Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 8118
Decret de Presidència núm. 2020000770, d’atribucions de les direccions insulars del Consell Insular d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 31 d'agost de 2020, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

“La Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars (LCI), determina les regles fonamentals del règim jurídic, l'organització i el funcionament dels consells insulars i estableix la potestat d'autoorganització d'aquestes institucions, i preveu a l'article 13 que els departaments poden estructurar-se internament en direccions insulars i secretaries tècniques, si així ho estableixen els reglaments organitzatius dels consells.

Segons l'article 9.2.f de la dita LCI, correspon al president dictar els decrets que suposin la creació i/o l'extinció de departaments del Consell Executiu, en el marc del Reglament orgànic.

En concordança, l'article 16 del Reglament orgànic d'aquesta institució –ROCI– (BOIB núm. 136, de 18/09/2010; correcció al BOIB núm. 148, de 14/10/2010; modificació al BOIB núm. 48, de 16/04/2016), entre les competències organitzatives de la Presidència, preveu al punt 4 la creació dels departaments en què s'ha d'organitzar el Consell Insular i determinar la seua estructura interna i atribucions.

Per la seua banda, l'article 69 (Estructura interna dels departaments) del ROCI estableix que cada departament, si és procedent, pot estructurar-se internament en una o més direccions insulars, de conformitat amb les previsions que a aquest efecte es recullen en aquest Reglament.

En aquesta legislatura, s'ha reformulat, en el si del Consell, la distribució dels alts càrrecs i s'han creat onze direccions insulars (sense preveure la figura de les secretaries tècniques). Les direccions insulars són els òrgans directius per a la gestió, sota l'autoritat del conseller respectiu o consellera respectiva, d'àrees de funcionament homogènies que conformen el departament respectiu. D'aquestos òrgans dependrà la resta d'òrgans i unitats del departament.

Així, actualment l'Administració del Consell Insular d'Eivissa, sota la superior direcció de la Presidència, s'organitza en vuit departaments, dels quals set s'estructuren internament en les direccions insulars següents:

  1. Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí:

  • Direcció Insular de Promoció Turística

  • Direcció Insular de Medi Rural i Marí

  1. Departament de Presidència i Gestió Ambiental:

  • Direcció Insular de Cooperació i Relacions Institucionals

  1. Departament de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l'Intrusisme:

  • Direcció Insular de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l'Intrusisme

  1. Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports:

  • Direcció Insular d'Innovació

  • Direcció Insular de Transports

  1. Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal:

  • Direcció Insular de Comerç, Indústria i Artesania

  1. Departament de Cultura, Educació i Patrimoni:

  • Direcció Insular de Cultura, Educació i Patrimoni

  1. Departament de Benestar Social i Recursos Humans:

  • Direcció Insular de Benestar Social

  • Direcció Insular de Recursos Humans, Desenvolupament i Gestió Economicosocial

  1. Departament d'Hisenda, Gestió Econòmica, Esports i Joventut:

  • Direcció Insular d'Esports

I atès que de conformitat amb el que estableix l'esmentat article 69 del ROCI, en el decret de creació de les corresponents direccions insulars es delimitarà amb precisió l'àrea d'activitat administrativa i de gestió que li correspon, s'estima adient en aquestos moments concretar aquell àmbit de gestió de cada una de les direccions insulars del Consell Insular d'Eivissa, tot establint-ne les atribucions concretes.

En aquest sentit, l'article 74.1 del ROCI estableix que en la corresponent resolució de creació o, si escau, de modificació de les diferents direccions insulars han de determinar-se amb precisió les competències pròpies de cada un dels directors o directores insulars, incloses les de caràcter resolutori, en el marc de les diferents atribucions genèriques següents que, com a titulars dels respectius òrgans, els corresponen:

a) Impulsar, dirigir i supervisar totes les actuacions que formen part de la gestió ordinària de l'àrea d'activitat pròpia de l'òrgan, proposant al conseller respectiu o consellera respectiva els projectes necessaris, a fi d'assumir els objectius del departament fixats pel dit conseller o consellera.

b) Proposar al conseller o consellera respectiu la resolució que consideri oportuna sobre els assumptes de la seua competència i que afectin l'àrea d'activitat pròpia de l'òrgan.

c) Prestar assistència tècnica al conseller o la consellera cap del departament respectiu en matèries pròpies de l'àrea.

d) Tenir cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, que editi el departament relacionades amb les matèries pròpies de l'àrea.

e) Preparar i editar textos de les disposicions que afectin l'àrea i proposar la revisió dels que consideri oportuns.

f) Dirigir i promoure l'elaboració d'estadístiques corresponents a les diferents activitats pròpies de l'àrea.

D'altra banda, estableix l'apartat 2 de l'article 74 del ROCI que les atribucions conferides als directors o directores insulars s'entenen, en qualsevol cas, sense perjudici d'aquelles altres que els puguin ser delegades pel respectiu conseller o consellera, així com de qualsevol altra que els resulti directament atribuïda per una disposició legal o se'ls pugui atribuir d'acord amb aquesta.

I ja s'ha dit que entre les seues possibles atribucions es troben les de caràcter resolutori. Efectivament, des de les direccions insulars es poden dictar actes administratius resolutoris dels respectius procediments amb efectes ad extra (article 20.6 LCI), establint-se que els seus actes no exhaureixen la via administrativa (article 22.3 LCI) i són recurribles en alçada davant la Presidència del Consell Insular. En la lletra o de l'article 9.2 de la LCI s'estableix que correspon al president del Consell Resoldre els recursos d'alçada interposats contra els actes dels consellers executius, dels secretaris tècnics i dels directors insulars .../...”.

Per tot l'anterior, en ús de les facultats que tenc conferides, dict el següent

DECRET

PRIMER. Atribucions genèriques de les direccions insulars del Consell Insular d'Eivissa

1. Corresponen a cada una de les direccions insulars del Consell Insular d'Eivissa, a més de les previstes a l'article 74.1 del ROCI, les atribucions següents:

a) Gestionar tots els serveis propis del departament. Gestionar el personal del departament. Dirigir els òrgans i les unitats administratives que estiguin sota la seua dependència.

b) Gestionar el pressupost del departament.

c) Autoritzar, disposar i reconèixer l'obligació de les despeses corresponents a contractes menors i donar conformitat a la totalitat de les despeses; signar els documents en la contractació menor; aprovar els projectes en els contractes menors d'obra.

d) Impulsar i coordinar els projectes o les actuacions del departament respectiu.

e) Elaborar els programes d'actuació específics de la direcció insular que encapçalen, per tal d'aconseguir els objectius establerts pel conseller o consellera, i també dirigir-ne l'execució i controlar-ne el compliment adequat.

f) Impulsar propostes normatives en les matèries concernents a la seua direcció insular.

g) Vetlar per la utilització racional i eficient dels mitjans materials i de les dependències al seu càrrec.

h) Emetre les instruccions i ordres de servei necessàries per establir pautes o criteris d'actuació.

i) Exercir aquelles altres facultats i atribucions que els corresponen d'acord amb la legislació vigent.

2. Quan hi hagi més d'una direcció insular en un mateix departament del Consell Insular, correspondrà a cada una de les direccions insulars les anteriors atribucions, però referides a l'àmbit competencial de l'activitat de cada direcció.

Així mateix, quan en un departament no hi hagi nomenat cap director o directora insular, les atribucions anteriors correspondran al titular del departament.

SEGON. Donar trasllat d'aquesta resolució a les persones titulars de les direccions insulars del Consell Insular d'Eivissa.

TERCER. L'establert al present decret resultarà aplicable als expedients incoats a partir de la data en què entri en vigor.

QUART. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest decret.

CINQUÈ. Aquest decret entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

SISÈ. Publicar el contingut d'aquesta resolució a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

SETÈ. Donar compte d'aquest decret al proper Ple que se celebri.”

 

Eivissa, 3 de setembre de 2020

El secretari general acctal. Antoni Riera Buforn