Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 8317
Extracte de la Resolució de President de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 28 d'agost de 2020, per la qual s'aprova la convocatòria pública de les ajudes econòmiques per a entitats del tercer sector de Mallorca per contribuir a minimitzar impacte econòmic del Covid-19 en relació a l'adquisició d'equips de protecció individual

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.) 522341

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar les condicions que regulen la concessió d'ajudes destinades a atendre la compra a d'equips de protecció individual (EPI).

Aquesta convocatòria es justifica en la necessitat de fer front a la greu i excepcional situació que creada a partir de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per Covid-19 declarat per Reial Decret 463/2020, de 14 de març i els posteriors Decrets pels quals es prorroga l'estat d'alarma, en els quals es regulen l'aplicació de mesures extraordinàries per protegir la salut i seguretat dels ciutadans, contenir la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública .

La finalitat de la convocatòria és donar suport a el teixit d'entitats del Tercer sector de Mallorca, per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic ocasionat per Covid-19.

Segon. beneficiaris

Podran sol·licitar un ajut en el marc d'aquesta convocatòria les entitats privades sense ànim de lucre que hagin dut a terme alguna despeses de les que s'esmenten en el punt 3 d'aquesta convocatòria, i que reuneixin els següents requisits:

a) Estar legalment constituïdes.

b) No tenir ànim de lucre.

c) Tenir domicili social (representació o delegació) a l'illa de Mallorca.

d) Estar inscrita en el Registre Unificat de Serveis Socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o en el qual correspongui, abans de la data de la sol·licitud en el marc d'aquesta convocatòria.

e) Tenir capacitat jurídica i d'obrar.

f) Estar al corrent en el compliment de les obligacions econòmiques amb el Consell de Mallorca i amb l'IMAS i de les altres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social que venguin imposades per la normativa vigent.

g) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

D'acord amb el que estableix l'article 7.2 b) de l'Ordenança General de Subvencions de el Consell de Mallorca, aprovada en sessió de Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18 de febrer de 2017) i modificada per Acord de l' Ple de Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018), d'ara endavant l'Ordenança, també podran ser beneficiàries les agrupacions d'entitats sense ànim de lucre, sempre que les entitats que la conformen compleixin els requisits indicats anteriorment per poder ser beneficiari.

Tercer. bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

 

Quart. quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de cinc-cents mil euros (500.000,00 €) del pressupost de despeses de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de l'anualitat 2020, amb càrrec a la partida pressupostària 00.23100.48000 (Referència comptable RC 22020015066).

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació prevista en el punt 7 serà de vint dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB.

Sisè. Altres dades d'interès

La justificació de la subvenció es realitzarà mitjançant la presentació de la factura o factures o documents amb valor probatori equivalent dins del termini previst per a la presentació de sol·licituds de la convocatòria i els document probatoris del pagament de les despeses efectuades, acompanyats de l'annex de justificació econòmica (annex 9).

Si a una mateixa factura hi ha productes no subvencionables només es comptabilitzaran les despeses descrites en el punt 3 d'aquesta convocatòria.

Les factures han d'expressar clarament:

Nom complet i CIF o NIF de qui emet la factura

CIF de l'entitat que fa la despesa

Número de la factura

data

concepte

Retenció IRPF i IVA (si escau).

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'ha d'acompanyar es troba disponible, igualment, a la web de l'IMAS (www.imasmallorca.net)

 

Palma, 28 agost 2020

El president de l'IMAS

Javier de Juan Martín