Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 9257
Modificació de l’Ordenança reguladora dels renous i les vibracions en el municipi d’Alcúdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Realitzada consulta pública de l'acord fins a les hores provisional adoptat pel Ple de la corporació en sessió ordinària de data 03 de juliol de 2020, de la Modificació de l'Ordenança reguladora dels renous i les vibracions en el municipi d'Alcúdia, segons consta a la documentació obrant en l'expedient, no s'ha presentat reclamació o suggeriment al registre general d'entrada de l'Ajuntament, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL), i l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB), en data 22 de setembre de 2020, s'ha elevat a definitiu l'acord d'aprovació inicial.

En compliment d'allò que disposa l'article 70.2 de la LRBRL i l'article 103 de la LMRLIB es publica a continuació, el text íntegre de l'esmentada modificació de l'ordenança aprovada, la qual entrarà en vigor a partir de la data de dita publicació i hagi transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la LRBRL i l'article 113 de la LMRLIB.

MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DELS RENOUS I VIBRACIONS EN EL MUNICIPI D'ALCÚDIA.

Article 5. Definicions i índex acústics.

Afegir al punt a:

a.1) Activitat musical: Qualsevol tipus d'emissió de renous per procediments de producció o reproducció sonora, tant la música en viu o en directe (executades per persones), com utilitzant  aparells o mitjans mecànics, electromecànics o electrònics   que siguin susceptibles de  transmetre o emetre nivells de renou d'emissió interna superiors als 70 dB (A) i, per tant, subjecta a la vigent normativa d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses. És la complementària d'una altra principal.

És la pròpia dels establiments en la qual l'emissió de música és part essencial per al desenvolupament de la seva activitat (bar de copes, bar de nit, cafè concert, discoteques i sales de ball). 

a.2) Ambientació musical: Qualsevol tipus d'emissió de renous per procediments de reproducció sonora o amb la utilització de qualsevol aparell o mitjà radio receptor (televisió, fil musical, ràdio, ordinador, reproductors de CD o DVD,  etc.) amb capacitat de producció de nivells d'emissió interna  (pressió acústica) que no superin els 65 dB (A) mesurats a 1 metre de distància (si n'hi ha diversos, al punt mitjà)  o que, superant-los estiguin dotats de limitador enregistrador sonomètric amb les característiques indicades a l'ordenança que impedeixin sobrepassar aquest límit.

Queda prohibida l'existència de qualssevol altres instal·lacions, aparells o sistemes productors o reproductors de música diferents dels abans ressenyats.

És la pròpia dels establiments en la qual l'emissió de música es troba en  segon pla (bars, cafeteries, restaurants, hotels, etc.), independentment de la possibilitat de poder disposar de llicència complementària musical.

Els receptors de televisió no podran funcionar entre les 00:00 i les 10:00 hores, amb l'objecte  que l'establiment no sigui assimilable als que disposen de llicència d'activitat musical complementària.

Article 16.

Desglossar en dos punts, modificant el relatiu a taules i cadires a l'exterior.

1. Per a la disposició a l'exterior dels locals d'equips d'altaveus es preceptiva la seva autorització. En cap cas es podrà disposar d'ells després de les 24:00 hores.

2. L'horari de l'ocupació amb taules i cadires a les zones o terrasses exteriors dels propis locals, excepte autorització expressa, i respectant els nivells de renous establerts serà de 08:00 a 01:00 hores. Els divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a les 01:30 hores.

Aquest horari es podrà restringir per evitar molèsties al veïnat. La restricció podrà afectar a una zona concreta o únicament als locals on l'ocupació produeix molèsties al veïnat, previ informe de la policia local, d'acord amb la normativa municipal reguladora dels renous i vibracions.

Article 40. Classificació de les activitats permanents

La classificació de les activitats permanents quedaria de la següent manera:

I)   Bar, cafeteria, Restaurant (sense actuacions en directe)

II)  Bar Musical, bar de copes o similars (sense actuacions en directe)

III) Cafè concert

IV) Hotels, apartaments, establiments turístics

V) Discoteques, sales de ball, sales de festa, altres locals autoritzats per actuacions musicals.

VI) Activitats realitzades en espais oberts, no contemplades en grups anteriors com clubs de platja

VII) Altres activitats no completades en grups anteriors realitzades en espais tancats, com bingos, sales de joc, recreatius, gimnasos, ludoteques, equipaments esportius, centres de culte amb música...

Article 40 a) Activitat Musical

S'elimina el grup II com a complementaria musical i s'afegeix com a principal.

L' activitat musical es considera complementaria de la principal, tret dels grups II, III i V que formen part de la principal.

Els grups I ,IV, VI i VII per poder disposar de Complementaria Musical, ho han de sol·licitar presentant l'Estudi Tècnic corresponent i justificar el seu compliment amb les prescripcions de l'Ordenança.

Article 40 b) Validesa de les autoritzacions. Revisions de llicencies segons el grup.

Validesa de les autoritzacions quedaria de la següent manera:

Grup I, vigència 3 anys

Grup II, III i V la pròpia del local

Grup IV, validesa per 3 anys.

Grup VI i VII la que s'especifiqui a la llicència

S'afegeix:

Les llicencies es renovaran entre l'1 de novembre i el 28 de febrer. Si no han hagut canvis, no farà falta presentar l'estudi tècnic, bastarà un certificat tècnic on s'indiqui que es mantenen les condicions del certificat tècnic en base al qual es va donar llicència.

En el cas de les activitats del grup II, III i V. Serà necessària la presentació d'un certificat tècnic cada 3 anys, on s'indiqui que les condicions de la llicència es mantenen.

Article 41. Instal·lacions a l'exterior.

Quedarà així:

Per a la disposició a l'exterior dels locals de qualsevol tipus d'element acústic extern o de megafonia, així com actuacions en viu, s'ha de disposar d'autorització expressa.

En cap cas es podrà disposar d'ells (elements acústics) després de les 24h, per el desenvolupament de l'activitat, excepte autorització expressa, sempre respectant els nivells sonors establerts.

Els horaris per la ocupació de taules i cadires a l'exterior del local serà la mateixa que dicti l'ordenança d'ocupació de via pública per terrasses, vigent i es compleixi amb els valors d'aquesta ordenança.

Article 41 b) Horaris de l'activitat musical

Afegir “i nivell sonor segons l'ordenança fixat per l'exterior” al grup I, que quedaria de la següent manera:

Grup I inici a les 10:00 fins a les 00:00. A l'exterior del local, amb autorització expressa, fins a les 24h i nivell sonor segons l'ordenança fixat per l'exterior.

Afegir apartat c:

Article 41c) Control accessos

D'acord amb l'article 25.3 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears que assenyala que per poder exercir l'activitat entre les 24:00 i les 05:30 hores s'han d'adoptar mesures per intentar evitar el renou i l'aglomeració de persones a l'exterior de l'activitat que puguin provocar molèsties al veïnat, es podrà imposar al titular l'obligació de disposar d'una persona encarregada de mantenir les portes del local tancades i prohibir treure begudes defora pel seu consum a les terrasses, zones de vetla o a la via pública.  Les persones titulars que no compleixen es consideraran responsables de la contaminació acústica produïda i de les molèsties ocasionades.

Article 42. Requisits generals per les activitats

El punt 2 quedarà així:

2. L'estudi acústic que s'indica ha de considerar els nivells sonors mínims i per grup, que emet la font sonora musical:

Grup I, nivell a considerar 80dB(A)

Grup II, nivell a considerar 90dB(A)

Grup III, nivell a considerar 100dB(A)

Grup IV, nivell a considerar 90dB(A)

Grup V, nivell a considerar 115dB(A)

Grup VI,VII nivell a especificar a la llicència

S'afegirà un darrer paràgraf en aquest article.

Les activitats hauran de disposar, independentment de les mesures d'insonorització general, de:

a) Vestíbul d'entrada, amb doble porta amb molla de retorn a posició tancada, que garanteixi en tot moment, l'aïllament necessari a façana inclosos els moments d'entrada i sortida dels clients, per les activitats dels grups II, III i V.

b) Limitador.

c) Les activitats han de mantenir tancats els forats i finestres que comuniquin el local amb l'exterior de l'activitat durant el seu funcionament, i disposar de sistemes de ventilació forçada que compleixin les exigències establertes en la reglamentació d'instal·lacions tèrmiques en els edificis u altres disposicions d'aplicacions, per permetre la correcta renovació d'aire dels locals.

Article 43. Requisits generals per les activitats del Grup III i V

S'afegirà a aquest article, el grup II. De manera que el títol de l'article quedarà:

Article 43. Requisits per a les activitats del Grup II, III i V.

S'afegirà, just sota el títol:

En els grups contemplats en aquest apartat, l'activitat musical forma part de la principal i com a tal, l'estudi acústic s'haurà de presentar adjunt al projecte per sol·licitar la llicencia d'activitat de l'establiment.”

Annex III. Valors límit d'immissió de renous

On diu:

Taula 67. Valors límit d'immissió de renou transmès al medi ambient exterior.

Haurà de dir:

Taula B1. Valors límit d'immissió de renou transmès al medi ambient exterior.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. En tot el que no estigui previst en la present ordenança modificada hom s'ha d'ajustar al que disposen la Llei de règim local i la seva normativa complementària, així com les disposicions, generals o autonòmiques, que hi siguin d'aplicació en la matèria.

Segona. D'acord amb el que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, la present ordenança entrarà en vigor a partir de la data en què se'n publiqui el text íntegre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB) i sempre que hagi transcorregut el termini previst a l'art. 65.2 de l'esmentada Llei.”

Contra el present acord es podrà interposar recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb l'establert als articles 112.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques -LPACAP-, i 10.b) i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa -LJCA-.

 

Alcúdia, 29 de setembre de 2020

La batlessa

Bàrbara Rebassa Bisbal