Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 7173
Resolució del president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per la qual es nomena directora gerent de l'IMAS

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Resolució del president de l'IMAS per la qual s'aprova la convocatòria pública de provisió pel sistema de lliure designació del director/a gerent de l'IMAS, de 28 de maig de 2020, i que ha estat objecte de publicació al BOIB núm. 103, de 6 de juny de 2020, al BOE núm. 167, de 15 de juny de 2020 i a la Seu electrònica del Consell de Mallorca.

Aquesta convocatòria preveia a l'Annex I les característiques del lloc de feina i les funcions i a l'Annex II les bases i l'Annex III el model de sol·licitud.

Posteriorment, s'emet la Resolució de correcció d'errades de l'Annex I de la Resolució del president de l'IMAS, per la qual s'aprova la convocatòria pública de provisió pel sistema de lliure designació del director/a gerent de l'IMAS, de la publicació al BOIB.

3. La Diligència de 14 de juliol de 2020 de la cap de Servei de Selecció i Provisió, en la qual fa constar que han presentat sol·licitud 11 persones.

4. L'Informe de  la cap de Servei de Selecció i Provisió  de revisió de sol·licituds, de 17 de juliol de 2020.

5. La Llista provisional d'aspirants seleccionats per a la convocatòria el 20 de juliol de 2020 de la cap de Departament de Recursos Humans, i es publica a la Seu electrònica atorgant un termini de 3 dies hàbils per esmenar.

El 29 de juliol de 2020 ha tingut entrada al Registre de l'IMAS, escrit d'esmena de documentació del senyor Bartolomé Amengual Ventolrà.

6. Valoració per l'òrgan competent el curriculum vitae i els mèrits aportats de cada candidat que ha presentat la sol·licitud, i d'acord amb criteris de competència i experiència professionals, resulta que la senyora Maria Antònia Mas Bergas és la candidata més idònia i compleix els requisits i especificacions exigits en la convocatòria.

7. L'Informe sobre la valoració del compliment dels requisits establerts a l'article 12.1 dels Estatuts de l'IMAS per part de Maria Antònia Mas Bergas, de la cap de Departament de Recursos Humans de l'IMAS de 31  de juliol de 2020.

Fonaments de dret

1. La normativa general reguladora del proveïment de llocs de feina pel sistema de lliure designació per a personal directiu es recull als articles 13 i 80 del Reial Decret Legislatiu 5/2015,de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; als articles 51 i següents del Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de Provisió de Llocs de Feina i Promoció Professional del Funcionaris Civils de l'Administració General de l'Estat; al Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció; a l'article 196 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; als articles 35 i 79 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; com també a l'article 3.2, 3.6 i 3.7, als articles 28 i següents del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. L'òrgan de direcció de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) és la Gerència, de conformitat amb el que preveu l'article 6.b dels seus Estatuts, aprovats pel Ple del Consell de Mallorca en sessió celebrada el dia 11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), adopta l'estructura bàsica següent.

I el/la gerent és la persona titular del màxim òrgan de direcció ordinària de l'IMAS, nomenada i cessada per la presidència de l'IMAS, d'acord amb l'article 12.1 dels nous Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials.

El director o la directora gerent té la consideració de personal directiu i queda equiparat a tots els efectes al càrrec de secretari tècnic, d'acord amb l'article 12.2 dels nous Estatuts 

3. El nomenament ha de recaure en un funcionari o funcionària de carrera o laboral de qualsevol administració pública o en qualsevol professional del sector privat, titulat/ada superior en ambdós casos, i amb més de cinc anys d'exercici professional en el segon. En cas que tengui la condició de personal laboral, se sotmet a la relació laboral de caràcter especial d'alta direcció, d'acord amb l'article 12 dels Estatuts de l'IMAS, 

3. El nomenament i cessament del/ de la gerent correspon al president de l'IMAS, d'acord amb l'article 12 dels Estatuts de l'IMAS, i d'acord amb la base Cinquena de l'Annex II de la Convocatòria de referència.

Cal indicar, que la Presidència de l'IMAS disposa d'un termini d'un mes comptador des del dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds per resoldre la convocatòria, d''acord amb la  base cinquena de l'annex II de la convocatòria pública de referència.

4. El termini per prendre possessió  és de tres dies hàbils des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, si no implica canvi de residència de la     persona nomenada, o d'un mes si aquesta resideix fora de l'illa de Mallorca. El     nomenament de la persona designada romandrà vigent mentre no es produeixi el cessament exprés per la Presidència de l'IMAS.

5. Finalment, cal constituir la llista de candidats preseleccionats en aquesta convocatòria d'acord amb la bade Sisena de l'Annex II de la convocatòria de referència, pel supòsit de finalització de la relació del servei abans de la finalització de la seva vigència per renúncia, desistiment o cessament per part de l'administració de l'IMAS.

Per tot això, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

Primer.- Nomenar a la senyora Maria Antònia Mas Bergas amb DNI ***348*** per ocupar el lloc de directora gerent amb les característiques següents: 

CODI LLOC LLOC DE FEINA DESTINACIÓ NL FP TH SOU ANUAL OBSERVACIONS
AC0010001 DIRECTOR/A GERENT PALMA 1 L 07 57.026,60€ Requisits art.12  Estatuts IMAS  (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019)

Segon.- Haguda compte que la directora gerent té la condició de personal laboral, queda sotmesa a la relació laboral de caràcter especial de personal d'alta direcció.

Tercer- Constituir la Borsa de candidats preseleccionats a la convocatòria pública de provisió pel sistema de lliure designació del director/a gerent de l'IMAS, d'acord amb l'Annex I de la present resolució.

Quart- Notificar aquesta resolució a la persona interessada i ordenar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i a la seu electrònica del Consell de Mallorca.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat (o publicat), d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les Administracions públiques, i l'article 28 dels Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, aprovats el 11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18-05-2019).

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

 

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

 

Palma, 31 de juliol de 2020

El president Javier de Juan Martin

 

Annex I Borsa de candidats preseleccionats a la convocatòria pública de provisió pel sistema de lliure designació del director/a gerent de l'IMAS

​​​​​​​

Llinatges, nom DNI
Amengual Ventolrà, Bartolomè ***049***
Ariza Martín, Antonio Javier ***940***
Bustamante Polanco, Eva Maria ***882***
Morell Forcades, Juan Luís ***435***
Oneto Carmona, Beatriz ***324***
Torra Torreguitart, Rafael ***731***