Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 7120
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 27 de juliol de 2020 per la qual es modifica l’annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març) es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020.

2. El caràcter estimatiu de les quanties que es preveuen al Pla Estratègic, el temps transcorregut i les circumstàncies socials actuals, fa necessari ajustar les previsions contingudes a l'annex, pel que fa a la modificació d'un ajut integrat en la  línia  3, programes d'integració i inclusió social de l'objectiu IV, convivència i institucions sòlides gestionat per la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

Com a conseqüència de la declaració de pandèmia internacional per l'Organització Mundial de la Salut, i concretament, dintre de l'Estat espanyol, la declaració de l'estat d'alarma mitjançant el RD 463/2020, de 14 de març, es va produir una situació de greu crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que ha provocat un greu impacte en l'estructura actual de l'economia i la societat. A conseqüència d'aquesta situació, es varen adoptar un seguit de mesures extraordinàries de conciliació i reforç educatiu a les Illes Balears, ara bé, entre aquestes actuacions, no es varen preveure els ajuts per a famílies que inscriguin els seus fills i filles en escoles d'estiu i campus esportius promoguts per la iniciativa privada, cosa que obliga a la modificació del pla estratègic i a més  s'aprofita per incrementar en un milió les ajudes d'aquesta línia, vist l'actual demanda d'aquests ajuts que, en definitiva, ajuden a la conciliació de les famílies.

3. En l'apartat 3 de l'Acord esmentat es delega l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, a la persona titular de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors l'aprovació i/o modificació de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions.

Fonaments de dret

1. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, mitjançant el qual es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau, consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018, en el sentit següent:

OBJECTIU IV

CONVIVÈNCIA I INSTITUCIONS SÒLIDES

IV. 3 Programes d'integració i inclusió socials

 

Allà on diu:

IV.3.14

Direcció general o entitat: Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies

Font de finançament: capítol IV

Descripció: subvencions extraordinàries a la conciliació familiar destinades a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Objectius i efectes: pal·liar els efectes que han tingut les mesures derivades de la COVID-19 sobre les possibilitats de conciliació de les famílies, a través de tres línies: ajuts a les entitats públiques i sense ànim de lucre que organitzen escoles d'estius i campus esportius, ajuts a les famílies per a la contractació de persones treballadores per a la cura de fills o de filles menors d'edat i ajuts per a la contractació de personal monitor addicional en les escoles d'estiu per atendre participants amb necessitat de suport generalitzat o amb grau de discapacitat reconegut superior al 75%.

Cost: 4.000.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: reducció de l'impacte econòmic que ha tingut la COVID-19 en el sector del lleure educatiu i en l'economia de les famílies

Ha de dir:

IV.3.14

Direcció general o entitat: Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies

Font de finançament: capítol IV

Descripció: subvencions extraordinàries a la conciliació familiar destinades a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Objectius i efectes: pal·liar els efectes que han tingut les mesures derivades de la COVID-19 sobre les possibilitats de conciliació de les famílies, a través de quatre línies: ajuts a les entitats públiques i sense ànim de lucre que organitzen escoles d'estius i campus esportius, ajuts a les famílies per a la contractació de persones treballadores per a la cura de fills o de filles menors d'edat, ajuts per a famílies que inscriguin els seus fills i filles en escoles d'estiu i campus esportius promoguts per la iniciativa privada i ajuts per a la contractació de personal monitor addicional en les escoles d'estiu per atendre participants amb necessitat de suport generalitzat o amb grau de discapacitat reconegut superior al 75%.

Cost: 5.000.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: reducció de l'impacte econòmic que ha tingut la COVID-19 en el sector del lleure educatiu i en l'economia de les famílies

2. Disposar que aquesta Resolució desplegui els seus efectes des de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 27 de juliol de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau