Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 8788
Extracte de la convocatòria extraordinària d’ajuts per a projectes d’iniciació o consolidació de la internacionalització de les empreses de les Illes Balears afectades per la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identificador):  524620

De conformitat amb allò previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris:

Empreses emergents (startups), cooperatives, autònoms, emprenedors, microempreses, petites i mitjanes empreses que exerceixen una activitat de comerç, serveis o industrial i que estiguin constituïdes prèviament a la data de publicació d'aquesta convocatòria, que vulguin iniciar-se o consolidar-se com a empresa en l'àmbit internacional, i tinguin el domicili fiscal així com realitzin l'activitat principal dins el territori de les Illes Balears.

A més, han de complir amb algun dels requisits específics següents:

1. Per a empreses o autònoms amb treballadors, haver realitzat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), per força major o per causes econòmiques i productives, com a conseqüència de la COVID-19.

Per a l'acreditació d'aquest requisit és necessari que s'empleni la declaració responsable, a més, d'autoritzar a la Direcció General per a la comprovació de la veracitat de la declaració.  En cas de no autoritzar a la Direcció General, s'ha d'aportar la resolució o comunicació de l'autoritat competent que acrediti la realització de l'ERTO.

2. Per a autònoms, el cessament de l'activitat com a conseqüència de l'afectació directa o indirecta del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la COVID-19, o del Reial Decret-Llei 10/2020, de 19 de març.

Per a l'acreditació d'aquest requisit és necessari emplenar la declaració responsable, a més, a d'aportar la resolució per la qual es declara el cessament de l'activitat per força major o per reducció de la facturació.

3. Per a empreses o autònoms que no es troben inclossos en cap dels supòsits anteriors però es troben afectats per la COVID-19: Declaració responsable per la qual declaren que es troben afectats directa o indirectament per la COVID-19, i per tant s'han vist obligats a cessar l'activitat i/0 han reduït la seva facturació com a mínim en un 20%.

Entenem per reducció de la facturació, la reducció de la facturació de com a mínim un 20Ç% durant la duració de l'estat d'alarma ( del 14 de març de 2020 al 21 de juny de 2020), pel que fa al mateix període de l'any anterior ( del 14 de març de 2019 al 21 de juny del 2019).

Entenem per cessament de l'activitat, la paralització de l'activitat empresarial per aplicació del Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març, durant els dies 30 de març a 9 d'abril.

Segon. Finalitat:

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases reguladores i aprovar la convocatòria extraordinària d'ajuts  per a projectes d'iniciació o consolidació de la internacionalització de les empreses de les Illes Balears afectades per la COVID-19, per a fomentar que les empreses que es troben en procés d'internacionalització, en fase inicial o avançada puguin continuar o iniciar el seu projecte d'internacionalització

Tercer. Import:

L'import de l'ajut serà el següent:

  1. Pels projectes d'iniciació a la internacionalització, es subvenciona el 50% del cost elegible presentat, amb un màxim de 10.000 euros per projecte.
  2. Pels projectes de consolidació a la internacionalització, es subvenciona el 50% del cost elegible presentat, amb un màxim de 20.000 euros per projecte.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds:

1. El termini de presentació de sol·licituds comença a partir de l'onzè dia natural d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el dia 15 d'octubre de 2020. Si s'exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans que acabi el termini per presentar sol·licituds, s'haurà de suspendre la concessió de nous ajuts mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les persones interessades poden presentar les sol·licituds en qualsevol de les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per a la presentació electrònica podran realitzar la sol·licitud mitjançant el Registre Electrònic Comú (REC), i han d'adjuntar la sol·licitud específica del procediment, d'acord a l'Annex 1 d'aquesta convocatòria, disponible a la Seu Electrònica d'aquesta Administració i ha d'anar signada electrònicament.

 

Palma, 22 de setembre de 2020

El secretari general  Jaume Colom Adrover (Per delegació de competències del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball BOIB 97/2019)