Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 8942
Convocatòria i bases per a la creació d'una borsa de treball de tècnic/a de medi ambient com a personal funcionari interí d’Administració Especial, subescala tècnica, classe mitjana, grup A, subgrup A2, de l'Ajuntament de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de la Junta de Govern Local de data 3 de setembre de 2020 s'aprova la convocatòria i bases per a la creació d'una borsa de treball de tècnic/a de medi ambient com a personal funcionari interí d'Administració Especial, subescala tècnica, classe mitjana, grup A, subgrup A2, de l'Ajuntament de Santanyí, en els següents termes:

CONVOCATÒRIA I BASES PER CONSTITUIR, MITJANÇANT CONCURSOPOSICIÓ, UNA BORSA DE TREBALL DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA TÈCNICA, CLASSE MITJANA, GRUP A, SUBGRUP A2, DE TÈCNIC/A DE MEDI AMBIENT, DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ.

1. OBJECTE

És objecte d'aquesta convocatòria la creació d'una borsa de treball de tècnic/a de medi ambient com a personal funcionari interí d'Administració Especial, subescala tècnica, classe mitjana, grup A, subgrup A2, per cobrir necessitats concretes prioritàries de caràcter temporal i/o vacants sobrevingudes amb caràcter temporal, en règim de personal funcionari interí.

Serà d'aplicació a aquesta convocatòria la Llei 3/2007, de 27 de març, de Funció Pública de les Illes Balears, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, de 30 d'octubre, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses en aquest procés selectiu, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i durant el procés selectiu, els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o alguna d'altra en els casos que apareixen en l'article 57 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic. En aquest darrer cas, per a les persones aspirants que no tenguin la nacionalitat espanyola i del seu origen no se'n desprèn el coneixement de la llengua castellana, han d'acreditar-ne el coneixement mitjançant l'aportació del diploma espanyol com a llengua estrangera, regulat en el RD 1137/2002, de 31 d'octubre; o del certificat d'aptitud d'espanyol per a estrangers, expedits per les escoles oficials d'idiomes o mitjançant l'acreditació que estan en possessió d'una titulació acadèmica espanyola expedida per l'òrgan oficial competent en el territori espanyol, o bé mitjançant la superació d'una prova específica que acrediti que compten amb el nivell adequat de comprensió i d'expressió oral i escrita en aquesta llengua.

b) Tenir 16 anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

c) Estar en possessió de qualsevol de les següents llicenciatures, graus, diplomatures o equivalent: Ciències Ambientals, Biologia, Biologia Ambiental, Ciències del Mar, Geografia, Geologia, Química, Enginyeria forestal, Enginyeria agrònoma, Enginyeria ambiental o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, la persona aspirant haurà d'estar en possessió de la credencial que n'acrediti l'homologació o de la credencial per a l'exercici de la professió corresponent.

d) Tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions de la plaça a proveir.

e) No haver estat separades mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes; ni trobar-se inhabilitades de forma absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, en el cas en què haguessin estat separades, inhabilitades o acomiadades disciplinàriament.

En el cas de nacionals d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver estat sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat i en els mateixos termes, l'accés a una ocupació pública.

f) Abans de prendre possessió del lloc de treball, la persona interessada haurà de fer constar que no està sotmesa a cap dels motius d'incompatibilitat establerts en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, que regula el personal al servei de les administracions públiques o comprometre's, si escau, a exercir l'oportuna opció en el període de temps que preveu l'article 10 de la disposició legal anterior, i no percebre pensió de jubilació, de retir o d'orfenesa.

g) Acreditar el requisit de coneixement de llengua catalana, nivell B2, de conformitat amb el Decret 11/2017, de 24 de març, amb la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Aquests coneixements han de ser acreditats mitjançant l'aportació del títol o certificat oficial corresponent, expedit per la Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears o equivalències previstes.

h) Abonar una taxa de 14 euros pels drets d'examen dins el termini de presentació de sol·licituds, sense que es pugui abonar en un altre moment, d'acord amb el que estableix la base 3.

Aquests requisits s'hauran de posseir el dia de finalització del termini per a la presentació de sol·licituds i durant tot el procés selectiu.

3. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les bases es publiquen al BOIB, al tauler d'edictes i a la pàgina web d'aquesta corporació.

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu es presentaran al Registre General de l'Ajuntament dins del termini de deu (10) dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació d'aquestes bases al BOIB, i es dirigiran a la batlia de l'Ajuntament de Santanyí.

També es poden presentar en la forma prevista en l'article 16.4.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els anuncis successius, així com totes les notificacions i incidències produïdes durant el procés selectiu es publicaran en el tauler d'edictes i a la pàgina web de l'Ajuntament de Santanyí.

2. A més de les dades que han de constar a la sol·licitud, les persones aspirants han de consignar-les i acompanyar la documentació que s'indica a continuació:

a) Còpia del DNI i del títol exigit per prendre part en la convocatòria.

b) Manifestació de què es reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a la base 2, referides sempre a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

c) El document d'ingrés de la taxa de 14 euros pels drets d'examen. L'import dels drets d'examen únicament serà retornat a aquelles persones que no siguin admeses per falta d'alguns dels requisits exigits per prendre part en les proves selectives, sempre que formulin la seva reclamació en el termini d'un mes, comptats a partir de la publicació de la resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses.          

L'abonament dels drets d'examen haurà de ser satisfet al compte bancari següent: BANKIA ES95 2038 3388 8864 0000 0452, indicant el DNI i el nom de la borsa la qual s'opta.

d) Relació, seguint el mateix ordre d'exposició que consta en el barem de mèrits, dels mèrits al·legats per les persones aspirants per a la fase de concurs. Aquests mèrits s'acreditaran documentalment mitjançant certificacions, diplomes, títols, etc., originals o còpies.

Els mèrits al·legats però no justificats en la forma indicada a les presents bases no seran valorats per la Comissió Tècnica de Valoració.

e) Coneixements de la llengua catalana: es presentarà una còpia del certificat acreditatiu de posseir, com a mínim, el nivell exigit en aquesta convocatòria.           

4. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

Pel fet de sol·licitar prendre part en el concurs-oposició, les persones aspirants es sotmeten expressament a les seves bases reguladores que constitueixen la norma d'aquest procés selectiu, sense perjudici de les responsabilitats en què poguessin incórrer si s'apreciés inexactitud fraudulenta en la declaració que formulin.

Resultaran admeses les persones aspirants que acreditin reunir els requisits exigits, segons allò que s'ha exposat a la base segona.

Expirat el termini de presentació d'instàncies, l'autoritat convocant dictarà una resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses i concedint un termini d'esmena a les persones excloses de deu dies hàbils, indicant que, si no es du a terme l'esmena, s'entendrà que han desistit de la sol·licitud i seran definitivament excloses.

La llista de persones admeses i excloses contendrà també la causa o causes que han motivat l'exclusió.

Els errors de fet podran esmenar-se en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

No serà esmenable l'abonament de les taxes després de la data de tancament del termini de presentació d'instàncies.

A la resolució que declari aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses, es farà indicació del lloc i la data del primer exercici de la fase d'oposició, i es designarà la Comissió Tècnica de Valoració.

La Comissió Tècnica de Valoració farà públics els anuncis relatius a la realització de les proves al tauler d'edictes de la Corporació i a la pàgina web de l'Ajuntament.

5. COMISSIÓ TÈCNICA DE VALORACIÓ

1. La Comissió de Valoració es constituirà en la forma que determina l'article 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre- TRLEBEP, i, supletòriament, l'article 51 de la Llei 3/2007, de la funció pública de la CAIB.

Els membres de la Comissió seran d'igual o superior categoria, i amb titulació acadèmica d'igual o superior nivell a l'exigit per a la plaça convocada.

De la Comissió Tècnica de Valoració, no en podrà formar part el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins, personal laboral temporal i el personal eventual, i tendrà la següent composició:

- Un president/a, que pot ser de l'entitat local o de qualsevol Administració pública, designat/ada pel president/a de la corporació.

- Quatre vocals designats pel president/a de la corporació que tenguin titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés a la plaça que es convoca, que poden ser de l'entitat local o de qualsevol Administració pública. El secretari/ària serà designat, per votació, d'entre els vocals.

2. En la designació de la Comissió es procurarà garantir, en tot cas, el compliment del principi d'especialitat i d'idoneïtat per valorar els coneixements i les aptituds requerides de les persones aspirants.

3. Els membres de la Comissió s'hauran d'abstenir d'intervenir, la qual cosa hauran de notificar a l'autoritat convocant, quan es doni alguna de les circumstàncies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

De la mateixa manera, les persones aspirants podran recusar els membres de la Comissió quan concorri alguna de les circumstàncies previstes a l'apartat anterior.

4. El president/a convocarà els membres titulars per tal de constituir la Comissió.

La constitució i l'actuació de la Comissió s'ajustarà al que preveu la Llei 40/2015, del règim jurídic del sector públic.

Els acords s'adoptaran per majoria d'assistents i el vot del president dirimirà els empats.

5. La Comissió podrà comptar amb personal assessor especialista per a aquelles proves en què sigui necessari, i també de personal col·laborador amb tasques de vigilància i de control del desenvolupament del concurs-oposició. Aquest personal assessor i col·laborador es limitarà a donar l'assistència i la col·laboració que els sigui sol·licitada i tendran veu, però no vot.

6. Correspon a la Comissió resoldre totes les qüestions derivades de l'aplicació d'aquestes bases i també allò que pertoqui en els casos no prevists.

7. La indemnització per assistència a la Comissió Tècnica de Valoració es regirà per la normativa autonòmica vigent.

8. Quan, en absència del president titular de la  Comissió, tampoc no sigui possible la presència del designat com a suplent, n'assumirà la presidència el vocal que resulti en atenció als criteris de major jerarquia, antiguitat o edat, aplicats per aquest ordre.

6. INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU

El procés selectiu s'iniciarà amb la fase d'oposició i continuarà amb la fase de concurs.

Les persones aspirants seran convocades per a l'exercici en crida única i seran excloses de les proves selectives aquelles que no hi compareguin, tret dels casos degudament justificats i lliurement apreciats per la Comissió.

Els anuncis relatius als resultats de cada una de les fases del procés selectiu es faran públics a la pàgina web i tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Santanyí.

PRIMERA FASE: FASE D'OPOSICIÓ

La puntuació màxima d'aquesta fase és de 70 punts i constarà de dos exercicis.

Primer exercici:

Aquest exercici té caràcter obligatori i eliminatori. Es qualificarà de 0 a 35 punts. Quedaran eliminades les persones aspirants que no arribin a un mínim de 17.5 punts.

Consistirà a respondre un qüestionari de cinquanta (50) preguntes amb quatre respostes alternatives sobre el contingut del programa que hi figura en l'annex I. Respecte de la puntuació, es valorarà la resposta correcta amb 0.7 punts; la incorrecta, tant si ho és per haver deixat les quatre opcions en blanc com per haver assenyalat més d'una resposta, no tendrà valoració; i la pregunta amb resposta errònia es penalitzarà amb un terç del valor assignat a la resposta correcta.

Temps màxim: 75 minuts.

Segon exercici:

Consistirà a desenvolupar per escrit, un supòsit pràctic, d'entre dos designats pel tribunal sobre matèries que provinguin del temari específic establert en l'annex I.

En aquest exercici es valorarà fonamentalment la capacitat de raonament, la sistemàtica en el plantejament i l'adequada interpretació de la normativa aplicable. 

L'exercici es puntuarà de 0 a 35 punts, essent eliminades les persones aspirants que no aconsegueixin una puntuació mínima de 17,5 punts.

Temps màxim: 90 minuts

SEGONA FASE: FASE DE CONCURS

La puntuació màxima d'aquest apartat és de 30 punts.

Es valoraran els mèrits següents:

A) Experiència professional

La puntuació màxima d'aquest apartat serà de 15 punts.

a.1) Per serveis prestats a l'Administració Pública relacionats amb la plaça o lloc convocats, en un lloc igual o similar, o superior: 0,35 punts per mes complet treballat.

Únicament serà valorat aquest apartat quan, de la documentació aportada per l'aspirant, es desprengui que l'experiència laboral està directament relacionada amb les funcions de la plaça o lloc a cobrir. A tal efecte s'haurà de presentar certificat de l'Administració en el qual s'indiqui la data d'alta i baixa en la mateixa així com el lloc de treball ocupat.

No es valoraran els serveis prestats en qualitat de personal eventual o de confiança, de conformitat amb l'establert en l'article 20.4 de la Llei de 3 d'abril de 2007, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

a.2) Per serveis prestats fora de l'Administració Pública, tant per compte aliena com a autònom, relacionats en la plaça o lloc convocats, en un lloc igual o similar, o superior: 0'15 punts per mes complet treballat.

Únicament serà valorat aquest apartat quan, de la documentació aportada per l'aspirant, es desprengui que l'experiència laboral està directament relacionada amb les funcions de la plaça o lloc a cobrir.

B) Formació professional Puntuació màxima: 12,5 punts

b.1 Titulacions acadèmiques oficials La puntuació màxima en aquest subapartat de formació no podrà superar els 7,5 punts.

Es valoren en aquest apartat les titulacions acadèmiques, el caràcter oficial o l'equivalència de les quals, tengui reconegut i establert el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, així com els títols propis de grau i els títols propis de postgrau establerts per les universitats espanyoles en la regulació dels ensenyaments propis, quan estiguin directament relacionades amb les funcions pròpies de la plaça convocada.

La valoració com a mèrit d'un títol implica que no es valora el de nivell inferior o el 1r cicle que sigui imprescindible per obtenir-lo, excepte en el supòsit del títol de doctor, màster oficial o títol propi de postgrau en què sí que es pot valorar la llicenciatura o equivalent.

-  Estudis de Postgrau:

- Per cada títol de doctor/a: 4 punts.

-  Màster: els títols de màsters universitaris oficials i els títols propis de postgrau (màster, especialista universitari, expert universitari, i curs d'actualització universitària) es valoren a raó de 0,025 punts per cada crèdit LRU (sistema de valoració dels ensenyaments introduït pel RD 1497/1987, de 27 de novembre) o per cada 10 hores lectives, i a raó de 0,075 punts per cada crèdit ECTS (sistema europeu de transferència de crèdits) o per cada 25 hores lectives, amb un màxim de 3 punts.

En el supòsit que el màster oficial o títol propi de postgrau no indiqui els crèdits o no esmenti si es tracten de crèdits LRU o ECTS, s'entén que els crèdits són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,025 punts       per cada crèdit o per cada 10 hores lectives.

-  Estudis universitaris:

-  Per cada titulació acadèmica oficial de grau, segon cicle universitari, llicenciatura, arquitectura, enginyeria o equivalent: 3 punts.

- Per cada títol propi de grau: 2,5 punts.

- Per cada titulació acadèmica oficial de diplomatura universitària, primer cicle universitari, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o equivalent: 2 punts.

No es valoraran els títols no universitaris.

b.2) Cursos de Formació. Puntuació màxima d'aquest subapartat 5 punts.

Es valorarà la formació específica i relacionada amb les funcions pròpies de tècnic de medi ambient.

La valoració d'aquest criteri es du a terme d'acord amb el següent barem:

Cursos de formació i perfeccionament, jornades o seminaris impartits i/o reconeguts per universitats, escoles oficials de formació, escoles municipals de Formació, l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP), l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), l'Administració de l'Estat, l'autonòmica o la local, les organitzacions sindicals signants dels acords de formació contínua de les administracions públiques, les universitats i les escoles tècniques, o els homologats per qualsevol d'aquestes institucions. En aquest apartat s'inclouen els cursos de formació ocupacional impartits o promoguts pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i per altres entitats o organismes locals, autonòmics o estatals amb competències en matèria de formació ocupacional.

Els cursos poden tenir qualsevol durada. No són acumulatius els crèdits d'assistència  i els d'aprofitament. No es valoraran els cursos inferiors de 10 hores.

L'hora d'impartició es valora amb: 0,05 punts

L'hora d'aprofitament es valora amb: 0,03 punts

L'hora d'assistència es valora amb: 0,015 punts

C) Coneixements de català

La puntuació màxima d'aquest apartat és d'2,5 punts, i es valoraran els certificats expedits o reconeguts com a equivalents per la Direcció General de Política Lingüistica del Govern de les Illes Balears. Només es computarà el nivell més alt acreditat. El certificat LA es pot acumular al C1 i al C2. La puntuació en cada cas serà:

- Certificat C1 o equivalent: 1,5 punts.

- Certificat C2 o equivalent: 2,00 punts.

- Certificat LA o equivalent: 0,50 punts.

7. QUALIFICACIÓ DELS EXERCICIS

La qualificació dels exercicis així com la puntuació de la valoració de mèrits es faran públiques al tauler d'anuncis i a la pàgina web de la Corporació, i es concedirà un termini de tres dies hàbils per poder efectuar les reclamacions.

8. RELACIÓ D'APROVATS I ORDRE DE CLASSIFICACIÓ DEFINITIVA

D'entre les persones aspirants que hagin superat la prova selectiva es conformarà la relació d'aprovats per ordre de puntuació. Aquesta relació serà exposada al tauler d'anuncis i a la pàgina web de la Corporació.

Totes les persones aspirants disposaran d'un termini de tres dies hàbils, des de la publicació, per efectuar les reclamacions oportunes o sol·licitar la revisió del seu examen davant la Comissió. A aquesta revisió hi podran assistir acompanyats d'un assessor.

La Comissió comptarà amb un termini de set dies per resoldre les reclamacions i, tot seguit, farà pública la llista definitiva d'aprovats. L'ordre de classificació de les persones aspirants s'establirà en funció de la qualificació obtinguda; s'ordenaran de major a menor puntuació. La suma de les puntuacions obtingudes a les fases de concurs i d'oposició determinarà l'ordre de classificació definitiu. En cas d'empat, l'ordre es fixarà tenint en compte les millors puntuacions a la fase d'oposició, si persisteix l'empat, es tendran en compte les majors puntuacions obtingudes al bloc de l'experiència relacionada amb les tasques pròpies de la categoria convocada.

Si així i tot no fos possible desfer l'empat, aquest es resoldria mitjançant sorteig.

La Comissió Tècnica de Valoració elevarà a la Batlia la relació final d'aprovats per tal de procedir a constituir la borsa de treball. Les persones aspirants que conformin la borsa de treball es trobaran a l'espera de ser cridats per l'Ajuntament, per ordre de puntuació, quan es produesqui la necessitat de contractar.

9. FUNCIONAMENT DE LA BORSA

Les persones que formin part de la borsa, a l'efecte de rebre ofertes de lloc de treball, estan en situació de disponibles o no disponibles.

Estan en situació de no disponible les persones integrants de la borsa que estiguin prestant serveis a una administració pública, ja sigui fent substitucions diverses (IT, maternitat, etc.) o cobrint acumulacions de tasques, o que no hagin acceptat el lloc ofert per alguna de les causes indicades en aquesta mateixa base.

Mentre la persona aspirant estigui en situació de no disponible a la borsa no se li oferirà cap lloc de treball corresponent a aquesta convocatòria.

Estan en situació de disponible la resta de persones aspirants de la borsa i, per tant, se'ls ha de cridar per oferir-los el lloc de treball, d'acord amb la seva posició a la borsa.

A aquests efectes, el Departament de Recursos Humans es posarà en contacte telefònic, o per mitjans telemàtics (correu electrònic o SMS), amb la persona que correspongui i li comunicarà el lloc a cobrir i el termini per incorporar-se, que no serà inferior, si així ho demana la persona interessada, a dos dies hàbils a comptar des de la comunicació.

Quedarà constància a l'expedient, mitjançant una diligència, del fet que ha rebut la comunicació o dels intents realitzats.

En el termini màxim d'un dia hàbil a comptar des de la comunicació, o dos dies si es fa en divendres, la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament.

Si no en manifesta la conformitat dins termini, renuncia expressament al nomenament, no respon al telèfon de contacte que ha facilitat, o es dóna una altra circumstància, quedarà exclòs de la borsa i s'avisarà el següent de la llista.

A les persones aspirants que renunciïn de forma expressa o tàcita se les exclourà de la borsa, llevat que al·leguin, dins el termini establert, la concurrència d'alguna de les següents circumstàncies, que s'han de justificar documentalment en els tres dies següents:

a) Estar en període d'embaràs, maternitat o paternitat, adopció o acollida permanent o preadoptiva, inclosa l'excedència per cura de fills.

b) Prestar serveis a una altra administració pública.

c) Patir una malaltia o incapacitat temporal.

d) Estar exercint funcions sindicals.

Aquestes persones estan obligades a comunicar per escrit al Departament de Recursos Humans la finalització de les situacions previstes anteriorment en un termini no superior a deu dies hàbils des que es produesqui i amb la justificació corresponent. La manca de comunicació dins termini determina l'exclusió de la borsa.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquesta borsa cessi en el lloc de treball, excepte si és per renúncia voluntària, es reincorporarà novament a la borsa de treball amb el mateix ordre de prelació que tenia.

La posterior renúncia d'una persona al lloc de treball que ocupa, així com l'incompliment del deure de prendre possessió del lloc de treball prèviament acceptat, suposa la seva exclusió de la borsa de treball.

10. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS

1. Aquelles persones aspirants a les quals es cridi, i que donin la conformitat al seu nomenament, hauran de presentar en el termini establert a partir de la crida, si no ho han presentat abans, els següents documents:

a) Còpia compulsada del DNI o del NIF o document acreditatiu de la nacionalitat certificat per l'autoritat competent del país d'origen, si n'és el cas.

b) Còpia compulsada de la titulació o certificació acadèmica que acrediti tenir cursats i aprovats els estudis necessaris per a l'obtenció del títol corresponent, o el justificant d'haver satisfet els drets d'expedició, sense perjudici de la posterior presentació del títol.

c) Declaració jurada o promesa acreditativa de posseir la capacitat funcional que no impedesqui el normal exercici de les funcions.

d) Declaració jurada o promesa de no haver estat separat/ada mitjançant expedient disciplinari, del servei de l'Estat, de l'administració local o autonòmica o dels organismes que en depenguin, ni trobar-se inhabilitat/ada per a l'exercici de funcions públiques.

Les persones aspirants que no tenguin la nacionalitat espanyola, d'acord amb el que s'estableix a la lletra a) de la base 2, hauran d'acreditar igualment no estar sotmeses a sanció disciplinària o condemna penal que els impedesqui, en el seu estat, l'accés a la funció pública.

e) Declaració jurada o promesa de no estar sotmès/essa a cap causa d'incapacitat específica d'acord amb la normativa vigent.

f) Declaració jurada o promesa de no ocupar cap lloc ni exercir cap activitat en el sector públic delimitat per l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, amb indicació, així mateix, que no realitza cap activitat privada incompatible o subjecta a reconeixement de compatibilitat i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat, per drets passius o per qualsevol règim de seguretat social públic i obligatori.

Si la persona interessada manifesta que no pot subscriure la referida declaració perquè desenvolupa alguna activitat pública o percep alguna de les pensions indicades anteriorment, se li assenyalarà que, d'acord amb la normativa sobre incompatibilitats, ha d'exercir l'opció que desitgi o, si les activitats públiques són susceptibles de compatibilitat, ha de sol·licitar la corresponent autorització.

Si la persona aspirant proposada du a terme alguna activitat privada per a l'exercici de la qual es requeresqui el reconeixement de la compatibilitat, l'haurà d'obtenir o cessar en la realització de l'activitat privada abans de començar l'exercici de les seves funcions públiques.

En els supòsits en què se sol·liciti la compatibilitat per a l'exercici d'una activitat pública o privada, el termini per a la presa de possessió es prorrogarà fins que se'n dicti la resolució corresponent.

2. Si dins el termini indicat, i llevat de casos de força major, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no compleixen els requisits exigits, no podran ser contractades i restaran anul·lades totes les seves actuacions sense perjudici de la responsabilitat en què haguessin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud en què demanaven prendre part en el procés selectiu.

11. IMPUGNACIÓ I MODIFICACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

La convocatòria, les seves bases i els actes administratius que se'n derivin i també els que es derivin de l'actuació de la Comissió, podran ser impugnats per les persones interessades en el termini i en la forma establerta per la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La convocatòria o les bases, un cop publicades, només podran ser modificades amb subjecció estricta a les normes de la mencionada Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Santanyí, 25 de setembre de 2020

La batlessa

Maria C. Pons Monserrat

 

ANNEX I

TEMARI GENERAL

TEMA 1.- La Constitució espanyola de 1978: concepte, característiques, estructura i contingut. Els principis constitucionals fonamentals. Els valors superiors de l'ordenament jurídic en la Constitució. Els drets i els deures fonamentals a la Constitució espanyola de 1978. La reforma constitucional.

TEMA 2.- L'organització territorial de l'Estat. Les Comunitats Autònomes: constitució i competències. Els Estatuts d'Autonomia: contingut i reforma; l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears: competències i institucions. Els Consells Insulars. L'Administració Local: principis constitucionals i regulació jurídica.

TEMA 3.- El Municipi: concepte i elements. El terme municipal. La població. Organització Municipal. Competències. La sostenibilitat financera com pressupost de l'exercici de les competències.

TEMA 4.- La potestat normativa de les Entitats Locals. Ordenances, Reglaments i Bans. Procediment d'elaboració i aprovació.

TEMA 5.- La relació juridicoadministrativa: concepte. Subjectes: l'administració i l'administrat. Capacitat i representació. Identificació i firma de les persones interessades en el procediment administratiu.

TEMA 6.- L'acte administratiu: concepte, contingut, motivació i notificació. Eficàcia dels actes administratius: executivitat i execució forçosa. Suspensió. Nul·litat i anul·labilitat dels actes administratius. Convalidació, conservació i conversió.

TEMA 7.- La revisió dels actes administratius. Revisió d'ofici. Els recursos administratius: principis generals. Classes de recursos.

TEMA 8.- El procediment administratiu: concepte i classes. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: àmbit d'aplicació. Estructura. Principis generals. Referència als procediments especials. El procediment administratiu local.

TEMA 9.- Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i terminació. Especialitats de les distintes fases del procediment en el procediment sancionador i de responsabilitat patrimonial. Dimensió temporal del procediment. Obligació de resoldre. El silenci administratiu. Efectes.

TEMA 10.- La potestat sancionadora: concepte i significat. Principis de l'exercici de la potestat sancionadora. El procediment sancionador i les seves garanties. Especial referència a la potestat sancionadora local. Mesures cautelars i resolució en el procediment sancionador. L'expedient sancionador.

TEMA 11.- La responsabilitat patrimonial de l'Administració. L'acció i el procediment administratiu en matèria de responsabilitat patrimonial. La responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les Administracions Públiques.

TEMA 12.- La contractació en el sector públic: la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic: objecte i àmbit d'aplicació. Disposicions generals. Classes de contractes. Els actes separables. La contractació en les entitats locals.

TEMA 13.- El personal al servei de les entitats locals. Els funcionaris públics: classes i selecció. Situacions administratives. Provisió de llocs de feina.

TEMA 14.- Drets i deures del personal al servei dels ens locals. Responsabilitat i règim disciplinari.

TEMARI ESPECÍFIC

TEMA 15.- El medi ambient a la Unió Europea: programes d'acció comunitària en matèria de Medi Ambient.

TEMA 16.- Les competències i l'organització administrativa de l'Estat, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels Consells Insulars en matèria de medi ambient.

TEMA 17.- La protecció d'espais naturals: legislació estatal i autonòmica. Concepte, contingut i procediment d'elaboració dels plans d'ordenació de recursos naturals i dels plans rectors d'ús i gestió.

TEMA 18.- Els espais naturals protegits de les Illes Balears: la LECO i la LEN. Categories d'espais naturals protegits, usos permesos i usos prohibits.

TEMA 19.- Els espais naturals protegits del terme municipal de Santanyí.

TEMA 20.- La Xarxa Natura 2000. Concepte d'hàbitat. Conceptes de ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus), LIC (llocs d'importància comunitària) i ZEC (zones d'especial conservació).

Tema 21.- El Decret 25/2018, de 27 de juliol, sobre la conservació de la Posidònia oceànica de les Illes Balears.

TEMA 22.- La distribució de competències en matèria de gestió d'aigües.

TEMA 23.- La contaminació de l'aigua. Paràmetres definidors de la contaminació. Característiques de les aigües residuals urbanes, agrícoles i industrials. Eutrofització.

TEMA 24.- Procediments generals de depuració i tractament de l'aigua. El tractament de llots procedents de la depuració d'aigües residuals.

TEMA 25.- El Reial Decret 1341/2007, d'11 d'octubre, sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

TEMA 26.- Els residus: concepte i classificació dels residus conforme a la normativa europea. Gestió i tractament dels residus: prevenció, reutilització, preparació per a la reutilització, reciclatge, valorització i eliminació de residus.

TEMA 27.- La distribució de competències en matèria de gestió de residus.

TEMA 28.- El Pla Director Sectorial per a la gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca: la recollida municipal.

TEMA 29.- La Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminants de les Illes Balears. Finalitat i objectius de la llei. Fonaments de la gestió de residus a les Illes Balears.

TEMA 30.- El canvi climàtic. El Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic: objectius, principis i compromisos. L'Acord de París.

TEMA 31.- Gasos d'efecte hivernacle. Efectes i accions de reducció. La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica: objecte, àmbit d'aplicació i contingut.  El Pla d'Acció per l'energia sostenible i el clima del municipi de Santanyí.

TEMA 32.- Contaminació acústica: fonts de contaminació acústica, prevenció i correcció de la contaminació acústica. Normativa estatal i autonòmica reguladora de la matèria.

TEMA 33.- La contaminació atmosfèrica. Tipus de contaminants atmosfèrics. Avaluació i gestió de la qualitat de l'aire. Prevenció i control de les emissions. Mesures i xarxes de vigilància.

TEMA 34.- L'avaluació ambiental estratègica de plans i programes: concepte i àmbit d'aplicació. Procediment d'avaluació ambiental estratègica ordinària. L'avaluació ambiental estratègica simplificada.

TEMA 35.- L'avaluació d'impacte ambiental de projectes: concepte i àmbit d'aplicació. Procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinària i simplificada.

TEMA 36.- Sistemes de gestió ambiental: la certificació ISO 14001 i  el Reglament EMAS. Avaluació dels aspectes ambientals. Auditories.

TEMA 37.- El desenvolupament sostenible. Principis generals. L'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030: els objectius del desenvolupament sostenible. Aplicació de criteris socials i ambientals en els contractes de l'Administració Pública.

TEMA 38.- Les energies alternatives: concepte i tipologia.

TEMA 39.- Règim jurídic d'infraccions i sancions administratives en matèria de medi ambient. El procediment sancionador.

TEMA 40.- Els delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. 

 

ANNEX II

SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ A PROCEDIMENT SELECTIU DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

_______________________________________________DNI núm. _____________

(Nom i cognoms)

Domicili a  ______________________________________________núm. _________

                                                       (Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal _________ Telèfon ______________ e-mail ________________________

EXPÒS:

Que he tengut coneixement de la convocatòria de ___________________________, les                                                                                                                            

                                                                                                                                      (Convocatòria)

bases de la qual van ser publicades __________________________________________

                                                              (BOIB -data i núm-; web municipal -data de l'anunci-, etc.)

Que reunesc totes i cadascuna de les condicions exigides a les bases, referides a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'aquesta sol·licitud i que he satisfet els drets d'examen, la qual cosa acredit amb el document que s'adjunta.

Per tot l'exposat,

SOL·LICIT:

Prendre part en aquesta convocatòria.

_______________________, ______ d__________________________ de 202______

[signatura]

SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

 

 

ANNEX III

RELACIÓ DELS MÈRITS ACREDITATS  PER A LA FASE DE CONCURS

____________________________________________DNI núm. ________________

(Nom i cognoms)

Domicili a  _________________________________________________núm. ______

(Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal _________Telèfon ______________ e-mail ________________________

EXPÒS:

Que adjunt tramet la documentació que es relaciona a continuación per a la valoració dels mèrits en la fase de concurs del procés selectiu  ___________________________

                                                                                                       (Convocatòria) 1.____________________________________________________________________

2. ____________________________________________________________________

3. ____________________________________________________________________

4. ____________________________________________________________________

5. ____________________________________________________________________

6. ____________________________________________________________________

7._____________________________________________________________________

8. ____________________________________________________________________

9. ____________________________________________________________________

10. ___________________________________________________________________

11.____________________________________________________________________

12. ___________________________________________________________________

13. ___________________________________________________________________

14.____________________________________________________________________

15.___________________________________________________________________

________________________, ______ d__________________________ de 202______

[signatura]

SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ