Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 8588
Extracte de la Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions Gaudeix l’illa II

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme www.fundaciomallorcaturisme.net:

Primer. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment del sector turístic de Mallorca mitjançant la concessió d'ajudes a les entitats que gestionen les places dels establiments d'allotjament turístic perquè puguin allargar la temporada turística o reforçar als que ja tenien previst obrir durant la tardor de 2020.

La finalitat de la convocatòria és la reactivació econòmica i social de Mallorca després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Segon. Període subvencionable.

El període subvencionable serà des del moment de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins al 30 de novembre de 2020, inclòs.

Tercer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques que gestionen les places d'allotjaments turístics hotelers que reuneixen els següents requisits:  

- Complir amb l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

- La persona interessada ha de tenir com a objecte social o activitat principal dedicar-se a la gestió de places hoteleres com a propietari de l'establiment o com a empresa encarregada de la gestió d'un establiment hoteler.

- Estar d'alta d'activitats econòmiques

Quart. Requisits dels allotjaments turístics hotelers

Els tipus d'establiments d'allotjament turístic (agroturismes, establiments hotelers, hotel rural, turisme d'interior, hostatgeria) que s'han d'oferir pels beneficiaris de les subvencions han de complir els següents requisits:

- Les habitacions de l'establiment que s'ofereixen pels interessats en la subvenció han de ser per a dos adults.

- L'estada a l'habitació objecte d'aquesta subvenció inclou allotjament i berenar (AD).

- L'establiment ha de disposar de menys de 50 habitacions.

- Els sol·licitants de la subvenció han de signar una declaració responsable que diu que l'establiment que s'ofereix per l'estada dels guanyadors dels bons compleix amb:

a) Els protocols de seguretat davant la crisi de la Covid-19 en línia amb les recomanacions de l'Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) (annex III).

https://calidadturisticahoy.es/ESP/m/36/1391/general/Inicio/Guias-para-la-reduccion-del-contagio-por-el-coronavirus-SARS-CoV-2-en-el-sector-turistico

b) La normativa sanitària, de consum, turística i de qualitat que correspon a l'establiment en funció de la seva categoria (annex III). 

c) Acceptar l'estada a l'establiment a una tarifa de 125 €per dia per habitació/nit amb berenar per a dos adults i per 2 nits d'estada per un preu total de 250 €  (annex I).

 

Cinquè. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, amb modificació BOIB núm. 96, de 4 d'agost. 

Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Sisè. Quantia de la convocatòria

El pressupost de despeses de la Fundació Mallorca Turisme per a l'any 2020 destina a aquesta convocatòria la quantitat de 200.000 € (dos-cents mil euros).

La quantia exacta de la subvenció que correspondrà al beneficiari es determinarà en la Resolució de concessió, una vegada rebudes les sol·licituds dels beneficiaris de la subvenció i el sorteig de les estades.

Setè. Línies de la subvenció i import subvencionable

S'ha distribuït l'import de la subvenció a parts iguals mitjan bons entre devuit establiments turístics a l'illa de Mallorca, per zones turístiques a fi de repartir el benefici entre tota l'illa i que no es concentri en un lloc.

- Línia 1: màxim 3 establiments per Palma. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons/habitacions per establiment, que equival a 165 bons per tota la línia.

- Línia 2: màxim 3 establiments per la comarca de Serra de Tramuntana. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons/habitacions per establiment, que equival a 165 bons per tota la línia.

- Línia 3: màxim 3 establiments per la comarca del Raiguer. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons/habitacions per establiment, que equival a 165 bons per tota la línia.

- Línia 4: màxim 3 establiments per la comarca del Pla de Mallorca. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons per establiment, que equival a 165 bons per tota la línia.

- Línia 5: màxim 3 establiments per la comarca de Llevant. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons, que equival a 165 bons per tota la línia.

- Línia 6: màxim 3 establiments per la comarca de Migjorn. Cada beneficiari ha d'oferir una estada de 55 bons per establiment, que equival a 165 bons per tota la línia.

Els 10 bons restants es distribuiran de forma proporcional entre els 10 primers establiments que presentin tota la documentació requerida amb temps i forma.

Si queden bons lliures en qualsevol de les línies es repartiran al següent interessat per ordre d'entrada en el registre sigui de la línia que sigui.

Si queden bons lliures es repartiran entre tots els que s'han presentat i manifestin que els hi va bé assolir més bons. Si un dels beneficiaris no pot assumir l'increment de bons o no pot complir els terminis prevists es repartiran els bons de forma equitativa i proporcional entre els beneficiaris que hi quedin.

Els interessats només poden presentar una sol·licitud per una quantia màxima d'1 establiment per empresa o grup empresarial.

Vuitè. Concurrència

El procediment de concessió és de concurrència no competitiva, per ordre d'entrada en el registre.

Novè. Termini per presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, i tota la documentació annexa, és de quinze dies hàbils comptats a partir de l'endemà a la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el BOIB, mitjançant presentació en el Registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme (https://fundaciomallorcaturisme.net/seu-electronica/ - seu electrònica-) i també als llocs establerts en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en aquest darrer supòsit s'ha d'avisar de la presentació al correu electrònic gaudeix@fundaciomallorcaturisme.com

Dècim. Model de sol·licitud i annexos

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible a la seu electrònica de la Fundació Mallorca Turisme www.fundaciomallorcaturisme. net.

Onzè. Justificació

Els beneficiaris han de presentar la documentació justificativa de la subvenció d'acord amb el punt 11 de la convocatòria..

En tot cas, el termini per justificar les subvencions finalitza el 15 de desembre de 2020.

Dotzè. Altres dades

Les persones que han de gaudir de l'estada en els allotjaments turístics hotelers vénen predeterminades per la Fundació Mallorca Turisme amb un sorteig entre les persones interessades residents a Espanya majors de 18 anys

No es poden presentar els guanyadors que han gaudit de les estàncies de la convocatòria Gaudeix l'illa I.

Aquest col·lectiu pot presentar la sol·licitud al següent enllaç:

https://gaudeix.fundaciomallorcaturisme.net.

El termini per presentar les sol·licituds comença el dia següent de publicar l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba als deu dies hàbils següents.

Només es podrà gaudir durant el període d'1 d'octubre 2020 a 30 de novembre de 2020.

 

Palma, 16 de setembre de 2020

El director de la Fundació Mallorca Turisme

Miguel Pastor Jordà