Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 8734
Extracte de la convocatòria d’ajudes econòmiques individuals per a persones majors de 65 anys i per a persones amb discapacitat a l’àmbit de l’illa d’Eivissa per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BNDS núm. 524490

De conformitat amb allò establert als articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes a dalt referides, el text complet es pot consultar en la Base de dades Nacional de Subvencions i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 161 de data 17 de setembre de 2020)

Bases que regulen la convocatòria d'ajudes econòmiques individuals per a persones majors de 65 anys i per a persones amb discapacitat a l'àmbit de l'illa d'Eivissa per a l'any 2020

Objecte i finalitat

1.1 És objecte d'aquesta convocatòria establir els criteris i regular el procediment de concessió d'ajudes econòmiques individuals destinades a cobrir diferents necessitats de les persones majors de 65 anys i de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial reconeguda que siguin residents a l'illa d'Eivissa.

1.2 Aquestes ajudes persegueixen les següents finalitats:

a) el finançament d'aquells tractaments o altres despeses que permeten aconseguir la millora física, psíquica i sensorial dels col·lectius als quals s'adrecen,

b) suplir o compensar les limitacions i mancances funcionals, facilitant el desenvolupament de la vida diària, augmentant la qualitat de vida i el benestar social dels col·lectius als quals s'adrecen.

Modalitats, consignació pressupostària i límits d'ajuda individual.

L'import global dels ajuts que es distribueixen en aquesta convocatòria és de 235.200 euros per a l'exercici pressupostari 2020, distribuïts en les modalitats i la consignació pressupostària que a continuació es determina:

Modalitat A: Ajudes individuals dirigides a persones amb discapacitat, amb una consignació pressupostària de cent cinquanta-set mil dos-cents euros (157.200 €) amb càrrec a les aplicacions pressupostàries 2315.4890000 i 2315.78900 del pressupost del Consell Insular d'Eivissa per a l'exercici 2020.

El 75% de la referida consignació pressupostària (117.900 €) correspondria al capítol IV de conceptes no inventariables, i el 25% (39.300 €) al capítol VII d'inversions inventariables.

Modalitat B: Ajudes individuals dirigides a persones majors, amb una consignació pressupostària de setanta-vuit mil euros (78.000 €) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 2310.4890000 i 2310.78900 del pressupost del Consell Insular d'Eivissa pe a l'exercici 2020.

El 50% del pressupost (39.000 €) corresponent al capítol IV de conceptes no inventariables, i el 50% (39.000 €) al capítol VII d'inversions inventariables.

Pel que fa a ambdues modalitats, en cap cas l'import màxim i per tots els conceptes de les ajudes concedides a una mateixa persona a l'empara d'aquesta convocatòria no podran superar els quatre mil tres-cents setanta-cinc euros (4.375 €), amb les peculiaritats que es detallen a la base 4.

Presentació de les sol·licituds i documentació adjunta

El termini per presentar les sol·licituds serà de quinze dies hàbils, a partir de l'endemà de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria de les ajudes regulades en aquestes bases a BOIB.

Les sol·licituds de subvenció es formalitzaran mitjançant instància, segons el model normalitzat que figura com a Annex I d'aquesta convocatòria.

Les sol·licituds es dirigiran a la Presidència del Consell Insular d'Eivissa i es presentaran al Registre General de la mateixa institució (avinguda d'Espanya, 49, 07800 Eivissa). Així com també hi haurà la possibilitat d'enregistrar les sol·licituds telemàticament a la pròpia seu electrònica habilitada a tal fi, de conformitat amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015 o en qualsevol de les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Si la sol·licitud s'envia per correu, la documentació corresponent s'ha de presentar en un sobre obert per tal que l'exemplar destinat al Consell Insular d'Eivissa es dati i se segelli abans que se certifiqui. En el cas que l'oficina de correus corresponent no dati i segelli la sol·licitud, s'entendrà com a data vàlida de presentació la d'entrada al Registre General del Consell Insular d'Eivissa.

Si la sol·licitud es lliura en un lloc que no és el Registre del Consell Insular d'Eivissa, es recomana enviar a l'email (dep.benestar@conselldeivissa.es) el full amb el segell d'entrada dins termini al Departament de Benestar Social i Recursos Humans durant les 24 hores següents al lliurament. En els mateixos termes, si s'envia per correu certificat, es recomana trametre per fax el full de la sol·licitud amb el segell de Correus en què consti la tramesa dins termini.

 

Palma, 21 de setembre de 2020

La cap de secció de Serveis Socials

Ana Andreu Mas