Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 9263
Extracte de les bases y convocatòria del procediment de concessió per concurrència competitiva de subvencions destinades a empreses del municipi de Marratxí per a protegir l'activitat econòmica local de l'impacte econòmic de la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ref. BDNS 526054

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text íntegre de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/526054):

Primer. Beneficiaris.

Podran ser beneficiaries de la subvenció les següents persones/entitats:

  1. Les persones físiques o jurídiques que tinguin un establiment obert al públic i l'activitat es trobés recollida dins de les obligades al tancament obligatori dels establiments disposat en el Reial Decret 465/2020, de 17 de març, que modifica l'article 10 del Reial Decret 463/2020 de 14 de març.
  2. Les empreses i autònoms l'activitat de la qual s'hagi vist interrompuda per no trobar-se la mateixa qualificada com a servei essencial en l'annex del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març.
  3. Les empreses i autònoms la facturació dels quals durant el període per al qual se sol·licita l'ajuda s'hagi  vist reduïda, almenys, en un 75 % en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior. Quant la persona física o jurídica no porti d'alta els 6 mesos naturals exigits per acreditar la reducció dels ingressos, la valoració es durà a terme tenint en compte el període d'activitat.

Segon. Objecte.

L'objecte de la present convocatòria és atorgar diverses ajudes destinades a preservar l'activitat econòmica del municipi de Marratxí dels efectes adversos que hagi pogut originar la situació derivada de les mesures adoptades para contenir la difusió de la COVID-19.

En concret, estableix el procediment per la concessió d'ajudes amb destinació a sufragar despeses de naturalesa no inventariable en què hagin incorregut els subjectes que puguin adquirir la condició de persones beneficiaries, sempre que els mateixos estiguin orientats a promoure l'estabilitat i perdurabilitat de l'empresa, així com la continuïtat dels productes i serveis que presti (o la millora dels mateixos), o la seva possible diversificació per canals alternatius als tradicionals.

Tercer. Bases reguladores.

Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Marratxí.

Quart. Quantía.

El període subvencionable serà el comprès entre 14 de març de 2020 (declaració de l'estat d'alarma) y el 21 de juliol de 2020. En aquelles despeses abonades de forma anticipada, però de llarga duració, es tindrà en compte el seu prorrateig en mesos dins del període subvencionable.

Els possibles beneficiaris podran sol·licitar fins el 100% del total de les despeses subvencionables, incloses aquelles taxes i imposts que no pugui compensar o recuperar, fins un import màxim individualitzat per persona o entitat beneficiaria de:

  1. Línia 1 (lloguer): 600 euros
  2. Línia 2 (despeses corrents): 400 euros

El crèdit pressupostari total màxim per a la subvenció és de 400.000,00 euros, que figura consignat en la partida de despesa 43300.479.00  "Desenvolupament empresarial. Altres subvencions a empreses privades".

 

​​​​​​​Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació de les bases i convocatòria al web municipal.

Els models normalitzats, així com les bases i la resta de documentació associada a l'expedient, estarà disponible a la pàgina web de l'Ajuntament de Marratxí.

  

Marratxí, 30 de setembre de 2020

El batle,

Miquel Cabot Rodríguez