Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 8945
Acord del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears pel qual s'accepta la donació consistent en un quadre amb el tema COVID19, en tècnica de carbonet i mixta i unes mesures de 150x185 cm, valorat en 5.000 €, pel Servei de Salut de les Illes Balears i destinat a l'Hospital Mateu Orfila (PATRIM 32/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 13 de juliol de 2020 i amb número de registre de sortida 1963, té sortida de l'Àrea de Salut de Menorca a la Subdirecció de Pressupostos i Control de la Despesa del Servei de Salut de les Illes Balears la següent documentació:

a. Escrit d'oferiment del Sr. Mikel Díez Alaba, datat el 17 d'abril de 2020.

b. Còpia del document nacional d'identitat del donant.

c. Fotografia del quadre.

2. El 16 de juliol de 2020 i amb número de registre de sortida 2022; té sortida de l'Àrea de Salut de Menorca l'escrit de la directora de Gestió i Serveis Generals de l'Hospital Mateu Orfila amb les apreciacions següents:

Desde esta Gerencia se considera que se debe aceptar el gasto que supone el enmarcar el cuadro donado por el autor puesto que el precio asciende a 1.028 € y el autor ha valorado su obra en 5.OOO €, y no supera el valor intrínseco del cuadro. Además el autor ha valorado la obra en 5.OOO € de modo orientativo, puesto que se trata de un autor de reconocida trayectoria artística (adjunto biografía).

Para el Hospital Mateu Orfila será un honor disponer en sus instalaciones de un cuadro que el artista ha donado para mostrar su gratitud al personal sanitario por la labor realizada durante la pandemia provocada por la enfermedad COVID-19.

A més s'adjunta la justificació tècnica de la causa i de l'efecte de l'ús del sistema d'emmarcament feta per la restauradora Judit Tur Portella,juntament amb la proposta de pressupost.

3. En data 28 de juliol de 2020, el sotsdirector de Pressupostos i Control de la Despesa emet un informe favorable.

Per tot això, el Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears adopta el següent

Acord

  1. Autoritzar l'acceptació de la donació del Sr. Mikel Díez Alaba consistent en un quadre amb el tema COVID19, en tècnica de carbonet i mixta i unes mesures de 150x185 cm, valorat en 5.000 €, pel Servei de Salut de les Illes Balears i destinat a l'Hospital Mateu Orfila.

  1. Determinar que l'acceptació del quadre comporta la càrrega de l'emmarcament d'aquest, amb un preu d'1.028 €, tot i que el valor de la càrrega no sobrepassa el valor intrínsec del bé.

  2. Facultar el director general del Servei de Salut per signar els documents relatius a la donació que siguin pertinents.

  1. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

​​​​​​​

Palma, 23 de setembre de 2020

La presidenta del Consell de Direcció Patricia Gómez Picard