fins el 31 de desembre de 2020.

En qualsevol moment abans de la finalització del termini previst en l'apartat anterior, els signants del conveni podran acordar unànimement la seva pròrroga per un període de fins a quatre anys addicionals o la seva extinció.

Sisena. Comissió de seguiment, control i interpretació

Als efectes del seguiment, vigilància i control de l'execució del conveni i dels compromisos assumits per cada una de les parts, assenyalats en les clàusules anteriors, es pot crear una Comissió de Seguiment formada per dues persones designades per cada una de les parts per assegurar la bona coordinació en el compliment dels objectius d'aquest Conveni.

A més, la comissió esmentada ha de resoldre els problemes d'interpretació i de compliment que es puguin plantejar pel que fa a l'execució de l'objecte d'aquest conveni.

Setena. Modificació

Qualsevol modificació d'aquest conveni haurà de ser aprovada per les parts, per escrit, i els documents resultants s'hauran d'afegir com annexes a quests conveni.

Vuitena. Extinció

Són causes de resolució:

a) El transcurs del termini de vigència del conveni sense que se n'hagi acordat la pròrroga.

b) L'acord unànime de tots els signants.

c) L' incompliment de les obligacions i compromisos assumits per part d'algun dels signants. En aquest cas, qualsevol de les parts podrà notificar a la part incomplidora un requeriment perquè compleixi en un determinat termini amb les obligacions o compromisos que es consideren incomplerts. Aquest requeriment serà comunicat al responsable del mecanisme de seguiment, vigilància i control de l'execució del conveni i a les altres parts signatàries.

Si transcorregut el termini indicat en el requeriment l'incompliment persisteix, la part que el va adreçar ha de notificar a les parts signants la concurrència de la causa de resolució i el conveni s'entén resolt. La resolució del conveni per aquesta causa podrà comportar la indemnització dels perjudicis causats si així s'hagués previst.

d) Per decisió judicial declaratòria de la nul·litat del conveni.

e) Per qualsevol altre causa distinta de les anteriors prevista en el conveni o en altres lleis.

Novena. Conseqüències en cas d'incompliment.

En cas d'incompliment del Conveni per una de les parts, l'altre podrà notificar a la part incomplidora un requeriment per a que compleixi en el termini d'un mes amb les obligacions o compromisos que es considerin incomplerts. Aquest requeriment serà comunicat també a la Comissió de Seguiment.

Si passat el termini d'un mes l'incompliment persisteix, la part que el va dirigir notificarà a l'altre i a la Comissió de Seguiment la concurrència de la causa de resolució i s'entendrà resolt el Conveni.

En qualsevol cas, la Comissió de Seguiment haurà de fer constar en acta el corresponent compliment o, en el seu cas, l'incompliment de les obligacions recíproques de cada part.

 

Desena: Normativa aplicable.

Són aplicables a aquest conveni la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquest conveni queda exclòs de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Onzena. Resolució de conflictes

El present conveni de col·laboració té naturalesa administrativa. Les parts que subscriuen aquest Conveni es comprometen a resoldre, mitjançant la Comissió Mixta de Seguiment prevista en la clàusula sisena els problemes d'interpretació, compliment o qualsevol altre que es pugui plantejar respecte d'aquest Conveni en el cas de que aquesta es constitueixi. Si això no és possible, les qüestions litigioses se sotmetran a la jurisdicció contenciosa administrativa, segons la Llei 29/1998, de 13 de juliol reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Com a prova de conformitat, signam aquest Conveni en dos exemplars.

Formentera, 24 de setembre de 2020

Per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius                                                     Pel Consell Insular de Formentera

Juan Pedro Yllanes Suárez                                                                                                               Alejandra Ferrer Kirschbaum                     

Moreno Sarrió

 

segueixen signatures (...)”.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, 2 d'octubre de 2020

La presidenta del Consell Insular de Formentera Alejandra Ferrer Kirschbaum