Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 8990
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 23 de setembre de 2020 per la qual es crea la Comissió de Selecció de Becaris

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant la Resolució de 31 de juliol de 2020 de la Secretaria d'Estat d'Educació (BOE núm. 214, de 8 d'agost de 2020), es van convocar, per al curs acadèmic 2020-2021, beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris. D'altra banda, mitjançant la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Educació de 31 de juliol de 2020 (BOE núm. 214, de 8 d'agost de 2020) es van convocar, per al curs acadèmic 2020-2021, ajuts per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu.

Ambdues convocatòries preveuen que les comunitats autònomes constitueixin una comissió per examinar i seleccionar les sol·licituds, a la qual s'ha d'incorporar el director de l'àrea d'alta inspecció d'educació de la comunitat autònoma, o la persona en qui delegui.

Per això, a proposta de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, i fent ús de les facultats que m'atribueix l'article 41 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar, per al curs acadèmic 2020-2021, la constitució de la Comissió de Selecció de Becaris prevista en les convocatòries de la Secretaria d'Estat d'Educació.

2. Aprovar la composició i el funcionament de la Comissió, que figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i ordenar que entri en vigor l'endemà de publicar-s'hi.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 23 de setembre de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March i Cerdà

 

 

ANNEX

Composició i funcionament de la Comissió de Selecció de Becaris

Primer

Composició de la Comissió de Selecció de Becaris

La Comissió de Selecció de Becaris està formada pels membres següents:

a) Presidenta: la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, o la persona en qui delegui.

b) Secretari: el cap del Negociat de Beques de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

c) Vocals:

- La directora de l'Àrea d'Alta Inspecció d'Educació de la Delegació del Govern a les Illes Balears, o la persona en qui delegui.

- La cap del Servei de Comunitat Educativa de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

- La cap de la Secció de Beques de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

- La cap del Servei d'Atenció a la Diversitat de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, o la persona en qui delegui.

- El cap del Departament d'Inspecció Educativa, o la persona en qui delegui.

 

Segon

Funcions de la Comissió

La Comissió de Selecció de Becaris ha d'examinar i seleccionar les sol·licituds presentades a les convocatòries publicades per la Secretaria d'Estat d'Educació.

Tercer

Funcionament de la Comissió

El funcionament de la Comissió s'ha d'ajustar al que disposa la secció 3a del capítol III del títol II de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).