Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 7857
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 26 d’agost de 2020 per la qual es modifica l’annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març), es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020.

2. El caràcter estimatiu de les quanties que es preveuen en el Pla Estratègic i el temps transcorregut des que es varen aprovar fan necessari ajustar les previsions contingudes en l'annex, amb la introducció d'un nou tipus d'ajuts gestionat pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball), concretament en la línia 1 (Foment de l'ocupació, la seguretat, el desenvolupament econòmic i l'orientació laboral) de l'objectiu II (Foment i millora de l'ocupació).

La necessitat d'aprovar aquesta convocatòria de subvencions respon a la greu crisi que pateix el territori espanyol a conseqüència de la COVID-19, i més en concret les Illes Balears, que tenen una taxa de desocupació molt per damunt la resta d'Espanya a causa de les dificultats per activar la temporada turística, que han provocat que l'atur hagi passat de 38.000 persones el mes de març amb gairebé el doble al maig, amb 74.000 desocupats. Per aquesta raó, l'objecte d'aquesta convocatòria és facilitar ocupació per tal que les persones en situació d'atur que no puguin incorporar-se al mercat laboral a causa de la crisi econòmica causada per la COVID-19 puguin mantenir les seves competències professionals i millorar la seva ocupabilitat.

Així s'aprova, pel procediment d'urgència, mitjançant una resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, la convocatòria extraordinària de subvencions SOIB REACTIVA 2020, que es preveu que es cofinanci amb recursos del Fons Social Europeu en el marc dels programes operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, amb fons provinents de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, i amb fons per afavorir el turisme sostenible a través de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible (ITS). Els projectes finançats s'executaran en col·laboració amb entitats locals o amb entitats que en depenen o hi estan vinculades.

3. En l'apartat 3 de l'Acord del Consell de Govern esmentat, l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions es deleguen en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors aprovar o modificar l'annex del Pla Estratègic de Subvencions.

Fonaments de dret

1. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.Aprovar l'addició d'un nou punt a la línia 1 de l'objectiu II del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018, amb la redacció següent:

 

OBJECTIU II

FOMENT I MILLORA DE L'OCUPACIÓ

II.1 Foment de l'ocupació, la seguretat, el desenvolupament econòmic i l'orientació laboral

II.1.14

Direcció general o entitat: Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Fonts de finançament: capítol IV, fons finalista 19114 (Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 – Fons Social Europeu); capítol 4, del fons finalista 18064, 19113 i 20021.

Descripció: convocat`òria d'ajuts per millorar l'ocupabilitat de persones desocupades a conseqüència de la COVID-19 i persones desocupades de llarga durada que es contractin per executar projectes en el marc de la col·laboració amb entitats locals o entitats dependents o vinculades.

Objectius i efectes: afavorir que les persones desocupades que no puguin incorporar-se al mercat laboral a causa de la crisi econòmica causada per la COVID-19 puguin mantenir les seves competències professionals i millorar la seva ocupabilitat.

Cost: 22.249.000,00€ imputables als pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici de 2020:

— Línia 1: 5.349.000€

— Línia 2: 6.000.000€

— Línia 3: 10.900.000€

Convocatòria: anual.

Incidència sobre el mercat: reactivació professional de persones en situació d'atur a conseqüència de la crisi ocasionada per la COVID-19 i desocupats de llarga durada.

2. Disposar que els efectes d'aquesta Resolució es despleguin des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 26 d'agost de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau