Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 7453
Acord del Consell Executiu de 3 d’agost de 2020, relatiu a la renovació del concert social del servei residencial d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca formalitzat amb AMADIBA (Exp. 1852-2018-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per unanimitat s'aprova la urgència de l'assumpte.

El servei residencial d'acció educativa especial és un servei especialitzat per a joves amb greus problemes emocionals i de conducta, on la intervenció s'ha de contextualitzar en un marc terapèutic, per tal de donar resposta a les necessitats específiques de cada menor. La part terapèutica en aquest context no es limita a què els menors rebin assistència per part de professionals de psicoteràpia, sinó que s'incorpora en el disseny global i en el model de treball socioeducatiu de l'acolliment residencial diferent del nostre servei d'acolliment per a persones menors d'edat en situació de guarda o tutela amb necessitats residencials a mig i llarg termini que ofereix el Centre d'Atenció a la Infància i Família.

En sessió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de 30 de juliol de 2018, es va aprovar la convocatòria pel procediment d'urgència previst en la DT 1a del Decret balear 48/2017, de 27 d'octubre, el concert social i establir el procediment de tramitació de la convocatòria per al servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela.

En sessió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de 17 de setembre de 2018, es va acordar adjudicar el concert social per una plaça del servei a AMADIBA.

En data 19 de setembre de 2018, es va signar el document de formalització de l'esmentat concert entre el Consell Insular de Menorca i AMADIBA.

Mitjançant RE núm. 21582 de 19 de setembre de 2018, AMADIBA va aportar la corresponent declaració responsable on manifestava que seguia reunint el requisits per prestar aquest servei i escrit posant a disposició dues places més, en cas de necessitat per part del Consell Insular de Menorca.

En data 11 d'octubre de 2018, mitjançant informe de necessitat emès per part del Servei d'Infància i Família del CIM es va constatar la necessitat urgent d'incrementar una plaça més per part del Consell Insular de Menorca del servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela.

Amb RS núm. 14885 de 14/10/2018, se li va requerir a l'entitat AMADIBA que manifestés si estava disposada a assumir l'ampliació amb 1 plaça més del concert social formalitzat el 19 de setembre de 2018.

Amb RE núm. 24294 de 18/10/2018, l'entitat AMADIBA va manifestar la voluntat d'ampliar el concert social formalitzat el 19 de setembre de 2018, amb una plaça més.

En sessió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de 29 d'octubre de 2018, es va acordar ampliar amb 1 plaça més el concert social del servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca amb AMADIBA fins el 18 de setembre de 2019.

En data 2 de novembre de 2018, es va signar el document de formalització de l'ampliació de l'esmentat concert entre el Consell Insular de Menorca i AMADIBA.

En sessió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de 22 de juliol de 2019, es va acordar la renovació del concert social d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca formalitzat amb AMADIBA.

En data 9 d'agost de 2019, es va signar el document de formalització de la 1a renovació del concert social d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca formalitzat amb AMADIBA.

 

Atès que a dia d'avui encara hi ha 2 menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca en el centre d'AMADIBA concertat;

Atès l'article 7.1. de la Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social a la comunitat autònoma de les Illes Balears estableix que: «La durada dels acords d'acció concertada serà l'establerta en cada acord, amb un màxim de deu anys. No obstant aixó, es poden renovar d'acord amb el que s'estableixi reglamentàriament i les normes pressupostàries, sempre que es mantengui la demanda de prestació del servei»;

Atès l'article 21 del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials, estableix que els requisits de la renovació de concerts seran, els següents:

Els concerts es renovaran sempre que l'administració competent, amb un informe previ, en justifiqui la necessitat per cobrir la demanda del servei, i hi hagi consignacions pressupostàries disponibles.

Les entitats d'iniciativa privada i el servei concertat han de continuar complint els requisits que determinaren l'aprovació del concert que s'ha de renovar.

La durada de la renovació pot ser, com a màxim, pel mateix període que el del concert inicial.

Atès l'article 22 del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials, regula el procediment de renovació de concerts formalitzats pel qual s'ha de tenir en compte el següent:

- El procediment de renovació de concerts es pot iniciar d'ofici, fins a un mes abans que finalitzi el concert social, o a instància de part. En aquest darrer cas, les entitats d'iniciativa privada que vulguin renovar un concert social per a un determinat servei ho han de sol·licitar a l'administració competent amb una antelació de sis mesos.

Atesa la disposició final primera de la Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social a la comunitat autònoma de les Illes Balears estableix que: «Per motius d'urgència o quan es tracti de serveis d'implantació recent, sempre que no es puguin satisfer les necessitats de la població amb altres serveis idonis, l'administració, amb l'acreditació prèvia d'aquestes circumstàncies, pot subscriure acords d'acció concertada amb les entitats d'iniciativa privada que tenguin autoritzats els serveis. Aquestes concerts s'han de subscriure per un any i es poden ampliar i renovar si, en aquest període, els serveis obtenen l'acreditació o si subsisteixen les necessitats que n'hagin motivat la formalització»;

Atesa l'experiència de concertació de dues (2) places del servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca, l'anàlisi de costos derivat de la convocatòria del concert que recomanava la concertació del servei en els casos que s'hagi d'atendre pocs casos d'aquests perfils, i la demanda constant però reduïda i fluctuant en pocs casos;

Atès l'informe tècnic de 30 de juliol de 2020 que planteja la necessitat urgent de renovar d'ofici el concert social per un (1) any més;

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Benestar Social;

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta el següent acord:

Primer. Renovar el concert social de 2 (dues) places del servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca formalitzat amb l'entitat AMADIBA amb NIF núm. G07758667, per un import màxim de 141.225,80 € (cent quaranta-un mil dos-cents vint-i-cinc euros amb vuitanta cèntims), IVA exclòs, des de la data de 19 de setembre de 2020 fins a la data 18 de setembre de 2021.

Segon. Autoritzar i disposar una despesa afegida màxima de 141.225,80 € (cent quaranta-un mil dos-cents vint-i-cinc euros amb vuitanta cèntims), IVA exclòs a favor de l'entitat AMADIBA amb NIF núm. G07758667, per prestar el servei residencial especialitzat d'acció educativa especial per a menors d'edat en situació de guarda o tutela del Consell Insular de Menorca, d'acord amb la següent distribució màxima per anualitats:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2020

28.245,16 €

23123 2279910

2021

112.980,64 €

23123 2279910

Tercer. Requerir a l'entitat AMADIBA una declaració responsable manifestant que es continuen complint els requisits exigits per poder concertar el servei, en el moment de formalitzar el concert, d'acord amb el que preveu el punt 8.3. de la convocatòria.

Quart. La renovació del concert social es formalitzarà mitjançant el model de document administratiu del concert social aprovat en sessió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de 17 de setembre de 2018 i es regirà per les estipulacions contingudes en els presents acords i pel Plec general de condicions tècniques.

Cinquè. Notificar els presents acords a l'entitat interessada.

Sisè. Publicar els presents acords en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), i a la web del Consell Insular de Menorca, d'acord amb el que preveu l'article 17 del Decret balear 48/2017.

 

Maó, 12 d'agost de 2020

Per delegació de la presidenta, el secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16.7.2019)