Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 7135
Aprovació definitiva de el Pla de zona a la Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE) del barri conegut com West End de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió ordinària de data 30 de juliol de 2020, va acordar aprovar definitivament el Pla de zona a la Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE) del barri conegut com West End de Sant Antoni de Portmany. Per tot això, i en compliment del que disposen els articles 25.3 de la Llei 37/2003, de 17 de novembre, del soroll, i 31 de la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears, es publica el següent acord:

Atès l'expedient administratiu tramitat per a l'aprovació del Pla de zona a la Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE) del barri conegut com West End de Sant Antoni de Portmany.

Vist l'acord de Ple de la Corporació adoptat a la sessió de 10 de juny de 2020 d'aprovació inicial del Pla de zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprovada al barri conegut com West End a Sant Antoni de Portmany, que disposa l'obertura d'un període d'informació pública durant un termini de vint dies mitjançant la publicació d'un anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i del tràmit d'audiència concedit a l'associació del West End per a la presentació d'al·legacions, reclamacions i suggeriments que consideràs pertinents.

Vist l'escrit presentat per l'Associació de West End de 30 de juny de 2020 i número de registre d'entrada 2020-I-RC-4480, en el qual es mostra d'acord amb l'ampliació de l'horari de les terrasses però sol·licita que s'ampliï també l'horari de tancament dels locals fins a les 5 hores per tal de compensar les pèrdues econòmiques que estan patint com a conseqüència de la COVID-19.

Atès que l'informe tècnic que consta a l'expedient administratiu i que justifica les mesures que es prenen amb vista a l'horari de tancament d'activitats, no contempla l'ampliació de l'horari dels locals d'oci fins a 5 hores, i que aquesta mesura necessitaria d'una sustentació tècnica, avalada per la valoració dels mesuraments in situ, i en tot cas aquesta mesura s'entendria com una modificació substancial del Pla de zona, i requeriria d'una nova tramitació, que pels temps requerits deixaria sense efecte pràctic la seua possible implantació. Per aquests motius, mancant per tant de motivació requerida per a aquest tipus d'actes, d'acord amb el que disposa la normativa reguladora en matèria de soroll i vibracions, no pertoca la seua estimació.

Vist informe amb proposta de resolució del secretari de la Corporació i el tècnic de Medi Ambient de 29 de juliol de 2020.

ACORD

Primera. Desestimar les al·legacions presentades per l'Associació del West End de 30 de juny de 2020 i número de registre d'entrada 2020-I-RC-4480.

Segona. Aprovar definitivament el Pla de zona a la Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE) de barri conegut com West End de Sant Antoni de Portmany

A) Establir una limitació en l'horari de tancament de les activitats d'oci nocturn dels Tipus 2 i 3 avançant l'horari de tancament a les 3 h. Així doncs, a la zona s'aplicaran els següents horaris de tancament:

GRUPS

HORA OBERTURA

HORA TANCAMENT

CLASSIFICACIÓ

Restaurants, Bars i Cafeteries

08.00

03.00

Tipus 1

Bars Musicals

08.00

03.00

Tipus 2

Cafè Concert

16.00

03.00

Tipus 3

Discoteques i Sala de festes (Zona I)

16.00

03.00

Tipus 3

Horaris d'obertura i tancament entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre.

 

De la mateixa manera, s'aplicarà una limitació horària als establiments destinats a la venda de menjar per endur, begudes, etc., que no podran comercialitzar menjars o begudes a la via pública a partir de les 23 h (és a dir a través de buits en la façana). No obstant això, l'horari de tancament del local d'aquestes activitats - com la resta de tipologies - serà a les 3 h.

D'altra banda, en el període comprès entre l'1 de novembre i el 31 de març, es permetrà la modificació de l'horari de tancament, prèvia sol·licitud i aprovació expressa de l'Ajuntament, si es compleixen els següents extrems:

1. L'ampliació horària estarà limitada a la nit dels divendres i dels dissabtes, en el període d'hivern, entre l'1 de novembre i el 31 de març. Així com a la nit de les festes assenyalades, que són les següents:

  1. La nit de la vigília de la dia de Sant Antoni i Any nou.
  2. La nit de la vigília del Dia de les Illes Balears, Dia de Tots Sants i del Dia de la Constitució Espanyola, llevat que es traslladi a dilluns, cas en què correspon únicament a la nit del dia de la festivitat.
  3. La nit de la vigília i la nit del dia de Nadal.

2. L'ampliació horària serà com a màxim de 2 hores i sempre associada a la llicència de l'activitat concedida i en vigor.

3. Es demostrarà que l'activitat dóna compliment a les exigències normatives d'aplicació vigent en matèria d'aïllament acústic al soroll aeri amb els habitatges confrontants, aïllament acústic a soroll aeri de la façana i nivells d'immissió de soroll. Per a això, el titular de l'activitat haurà de presentar un certificat acústic redactat per un tècnic competent.

4. Es mantindrà en l'activitat actualitzada la instal·lació i manteniment del limitador-registrador de soroll i un sistema de control telemàtic amb l'Ajuntament.

5. Es mantindrà en l'activitat un control d'accessos mitjançant personal de seguretat permanent a la porta, per evitar l'aglomeració de persones a l'exterior i garantir que en tot moment es mantenen tancades les portes d'accés.

6. Supervisió per part de l'Ajuntament que els nivells de soroll durant l'hivern es mantenen estables. Per a això, serà necessari dur a terme mesuraments acústics durant l'hivern de l'any 2019 (i posteriors, fins que es consideri demostrada la mesura proposada).

Així doncs, a la zona s'aplicaran els següents horaris de tancament en el període referit: 

GRUPS

HORA OBERTURA

HORA TANCAMENT

CLASSIFICACIÓ

Restaurants, Bars i Cafeteries

08.00

03.00

Tipus 1

Bars Musicals

08.00

03.00 / 04.00 *

Tipus 2

Cafè Concert

16.00

05.00

Tipus 3

Discoteques i Sala de festes (Zona I)

16.00

05.00

Tipus 3

Horaris d'obertura i tancament entre l'1 de novembre i el 31 de març.

* Segons la disposició transitòria única de l'Ordenança reguladora dels horaris de les activitats catalogades i turístiques de restauració al municipi de Sant Antoni de Portmany, l'entrada en vigor de la quals es va produir el dia 6 de setembre de 2013, les activitats que en el moment de l'entrada en vigor de l'Ordenança exercissin amb llicència d'activitat classificada en el Grup IA de l'article 3 de l'Ordenança, i que tenguin llicència d'activitat secundària de música, mantenen l'horari de tancament que havien tengut fins a aquell moment, hi han de tancar a les 4 h, i els és aplicable igualment la reducció horària a què es refereix l'article 3.5 de l'Ordenança d'horaris.

B) Retirar terrasses i vetlladors en horari nocturn (des de les 2 fins les 8 h) atorgant fins a les 2.30 hores per a la retirada dels estris i el mobiliari, i limitar el consum d'alcohol a la via pública de tota la zona afectada, prohibint l'ocupació de la via pública a partir de les 23 h per a la realització d'activitats comercials o publicitàries a la via pública (màquines expenedores, quioscs ...) i quedant suspesa tota emissió de música a l'exterior.

C) No admetre la implantació de noves activitats de Tipus 2 i 3, ni l'ampliació de les ja existents amb la mateixa tipologia.

D) No es permetrà la realització d'obres en activitats de Tipus 2 i 3, llevat que comportin la disminució dels valors d'immissió de soroll a l'exterior o a les confrontants o que, si més no, acreditin que aquests es mantenen.

I) Les activitats de Tipus 2 i 3 no podran disposar de cap buit susceptible de ser obert, diferents dels accessos (portes de doble habitacle d'entrada i moll de tancament) i portes d'emergència, de manera que s'utilitzaran sistemes de ventilació forçada per a la renovació de l'aire.

F) Les activitats de Tipus 2 i 3 hauran d'instal·lar limitadors de soroll per controlar els nivells d'immissió de soroll a l'interior de el local d'acord al nivell declarat. Aquest equip serà dotat d'un sistema de transmissió telemàtica que pugui consultar l'Ajuntament en temps real.

A aquest efecte, pel que fa a les característiques tècniques d'aquests equips, s'estarà al que disposa la normativa reguladora que resulti d'aplicació, és a dir, l'Ordenança municipal reguladora de soroll i les vibracions de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, possibles modificacions i altres normes d'aplicació.

G) Vigilar el compliment de la capacitat màxima de cadascuna de les activitats, d'acord amb la seua llicència d'activitat. Aquest valor ha de constar indicat, mitjançant placa visible, a l'exterior de l'activitat.

Tercer. Notificar aquesta resolució a l'Associació del West End. 

 

Quart. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual entrarà en vigor el sendemà de la seua publicació.

 

Sant Antoni de Portmany, 3 d'agost de 2020 

L'alcalde

Marcos Serra Colomar