Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 9332
Aprovació del projecte de dimensionament de les mesures correctores de l’impacte acústic a la Ma-1 i estudi d’eficiència, al carrer Hostalets, Portals Nous, dins del terme municipal de Calvià, amb Clau 18-18.0-EP

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca el 24 de setembre de 2020 he resolt el següent:

<<Antecedents

1. El Sr. Emilio Pou Feliu, enginyer de camins, canals i Ports, el gener de 2020  va elaborar el projecte de dimensionament de les mesures correctores de l'impacte acústic a la Ma-1 i estudi d'eficiència, al carrer Hostalets, Portals Nous, dins del terme municipal de Calvià, amb Clau 18-18.0-EP. La senyora Rocío Álvarez Martínez, enginyera tècnica d'obres públiques del Consell Insular de Mallorca, va dirigir aquest projecte.

2. El projecte està format per 4 documents: 

  • Document núm. 1: memòria i 11 annexos.

  • Document núm. 2: plànols.

  • Document núm. 3: plec de condicions.

  • Document núm. 4: pressupost.

3. El pressupost del projecte per al coneixement de l'administració és nou-cents seixanta-tres mil quatre-cents setanta-un euros amb noranta-sis cèntims (963.471,96 €), que inclou, a més del pressupost d'execució de la contracta de nou-cents cinquanta-tres mil vuit-cents vuitanta-cinc euros amb quaranta-dos cèntims (953.885,42 €), la quantitat de nou mil cinc-cents trenta-vuit  euros amb vuitanta-cinc cèntims (9.538,85 €) per a foment del patrimoni, i la quantitat de quaranta-set euros amb seixanta-nou cèntims (47,69€) per gestió de residus.

4. El 15 d'abril de 2020 es va emetre l'informe de supervisió previst en l'article 235 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (informe núm. 2020-09).

D'acord amb l'informe de supervisió esmentat el projecte no preveu expropiacions, no s'ha de subjectar a tramitació ambiental, i el tràmit d'informació pública no és preceptiu.

En quant als serveis afectats l'informe fa referència a què en el punt 3 de la Memòria del projecte i en el seu Annex 4 s'hi indiquen els que previsiblement tinguin interferències amb l'obra, i que en el pressupost s'han previst partides per la seva localització i reposició. Tot i això adverteix que abans de l'inici de les obres caldrà sol·licitar informació actualitzada a les empreses que tinguin serveis afectats.

Fonaments de dret

1. La Llei 16/2001, de 14 de desembre, atribueix als consells insulars competències en matèria de carreteres i camins. I de conformitat amb el que s'estableix en l'article 70.15 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears (en  la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer) el Consell Insular de Mallorca exerceix, com a pròpia, la competència en matèria de carreteres i camins.

2. L'article 8.a) del Decret d'organització del Consell de Mallorca, aprovat el 9 de desembre de 2019 (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019),  estableix que correspon al Departament de Mobilitat i Infraestructures planificar i executar obres de construcció, ampliació, explotació i manteniment de carreteres, aparcaments públics, vials cívics i altres infraestructures relacionades directament amb les carreteres i camins públics.

3. L'article 231 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, recull que l'aprovació dels projectes d'obra correspon a l'òrgan de contractació, llevat que aquesta competència estigui específicament atribuïda a un altre òrgan per una norma jurídica.

4. L'article 36 del Reglament orgànic de la corporació i la base 23.4 del pressupost de l'exercici 2020 estableixen que correspon al Consell Executiu contractar, i, per tant, aprovar projectes d'una quantia superior a dos-cents cinquanta mil euros (250.000 €) quan la competència no correspon al Ple del Consell Insular. No obstant això, l'acord de delegació d'atribucions adoptat pel Consell Executiu en la sessió de 12 d'agost de 2015 (BOIB núm. 123, de 15 d'agost) recull que correspon als consellers i a les conselleres executives la facultat de dictar actes en matèria de contractació que, d'acord amb la normativa vigent, no requereixen un informe preceptiu de la Secretaria General, com és el cas.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar el projecte de dimensionament de les mesures correctores de l'impacte acústic a la Ma-1 i estudi d'eficiència, al carrer Hostalets, Portals Nous, dins del terme municipal de Calvià, amb Clau 18-18.0-EP, redactat el mes de gener de 2020 per part del Sr. Emilio Pou Feliu, enginyer de camins, canals i Ports i dirigit per la senyora Rocío Álvarez Martínez, enginyera tècnica d'obres públiques del Consell Insular de Mallorca, amb un pressupost per al coneixement de l'administració de nou-cents seixanta-tres mil quatre-cents setanta-un euros amb noranta-sis cèntims (963.471,96 €), que inclou, a més del pressupost d'execució de la contracta de nou-cents cinquanta-tres mil vuit-cents vuitanta-cinc euros amb quaranta-dos cèntims (953.885,42 €), la quantitat de nou mil cinc-cents trenta-vuit  euros amb vuitanta-cinc cèntims (9.538,85 €) per a foment del patrimoni, i la quantitat de quaranta-set euros amb seixanta-nou cèntims (47,69€) per gestió de residus.

2. No subjectar l'esmentat projecte a avaluació d'impacte ambiental ni al tràmit d'informació pública, això d'acord amb l'informe de supervisió núm. 2020-09 emès el 15 d'abril de 2020.

3. Advertir que, d'acord amb l'informe de supervisió esmentat, abans de l'inici de les obres s'haurà de sol·licitar informació actualitzada a les distintes empreses que tinguin serveis afectats>>.

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'aquesta publicació. Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    

Palma, 29 de setembre de 2020

El conseller de Mobilitat i Infraestructures

Iván Sevillano Miguel