Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 8881
Extracte de l’aprovació per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de dia 18 de setembre de 2020 de la convocatòria extraordinària d’ajuts destinats a famílies per inscriure els seus fills o filles en activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil per pal·liar els efectes de la COVID-19 durant l’estiu 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS núm. 525168

De conformitat amb l'establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria extraordinària d'ajuts destinats a famílies per inscriure els seus fills o filles en activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil per pal·liar els efectes de la COVID-19 durant l'estiu 2020:

Primer. Justificació

Superada la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat en el territori de les Illes Balears amb efectes de dia 21 de juny de 2020, mitjançant Decret 5/2020, de 18 de juny, de la presidenta de les Illes Balears, el Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020 (BOIB núm. 112, de 20 de juny), ha aprovat el Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que conté mesures generals i específiques per a la prevenció de possibles rebrots durant la situació posterior a la finalització de l'estat d'alarma.

En una situació d'excepcionalitat com l'actual, en la qual la declaració de l'estat d'alarma decretat amb motiu de la situació de crisi sanitària generada per la COVID-19 ha tengut un gran impacte en els menors d'edat arrel del confinament obligat, que ha suposat la seua desvinculació escolar i social en un context, en molt de casos, crítics per a les famílies, es considera necessari garantir a infants i joves gaudir d'un lleure de qualitat, tot adaptant-lo a les recomanacions sanitàries per minimitzar el risc de contagi entre les persones participants i entre elles i la resta de la població.

El Consell Insular d'Eivissa té competències pròpies en matèria d'esport, lleure i joventut, de conformitat amb l'article 70.9 i 16 de l'EAIB, que gestiona a través del seu Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut, des que va ser transferida la competència mitjançant la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells de Menorca i aleshores d'Eivissa i Formentera (des de 2007 Consell Insular d'Eivissa) en matèria de joventut i lleure (BOIB núm. 184, de 23 de desembre de 2006).

Segon. Objecte i destinataris

2.1. L'objecte d'aquestes bases es regular la convocatòria extraordinària d'ajuts destinats a famílies que inscriguin en els seus fills i filles en activitats d'educació en temps lliure infantil i juvenil i campus de caràcter esportiu per pal·liar els efectes de la COVID-19 durant l'estiu 2020 i afavorir la conciliació familiar, tot garantint el dret al lleure previst en l'article 44 de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i adolescència de les Illes Balears, dins l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa.

2.2. Els destinataris de les ajudes són persones físiques que inscriguin els seus fills i filles d'entre 3 i 14 anys en activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil i campus esportius de l'illa d'Eivissa, d'acord amb les definicions establertes als apartats c i e de l'article 37.4 del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut promoguts per entitats diferents a les previstes a la Línia A de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 10 d'agost de 2020 per la qual s'estableixen les bases reguladores i la convocatòria extraordinària d'ajuts a la conciliació destinats a pal·liar els efectes de la COVID-19 (BOIB núm. 139, de 11-08-2020)

2.3. En cas que no s'exhaureixi el crèdit, es destinarà l'excedent a subvencionar les sol·licituds inicialment excloses de persones físiques que han inscrit als seus fills i filles en escoles d'estiu i campus d'entitats previstes a l'esmentada Línia A. En tots els casos, s'ha de donar preferència les famílies nombroses i a les famílies monoparentals.

 

Tercer. Dotació econòmica

3.1. Es destina a aquesta convocatòria la quantitat global de 132. 304,83 € amb càrrec a la partida pressupostària 4890000 dels pressupostos generals del Consell Insular d'Eivissa per l'any 2020.

3.2. Es concedirà un ajut de 100,00 € per infant d'entre 3 i 14 anys inscrit en activitat d'educació en el temps lliure infantil i juvenil o campus esportiu de l'illa d'Eivissa, per cada 30 dies o part proporcional.

3.3. Les ajudes rebudes mitjançant aquesta convocatòria són compatibles amb la percepció d'altres ajudes procedents d'aquest Consell Insular o de qualsevol altra administració o ens públic o privat per al mateix objecte. No obstant això, l'import de la subvenció obtinguda no pot ser en cap cas d'una quantia que de manera aïllada o en concurrència amb altres subvencions o ajudes superi la quantitat màxima assenyalada de 100,00 € per infant d'entre 3 i 14 anys, per cada 30 dies o part proporcional o el cost de l'activitat subvencionada.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds

S'estableix un termini de presentació de sol·licituds d'un mes s'iniciarà a partir del dia següent a la publicació de l'extracte de les bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears, o quan el crèdit s'hagi exhaurit.

 

Eivissa, 24 de setembre de 2020

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni.

José Vicente Garibo Redolat