Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 7196
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de data 30 de juliol de 2020, va acordar aprovar expressament, amb caràcter definitiu, la redacció final del text de la modificació de l'Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària, una vegada resoltes les reclamacions presentades i incorporades les modificacions derivades de les reclamacions estimades, el que es fa públic per al seu general coneixement i en compliment del que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local. 

Article únic. Modificació de l'articulat de l'Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària.

Un. Es modifica l'apartat 1a, de l'article 7, que queda redactat així:

El límit màxim de velocitat de marxa autoritzat a les vies dels nuclis urbans regulades per aquesta Ordenança és de 30 km per hora sense perjudici que l'autoritat municipal, en atenció a les seues característiques peculiars, pugui establir en algunes vies límits inferiors o superiors.

En els camins rurals asfaltats de titularitat municipal, la velocitat màxima és de 40 km."

Dos. S'afegeix l'article 53 bis, que queda redactat així:

Els titulars d'allotjaments turístics poden sol·licitar l'autorització municipal d'ús exclusiu davant de l'establiment, per tal de facilitar la parada de vehicles i taxis per carregar i descarregar equipatges i estris, així com d'usuaris/clients.

Els titulars de centres culturals, educatius i sanitaris, ja siguin de naturalesa privada o pública, podran sol·licitar l'autorització municipal d'ús exclusiu davant de l'establiment, per prohibir-hi l'estacionament de vehicles.

La longitud màxima de la reserva de via pública per a la parada d'ús exclusiu d'establiments hotelers situats en avingudes i vials de doble sentit de circulació, serà de 5 m com a màxim.

En els establiments culturals la longitud serà com a màxim la de l'edifici cultural.

Aquestes zones de reserva estan sotmeses al règim previst per a la parada de vehicles, durant el període d'obertura de l'establiment, el qual estarà degudament senyalitzat, i comportarà per als seus titulars el compliment de les obligacions previstes en aquesta Ordenança.

La tramitació de la sol·licitud per a l'ús exclusiu per part dels propietaris serà la que preveu aquesta Ordenança, i precisarà, en tot cas, d'un informe previ de la Policia Local.

Els establiments que en data d'avui ja tenguin un gual autoritzat, han de sol·licitar el canvi de gual a autorització d'ús exclusiu, sense la necessitat de previ informe policial.

La senyalització d'aquesta reserva de via pública l'ha d'assumir el titular de l'autorització, amb les indicacions que emetin els serveis tècnics municipals, i sota la supervisió d'aquests i/o de la Policia Local . "

Contra aquest acord, s'hi pot interposar el recurs contenciós administratiu, davant la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, amb seu a Palma, en el termini de dos mesos comptadors des del sendemà de la publicació d'aquest anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tot això sense perjudici que hom pugui interposar qualsevol altre recurs que estimi pertinent.

Sant Antoni de Portmany, 4 d'agost de 2020.

L'alcalde Marcos Serra Colomar