Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 7591
Aprovació definitiva derogació ordenança fiscal taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovat definitivament l'acord de derogació de l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

Es publica el text íntegre del mateix per la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l'article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals:

«La crisi sanitària ha provocat una minva molt important de l'activitat econòmica del municipi de Felanitx.

L'Ajuntament, per tal d'ajudar a superar aquesta recessió econòmica, té la intenció de derogar l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

D'aquesta manera, aconseguirem reduir la càrrega impositiva a alguns dels sectors més perjudicats, com el de la restauració i hostaleria.

La Disposició Addicional Tercera del Reial Decret 463/2020, de 14 de març mitjançant el qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (DEA), estableix com a regla general la suspensió dels terminis administratius. Si bé, el punt quart de la disposició addicional tercera de la DEA també preveu que les entitats del sector públic puguin acordar motivadament la continuació d'aquells procediments administratius que siguin indispensables per a la protecció de l'interès general o pel funcionament bàsic dels serveis. Atesa la memòria justificativa de la derogació de l'ordenança fiscal de referència, s'ha d'entendre que no estaria suspesa la potestat administrativa ni el procediment administratiu de referència, en atenció al funcionament bàsic dels serveis, i de cara a la protecció de l'interès general.

D'acord amb tot l'anterior, vists els informes de secretaria i d'intervenció favorables i previ dictamen de la Comissió Informativa d'Economia i Assumptes Generals, propòs al Ple de l'Ajuntament de Felanitx l'adopció del següent

ACORD

Primer. Ordenar la continuació de la tramitació del present procediment administratiu per ser indispensable, tal com s'ha motivat a l'expedient, per a la protecció de l'interès general, i pel funcionament bàsic dels serveis, en atenció al punt quart de disposició addicional tercera del RD 463/2020, de 14 de març, modificat pel RD 465/2020, de 17 de març, que declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Segon. Aprovar provisionalment la derogació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa.

Tercer. Publicar el present acord en el tauló d'anuncis de l'Ajuntament, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i, almenys, en un dels diaris de major difusió de la Comunitat Autònoma per què, durant trenta dies, els interessats puguin examinar l'expedient i presentar reclamacions.

Quart. Una vegada acabat el termini d'informació pública, es resoldran, si és el cas, les al·legacions presentades i s'aprovarà definitivament. En cas que no se'n presentin, l'acord s'entendrà definitivament aprovat, i s'haurà de publicar l'acord definitiu i el text íntegre del mateix en el Butlletí de les Illes Balears, i entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2021

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Tot això sens perjudici de l'exercici de qualsevol altre recurs que hom trobi pertinent.

Felanitx, 5 d'agost de 2020

El batle ​​​​​​​Jaume Monserrat Vaquer