Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 7717
Resolució del director general de Pesca i Medi Marí per la qual s’estableix un període de descans setmanal obligatori per a les embarcacions que es dediquen a la pesca amb arts menors a les aigües interiors de l’illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 9 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, pel qual es regula la pesca amb arts menors a les aigües interiors de les Illes Balears, estableix un descans setmanal obligatori de, com a mínim, 30 hores consecutives, durant el qual tots els arts i ormejos, a excepció dels arts de parada, han de romandre a terra.

L'Ordre de la consellera d'Agricultura i Pesca de 20 d'abril de 2004, per la qual s'estableix un període de descans setmanal obligatori per a les embarcacions que es dediquen a la pesca amb arts menors a les Illes Balears, defineix uns límits horaris per a aquest descans setmanal obligatori, a excepció de les embarcacions que es dediquen a la pesca amb llampuguera i a la pesca de la llagosta.

Alhora la disposició addicional de l'Ordre esmentada faculta el director general de Pesca i Medi Marí per dictar les disposicions necessàries per al seu desenvolupament i aplicació.

El Pla de Producció i Comercialització de l'Organització de Productors Pesquers de Mallorca (OPMallorcamar) inclou mesures de reducció del temps transcorregut entre la captura i la comercialització dels productes pesquers per tal de millorar-ne la qualitat i les condicions higiènico-sanitàries.

En aquest sentit i mitjançant un escrit de 17 de setembre de 2019 l'Organització de Productors Pesquers de Mallorca (OPMallorcamar) va sol·licitar a la Direcció General de Pesca i Medi Marí, redefinir els límits horaris per al descans setmanal obligatori de les embarcacions d'arts menors, per tal de garantir la qualitat dels productes pesquers que es comercialitzen i dificultar-ne la sobresaturació al mercat determinats dies de la setmana.

L'establiment dels horaris d'activitat i, per tant, del descans setmanal, és una competència pròpia del concepte d'ordenació pesquera, atès que afecta l'organització del sector pesquer i l'article 31.8 de l'Estatut d'Autonomia atribueix a la Comunitat autònoma de les Illes Balears el desenvolupament legislatiu i execució d'aquesta matèria.

Per tot això, oïts els organismes i entitats pesqueres afectades, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

Article 1

Descans setmanal

El període de descans setmanal obligatori per a les embarcacions que es dediquen a la pesca amb arts fixos i amb arts menors a les aigües interiors de la illa de Mallorca serà des de les 22:00 hores del divendres a les 04:00 hores del diumenge.

Article 2

Retirada dels arts de pesca

Durant aquests períodes les embarcacions hauran d'estar amarrades al port i els arts i ormejos hauran de ser retirats de seu calament i transportats a port.

 

​​​​​​​Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 24 d'agost de 2020

El director general de Pesca i Medi Marí Juan Mercant Terrasa