Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 7176
Extracte de l’aprovació, per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de dia 10 de juliol de 2020, de la convocatòria d’ajudes econòmiques per al manteniment i la recuperació dels béns immobles de patrimoni històric a l’àmbit territorial de l’illa d’Eivissa per als anys 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.: 518355)

De conformitat amb l'establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes econòmiques per al manteniment i la recuperació dels béns immobles de patrimoni històric a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa per als anys 2020-2021

1. Finalitat

El patrimoni històric de l'illa d'Eivissa és el principal testimoni de la contribució històrica dels eivissencs al progrés i al desenvolupament de la humanitat, i la seua conservació ha de ser una de les principals preocupacions dels agents culturals i entre aquestos de les administracions perquè pugui ser gaudit per tota la ciutadania i pugui ser transmès en les millors condicions a les futures generacions. El valor d'aquest patrimoni neix de la identitat cultural que proporciona a la ciutadania perquè els béns que l'integren s'han convertit en patrimonials, en primer lloc per la utilitat pública i social que compleixen i, en segon lloc, pel valor afegit de què els ha dotat la població.

En aquest sentit qualsevol acció de foment i protecció del patrimoni històric de l'illa ha de conduir a fer que cada vegada un major nombre de ciutadans i ciutadanes pugui accedir, contemplar i gaudir de les obres que són herència i testimoni de la capacitat col·lectiva dels eivissencs i eivissenques, i tots els béns que l'integren han d'estar adequadament al servei de la ciutadania per facilitar l'accés a la cultura, la qual és garantia del desenvolupament de les societats democràtiques.

2. Objecte

L'objecte principal d'aquestes ajudes és recuperar i conservar el patrimoni històric de l'illa d'Eivissa i en concret l'objecte d'aquesta convocatòria és col·laborar en la realització d'obres de conservació, recuperació i/o manteniment de béns immobles integrants del patrimoni històric i cultural de l'illa d'Eivissa durant el termini comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 30 de setembre de 2021, ambdós inclosos.

3. Modalitats i persones beneficiàries

Aquestes ajudes es divideixen en les següents modalitats:

-Modalitat A: Ajudes per a la restauració i la conservació i/o el manteniment de béns immobles integrants del patrimoni històric i cultural de l'illa d'Eivissa:

Les persones físiques i jurídiques, públiques i privades, siguin o no propietàries dels immobles o les construccions històriques de l'illa d'Eivissa que necessitin realitzar obres o intervencions per a la seua conservació, recuperació i/o manteniment.

També podran sol·licitar aquests ajuts les persones físiques i jurídiques, públiques i privades, que hagin obtengut una subvenció en la modalitat B de la convocatòria d'ajudes econòmiques per al manteniment i la recuperació dels béns immobles de patrimoni històric a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa per als anys 2018 i 2019, amb la finalitat d'acabar les obres dels projectes subvencionats pendents de finalitzar. S'exclouran les obres i les intervencions realitzades que hagin estat subvencionades i pagades en la convocatòria esmentada.

- Modalitat B “Apadrina Patrimoni”: Les associacions cíviques, entitats de caràcter cultural, social, entitats dedicades a l'educació a l'illa d'Eivissa sense ànim de lucre, clubs esportius, socials o de majors, colles de ball, associacions de pares i mares d'alumnes, associacions de vesins, legalment constituïts i que desenvolupen la seua activitat a l'illa d'Eivissa.

- Modalitat C: Les persones jurídiques públiques propietàries de béns d'interès cultural amb la tipologia de monuments de l'illa d'Eivissa.

 

4. Crèdits pressupostaris i quanties de les subvencions

Es destina a càrrec dels pressupostos dels exercicis 2020 i 2021 un import de total de 300.000 € ( tres-cents mil euros).

La quantitat assenyalada es divideix de la següent manera:

a) Modalitat A: 200.000 € (dos-cents mil euros ). L'import màxim de les ajudes individuals concedides serà de 40.000 € i, en tot cas, no podrà ser superior al 60 % del pressupost total sol·licitat i previst per executar les obres de manteniment o de recuperació del bé.

b) Modalitat B “Apadrina Patrimoni”: 60.000 € (seixanta mil euros). L'import màxim de les ajudes concedides a cada associació o entitat serà de 7.500 € i en cap cas no podrà superar el 100 % del pressupost total sol·licitat i previst per executar la intervenció sol·licitada.

c) Modalitat C: 40.000 € (quaranta mil euros). L'import màxim de les ajudes individuals no podrà ser superior al 60 % del pressupost total previst per executar la intervenció objecte de l'ajuda sol·licitada, sempre dins del màxim d'aquesta modalitat.

5. Forma de presentació de les sol·licituds i documentació a aportar

Les persones sol·licitants formalitzaran la sol·licitud de la subvenció mitjançant instància, segons el model que figura a les bases reguladores i amb la documentació que s'hi estableix.

6. Termini de presentació de les sol·licituds

S'estableix un termini de presentació de vint dies hàbils que s'inicia l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Eivissa, 31 de juliol de 2020

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa

José Vicente Garibo Redolat