Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 8463
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA 2018 0015. Aprovació definitiva de la modificació del PGOU referent a un canvi d’ús de l’equipament municipal situat al carrer de Golf de Biscaia, 5

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 30 de juliol de 2020, va aprovar definitivament una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) referent a un canvi d'ús de l'equipament municipal situat al carrer de Golf de Biscaia, 5, mitjançant el següent acord:

INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI. Per acord del Ple de l'Ajuntament de 26/09/19 es va aprovar inicialment la modificació del PGOU de Palma, referida al canvi d'ús de l'equipament municipal situat al carrer Golf de Biscaia, 5, passant d'ús  assistencial (amb codi EQ0a/AS-P, 76-12-P) a ús socio-cultural i administratiu (amb codi EQ0a/SC/AD-P, 76-12-P). A més, s'esmena l'errada material a l'actual Fitxa del sistema, relativa a la superfície de l'equipament, que no seria de 1137 m2 (Fitxa actual), sinó de 1.062 m2.

La proposta de modificació ha estat redactada pels Serveis Tècnics de Planejament, d'acord amb la petició de la Regidoria de Turisme, Comerç i Treball i amb el compromís de l'Ajuntament amb l'Associació de Veïns Es Born del Molinar.

El projecte de modificació del Pla General es va sotmetre a informació pública per un termini de trenta dies mitjançant la seva publicació al BOIB núm. 141 de dia 17/10/19 (edicte 10245), al diari “Diario de Mallorca” de dia 18/10/19, i al tauler electrònic d'anuncis i edictes de la seu electrònica d'aquesta Corporació de dia 24/10/19 fins a dia 09/12/2019. Durant aquest termini, que va finalitzar di 19/12/2019 no s'han presentat al·legacions.

A l'acord d'aprovació inicial s'indicava que es sol·licitaria el pronunciament de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears en el sentit que la present modificació del PGOU no té efectes significatius en el medi ambient i, per tant, no cal que se subjecti al procediment d' avaluació ambiental estratègica. Aquest pronunciament havia de ser previ a l'aprovació definitiva de la modificació del PGOU. Per resolució del president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de data 9 de juliol de 2019 es va declarar que la Modificació puntual referida al canvi d'ús de l'equipament situat al carrer Golf de Biscaia, 5, que suposa la requalificació de l'equipament assistencial EQ0a/AS-P, 76-12-P a sociocultural-administratiu EQ0a/SC/AD-P, 76-12, no està subjecta al procediment d'avaluació ambiental estratègica per considerar que, atès el seu objecte, no té efectes significatius sobre el medi ambient.

També a l'acord d'aprovació inicial s'indicava que prèviament a l'aprovació definitiva se n'havia d'obtenir informe favorable de la Direcció General d'Aviació Civil. En data 25 de juliol de 2019 va tenir entrada informe favorable de la Direcció General d'Aviació Civil.

A més, amb posterioritat a l'aprovació inicial  de la modificació del Pla General s'han emès els següents informes:

- Informe de la Delegació de Defensa en Illes Balears de 18/10/19, de caràcter favorable.

- Informe favorable  de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, segons acord adoptat el 29 de novembre de 2019.

- Informe de la Direcció General d'Emergències i Interior, de 12 de desembre de 2019, de caràcter favorable.

També s'ha sol·licitat informe a la Demarcació de Costes de les Illes Balears sense que s'hagi emès dins el termini legal.

Per altra banda, l'acord d'aprovació inicial es va comunicar a l'Àrea delegada de Promoció Econòmica i Ocupació i l'Àrea delegada de Turisme, Sanitat i Consum, així com a l'Associació de Veïns es Born del Molinar, sense que s'hagi fet cap observació a l'ordenació aprovada inicialment.

A més, amb anterioritat a l'aprovació inicial es va demanar informe a l'Institut balear de la Dona, que es va emetre amb caràcter favorable

Es fa constar que es sol·licitarà informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions, atribuïdes en l'article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 123.2 del mateix text legal, que tindrà caràcter preceptiu per què es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial. Dit informe se preveu també a l'article 85 de la Llei 20/2006, Municipal i de Règim Local de las Illes Balears, de 15 de desembre.

Atès el que disposen els articles 72 i 73 i la disposició addicional quarta de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca, d'acord amb la redacció donada per la Llei 6/2012, de 6 de juny, així com l'article 54 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, pot aprovar-se definitivament  la proposta de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i  amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local, RDL 781/86, de 18 d'abril, art. 99 i següents del Reglament Orgànic del Ple, 4-1-e) i 12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es considera que el Consell de la Gerència  pot  adoptar la següent  resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de  modificació del Pla General d' Ordenació Urbana de Palma, relativa al canvi d' ús de l'equipament municipal situat al carrer Golf de Biscaia, 5, passant d'ús  assistencial (amb codi EQ0a/AS-P, 76-12-P) a ús socio-cultural i administratiu (amb codi EQ0a/SC/AD-P, 76-12-P), projecte redactat pels Serveis tècnics de Planejament i que ha estat aprovat inicialment per acord del Ple de l' Ajuntament de 26/09/19, per tal que sigui elevat a l'ajuntament Ple, previ dictamen de la Comissió Informativa  l'adopció del següent:        

ACORD

1r. Aprovar definitivament la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma, referida al canvi d'ús de l'equipament municipal situat al carrer Golf de Biscaia, 5, passant d'ús  assistencial (amb codi EQ0a/AS-P, 76-12-P) a ús socio-cultural i administratiu (amb codi EQ0a/SC/AD-P, 76-12-P). A més, s'esmena l'errada material a l'actual Fitxa del sistema, relativa a la superfície de l'equipament, que no seria de 1137 m2 (Fitxa actual), sinó de 1.062 m2. Aquesta proposta de modificació del PGOU ha estat redactada pels Serveis tècnics de Planejament. La documentació que s'aprova definitivament és l' aprovada inicialment per acord del Ple de l'Ajuntament  del 26/09/19. Això atès el resultat de l' informació pública i els informes emesos pels organismes consultats.

2n. Comunicar el present acord als Serveis municipals que es puguin trobar afectats, així com a l'Oficina de la Revisió del PGOU i a l'Àrea delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, a l'Àrea delegada de Turisme, Sanitat i Consum, així com a l'Associació de Veïns es Born del Molinar.

3r. Donar trasllat al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears del present acord, dins el termini de quinze dies des de la seva adopció, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

4t. Donar trasllat a la Direcció General d'Aviació Civil de la certificació de l'acte d'aprovació definitiva, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada, de conformitat amb allò que es regula a la disposició addicional segona.6 del Real Decret 2591/1998, de 4 de desembre, en la seva redacció donada pel real Decret 297/2013, de 26 d'abril.

5è. Publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears, quedant aleshores aixecada la suspensió de l'atorgament de llicències a les àrees del territori objecte d'aquest acord.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Així mateix i d'acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d' aquesta modificació de PGOU:

(veure ANNEX)

 

Palma, 8 de setembre de 2020

El cap del Departament

p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de  4-03-2014)

Jaume Horrach Font

Documents adjunts