Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 9110
Extracte de la convocatòria d’ajuts públics destinats a pal•liar els efectes produïts a les cooperatives, microcooperatives i societats laborals per la COVID 19 i a fomentar l’economia social per mitjà de la promoció de l’ocupació i la millora de la competitivitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identificador): 525785

De conformitat amb allò previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris:

1. Poden ser beneficiàries de les ajudes les cooperatives, microcooperatives i societats laborals legalment constituïdes, amb domicili fiscal i centre de treball on es realitza l'actuació a la comunitat autònoma de les Illes Balears, i inscrites en els registres de cooperatives i de societats laborals de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular. Han de reunir els requisits per ser considerats PIME.

2. S'han de tenir en compte els requisits generals establerts a l'art. 2.B de la convocatòria així com els requisits específics per a optar a les ajudes de cada programa.

Segon. Finalitat:

L' objecte de la resolució es convocar ajuts per pal·liar els efectes produïts a les cooperatives, microcooperatives i societats laborals per la COVID 19 i  fomentar l'economia social, d'acord amb els programes següents desenvolupats en els annexos I a IV de la convocatòria:

  1. Programa I: subvencionar aquelles cooperatives, microcooperatives i societats laborals que, una vegada declarat l'aixecament de l'estat d'alarma, reprenguin la seva activitat mantenint els llocs de feina que tenien abans de la declaració de l'estat d'alarma. Aquesta línia de subvencions es crea per donar suport al manteniment, la reconversió i el reinici d'activitat, mantenint els llocs de feina un mínim de 6 mesos.
  2. El Programa II s'adreça a la incorporació de persones en situació de demanda d'ocupació com a sòcies treballadores o de treball a cooperatives, microcooperatives i societats laborals.
  3.  Programa III: foment de la creació de microcooperatives mitjançant la subvenció de les despeses de posada en marxa.
  4. Programa IV: inversions en noves tecnologies de la informació i les comunicacions que contribueixin a la creació, consolidació o millora de la competitivitat de cooperatives, microcooperatives i societats laborals per la adaptació a la nova normalitat.

Tercer. Import:

L' import de l' ajut serà el següent:

Pel programa I:

1. Si l'entitat sol·licitant no té treballadors contractats, es subvenciona amb 2.000€.

2. Si l'entitat sol·licitant té contractats entre 1 i 3 treballadors, es subvenciona amb 2.500€.

3. Si l'entitat sol·licitant té contractats més de 3 treballadors, es subvenciona amb 3.000€.

Pel programa II:

- 4.000 € per cada home incorporat com a soci que no pertanyi a cap dels col·lectius esmentats en els apartats següents.

- 5.000 € per cada home jove fins a 30 anys incorporat com a soci.

- 6.000 € per cada persona incorporada com a soci que pertanyi a algun dels col·lectius següents:

 

a) Dones.

b) Homes de 45 o més anys.

c) Persones en situació d'atur de llarga durada.

 

- 8.000 € per cada persona en situació d'exclusió social que s'incorpori com a soci.

- 10.000 € per cada persona amb discapacitat que s'incorpori com a soci.

Pel programa III:

- 100% dels costs suportats associats a la posada en marxa de la microcooperativa que es considerin subvencionables segons l'article 2 de l' annex III,  amb el límit de 1.000 € per empresa.

Pel programa IV:

- el 50% del cost subvencionable sense que en cap cas es puguin superar els límits següents:

A) Inversions per la millora tecnològica encaminada a potenciar el comerç electrònic amb un màxim de 2.000€ d'ajut.

B) Implantació de programari de gestió:  amb un màxim de 1.000 € d'ajut.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds:

1.   El termini de presentació de sol·licituds comença a partir  de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins el dia 15 d'octubre del 2020 o quan el crèdit s'hagui exhaurit.

2.En la pàgina web de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular (http://dgpe.caib.es) estarà disponible la informació de la convocatòria i el model de sol·licitud.

 

Palma, 29 de setembre de 2020

El secretari general Jaume Colom Adrover (Per delegació de competències del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball BOIB 97/2019)