Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9377
Acord del Consell de Govern de 5 d’octubre de 2020 pel qual es modifica el percentatge mínim de prestació del servei de taxi establert en l'annex a l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s’aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 28 de març de 2020 es publicà, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 45, l'Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2020, pel qual es redueix en un 20 % la prestació del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Aquest Acord desplegà els seus efectes des del moment de publicar-se en el BOIB  i durant el període de la declaració de l'estat de alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Amb la publicació el dia 19 de juny de 2020, en el BOIB núm. 111, del Decret 5/2020, de 18 de juny, de la presidenta de les Illes Balears pel qual es declara superada, en el territori de les Illes Balears, la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, finalitzà l'estat d'alarma i, per tant, la vigència de l'Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2020 i de la reducció de la prestació del servei de taxi al 20 %.

El dia 20 de juny de 2020, en el BOIB núm. 112, es publicà l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, que estableix, entre les mesures adoptades relatives al transport públic terrestre de l'apartat XIII de l'annex, la possibilitat de reducció del percentatge mínim de prestació del servei de taxi al 40 %. 

La situació ocasionada per la crisi sanitària no ha millorat en la denominada nova normalitat. La interrupció de l'activitat econòmica a les Illes Balears, a la resta de l'Estat espanyol, a la majoria de països europeus i arreu del món està tenint conseqüències molt greus sobre l'economia balear, amb l'afegit que l'especialització productiva de l'arxipèlag, centrada en el turisme, el qual té un pes superior al 26 % del PIB balear, ha provocat que la incidència de l'aturada es mantengui una vegada que s'ha permès la reactivació econòmica.

El sector del transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme, ateses les circumstàncies actuals a causa de les quals la demanda per a la prestació del servei de taxi es calcula que continua reduïda en un 80 %, ha sol·licitat que es prenguin les mesures necessàries per fer front a aquesta situació.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, atès que amb la persistència de la pandèmia les circumstàncies que motivaren la reducció del servei del taxi en un 80 % no han variat substancialment, creu necessari modificar el paràgraf setè, de l'apartat XIII. Mesures relatives al transport public terrestre, del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat .

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Mobilitat i Habitatge, en la sessió de 5 d'octubre de 2020, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Modificar el paràgraf setè de l'apartat XIII. Mesures relatives al transport públic terrestre, del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 (BOIB núm. 112, de 20 de juny de 2020):

On hi diu:

Els consells insulars i els ajuntaments poden fixar el percentatge mínim de servei de taxi en el seu àmbit d'actuació, el qual ha de ser com a mínim d'un 40 %.

 

Hi ha de dir:

Els consells insulars i els ajuntaments poden ajustar el servei mínim de taxi en el seu àmbit d'actuació, el qual ha de ser com a mínim d'un 20 %. Aquest percentatge s'ha de mantenir, també, per als trajectes interurbans.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 5 d'octubre de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra