Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 8498
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 2 de setembre de 2020 per la qual s’autoritza l’obertura i el funcionament del centre privat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, al municipi de Marratxí, i se n’autoritza la posada en funcionament de l’educació primària per al curs 2020- 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 20 de maig de 2019 (NRE L13E34262/2019), el representant de l'entitat Ecolea Internationale Schule Mallorca, SLU, va presentar una sol·licitud d'obertura i funcionament com a centre privat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, del municipi de Marratxí, amb una línea d'educació infantil, d'educació primària, d'educació secundària i de batxillerat. També va presentar la documentació per acreditar que es compleix amb les condicions acústiques, de solidesa, de seguretat en cas d'incendi i d'higiene de les instal·lacions.

En aquesta sol·licitud va manifestar la preferència per a l'autorització de les unitats d'educació primària.

2. El 17 de juliol de 2019 (NRE L13E49572/2019), el representant de l'entitat va presentar una nova sol·licitud per obtenir l'autorització d'obertura i funcionament, exposant que en una primera fase, el centre implantarà només l'educació primària.

Per això, va presentar el projecte bàsic de reforma parcial de l'edifici per a ús de centre docent de primària, la memòria, els plànols i tres certificacions del tècnic competent que acrediten el compliment de les condicions acústiques, de solidesa, seguretat, higiene i legalitat, així com les condicions del Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària.

Així, el projecte es farà en dues fases: la primera per als nivells de primària i la segona per a la resta de nivells, en una nova edificació.

3. El 21 d'agost de 2019, l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) va emetre un informe desfavorable sobre la sol·licitud, atès que la documentació presentada no justificava el compliment de la normativa vigent d'aplicació per a la configuració sol·licitada.

4. El 28 d'octubre de 2019 (NRE L13E67814/2019), el representant del centre va presentar la documentació requerida.

5. El 20 de desembre de 2019, el representant del centre va presentar la relació del professorat d'educació primària, amb les titulacions corresponents.

6. El 19 de març de 2020, l'arquitecte del Servei de Centres Educatius va emetre un informe favorable sobre l'adequació del projecte bàsic de reforma i ampliació de l'edifici per a ús docent de les instal·lacions.

7. Mitjançant la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 31 de març de 2020, es va aprovar el projecte d'obres del centre privat d'educació infantil, educació primària, educació secundària i batxillerat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, del municipi de Marratxí, de titularitat de l'entitat Ecolea Internationale Schule Mallorca, SLU.

8. El 22 de juliol de 2020, l'arquitecte del Servei de Centre Educatius va realitzar la visita d'obres d'acord amb l'informe favorable de dia 19 de març i va constatar la coincidència d'espais amb als plànols presentats per a la primera fase, d'educació primària.

9. El 21 de juliol de 2020, des del Servei d'Ordenació Educativa es va emetre un informe en què es concloïa que l'horari lectiu del centre no complia amb els requisits establerts en el sistema educatiu de les Illes Balears, la qual cosa es va comunicar al centre el 27 de juliol de 2020.  

10. El 28 d'agost de 2020, la representant del centre va presentar una nova proposta d'horari i la documentació requerida per esmenar les deficiències indicades en l'informe del Servei d'Ordenació Educativa.

11. El 31 d'agost de 2020, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització de l'obertura i el funcionament del centre privat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, al municipi de Marratxí, i de la posada en funcionament de l'educació primària per al curs 2020-2021.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7, de 1985).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de règim general no universitaris.

5. El Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual es modifica el Reial decret 332/1992, de 3 d'abril, sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris.

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 1 de setembre de 2020, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar  l'obertura i el funcionament del centre privat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, al municipi de Marratxí.

2. Determinar que, de manera provisional i fins que es presenti el final del projecte d'execució i es finalitzin les obres, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015941

Denominació genèrica: col·legi d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat

Denominació específica: Ecolea Colegio Internacional Mallorca

Titular: Ecolea Internationale Schule Mallorca, SLU

Domicili: c. de sa Planera, núm. 6

Municipi: Marratxí

CP: 07141

Ensenyaments autoritzats: 315 places escolars repartides de la manera següent:

Educació infantil de 2n cicle: 3 unitats i 63 places escolars (21 places per unitat).

Educació primària: 6 unitats i 126 places escolars (21 places per unitat).

Educació secundària obligatòria: 4 unitats i 84 places escolars (21 places per unitat).

Batxillerat, en les modalitats d'Humanitats i Ciències Socials i Arts: 2 unitats i 41 places escolars.

La capacitat màxima de les unitats d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat en funcionament, en cada moment, no pot excedir el nombre de places escolars autoritzades pel que fa a la superfície mínima requerida per plaça escolar.

3. Autoritzar, amb efectes des de l'inici del curs escolar 2020-2021, la posada en funcionament del centre privat Ecolea Colegio Internacional Mallorca, al municipi de Marratxí, en els nivells de primària que corresponen a la primera fase del projecte total i amb la configuració següent:

Ensenyaments autoritzats:

Educació primària: 6 unitats i 118 places escolars.

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 2 de setembre de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March i Cerdà