Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 6926
Encàrrec de gestió directa i eventual del Consell Insular d’Eivissa a un mitjà propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d’Eivissa, SAU, FECOEV)), per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, dins dels actes commemoratius de les Festes de la Terra 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò establert a l'article 11.3 a de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i l'article 8.1.b de la Llei 19/2013, de 9 de desembre de transparència, accés a la informació pública i bon govern, a continuació es fa públic l'encàrrec de gestió directa i eventual del Consell d'Eivissa a un mitjà propi personificat per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, dins dels actes commemoratius de les Festes de la Terra 2020, aprovats per Decret de Presidència del Consell Insular d'Eivissa, número 2020000640 de data 22 de juliol de 2020.

És voluntat del Consell Insular d'Eivissa, a través del seu Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, fomentar totes aquelles iniciatives que permeten, als habitants de l'illa i a tots aquells que la visitin, accedir a la cultura en les diverses manifestacions que aquesta es pot donar.

En aquest sentit, el dia 18 de juny de 2020, es va disposar la incoació de l'expedient per a la realització de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, dins dels actes commemoratius de les Festes de la Terra 2020, els dies 26 de juliol, 21 d'agost i 23 d'agost de 2020. Aquests concerts estan pensats per difondre la cultura a través de la música, dins el marc de les Festes de a Terra al Recinte de Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (carretera d'Eivissa a Sant Antoni, Km 1; 07800 Eivissa).

La Llei 6/1994, de 13 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, de promoció sociocultural, d'animació sociocultural, de dipòsit legal de llibres i d'esports, estableix que els consells insulars assumiran diverses competències en matèria de cultura, entre les quals es troba el foment de la música i la dansa, l'organització i la promoció de manifestacions musicals i el desenvolupament de festivals.

El Decret de Presidència núm. 2019000471, de dia 10 de juliol de 2019 (BOIB núm. 95 de data 11-07-19), d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i de creació de departaments, preveu que el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni comprèn "l'activitat competencial pròpia dels consells insulars en relació amb les matèries de cultura, activitats artístiques, educació, promoció i animació sociocultural, museus, arxius, biblioteques, dipòsit legal de llibres, normalització lingüística i patrimoni cultural, històric i monumental. (...)".

Vist l'article 11.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, que estableix que la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic podrà ser encomanada a altres òrgans o entitats de dret públic de la mateixa o de distinta Administració, sempre que entre les seues competències hi hagi aquestes activitats, per raons d'eficàcia o quan no es disposi dels mitjans tècnics idonis per al seu exercici, i l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Atès que el Consell Insular d'Eivissa no compta amb mitjans suficients per dur a terme la producció tècnica d'aquest Festival.

Considerant que Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV) és una societat mercantil de capital públic del Consell Insular d'Eivissa, i té la condició de mitjà propi del Consell insular d'Eivissa i és objecte de la seua activitat la planificació, projecció, coordinació i gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, tant de caire públic com privat.

Aquest encàrrec ha de complir l'establert a l'Acord de fiscalització limitada prèvia per a l'adaptació dels requisits addicionals prevists a l'acord del Consell de Ministres de 30 de maig de 2008, modificat el 7 de juliol de 2011, i el 20 de juliol de 2018, respecte a l'exercici de la funció interventora en règim de requisits bàsics, adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió de data 29.11.2018, en relació als expedients d'encàrrecs de gestió.

Vist que amb data 14 de juliol de 2020, expedient núm. 2/202000003744, es va fer la preceptiva RC per un import de 87.000,00€ (vuitanta set mil euros), que dota de crèdit suficient i adequat per dur a terme aquest encàrrec.

Vist l'informe tècnic favorable i la memòria tècnica, de data 16 de juliol de 2020 sobre les característiques dels treballs que s'han d'encarregar (justificació, terminis, pressupost, formes de pagament, modificacions i pròrrogues, etc.) i els criteris econòmics i d'eficàcia que justifiquen que s'encarregui a Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV) la realització de les accions previstes i necessàries per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, que preveu la possibilitat que el mitjà propi contracti prestacions parcials amb tercers, que l'import d'aquestes prestacions no excedeix del 50% de la quantia de l'encàrrec, amb les excepcions previstes a l'article 32.7 de la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Així mateix, vist l'informe jurídic favorable de 16 de juliol de 2020 en relació a l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitja propi personificat, (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU, (FECOEV)) per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, amb el vist i plau de la secretaria general d'aquesta Corporació.

De conformitat amb l'apartat primer c del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16 de juliol de 2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98, de 17-07-19), per raó de l'import, correspon a la Presidència l'aprovació de l'encàrrec de la gestió a un mitjà propi personificat.

Atès l'informe proposta emès pel cap de Secció del Departament de Cultura, Educació, i Patrimoni de data 16 de juliol de 2020.

Vista la proposta de la consellera executiva del Departament de Cultura, Educació, i Patrimoni, de data 16 de juliol de 2020, així com l'informe de conformitat de fiscalització, previ, preceptiu i necessari emès per la Intervenció de la Corporació de data 21 de juliol de 2020, que té caràcter de fiscalització limitada prèvia, la qual és merament formal i no material.

En virtut de tot l'anterior, de conformitat amb l'article 52 del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136, de 18/09/10, correcció al BOIB núm. 148, de 14/10/2010, modificació al BOIB núm. 48, de 16/4/2016) i de conformitat amb l'article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre de consells insulars (BOIB núm. 134, de 2 de novembre de 2000).

DECRET

1. APROVAR l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU, FECOEV) per a l'execució de l'activitat consistent en la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, amb un import màxim de 87.000,00 euros, en els termes establerts a la memòria tècnica següent:

Memòria tècnica de l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a FECOEV per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020

1. Objecte

El Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa, dins el marc de les seues competències i com a part de la seua programació cultural per a l'any 2020, té previst dur a terme entre els mesos de juliol i agost de 2020 tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA organitzats per les Festes de la Terra 2020.

Aquests concerts tendran lloc els dies, i a les hores, amb els artistes i espectacles que es detallen a continuació:

- 26 de juliol a les 22 hores. Concert STRAD, el Violinista Rebelde (Jorge Guillem).

- 21 d'agost a les 22 hores. Concert a càrrec de Joven Dolores.

- 23 d'agost a les 22 hores. Concert a càrrec de Maika Makovski.

El lloc de celebració d'aquests espectacles serà el Recinte de Fires i Congressos d'Eivissa a la carretera d'Eivissa a Sant Antoni Km. 1; 07800 Eivissa.

L'objecte d'aquest encàrrec és la producció tècnica dels tres concerts, que inclou el següent:

- muntatge d'escenaris

- equipaments de llum i so conforme als riders proporcionats pels artistes

- equipaments backline

- subministrament i col·locació d'unes 350 cadires per espectacle perquè el públic pugui estar assegut i sempre mantenint la distància de seguretat d'1,5 metres entre cada cadira, en compliment de les mesures de protecció establertes per fer front a la COVID-19.

- subministrament i col·locació de tanques amb lones per tancar el perímetre exterior de l'àrea destinada als espectacles

- subministrament i col·locació de tanques per controlar l'accés de públic

- tancament del perímetre de l'escenari

- subministrament i muntatge de carpa per atendre al públic abans d'entrar al recinte, amb connexió de llum i dades per instal·lar un ordinador portàtil i una impressora

- subministrament i muntatge d'una o més carpes per als camerinos dels artistes

- habilitació d'una zona d'aparcament de vehicles autoritzats, emissió d'autoritzacions i control de pàrquing de vehicles autoritzats (artistes, consell i proveïdors)

- implantació del pla d'emergència amb totes les necessitats que comporti:

  • vigilància
  • cabines sanitàries
  • ambulàncies
  • neteja
  • protecció civil
  • control aforament
  • control de l'accés del públic a les instal·lacions els dies dels espectacles
  • personal necessari per acomodar al públic així com vagin arribant al recinte

- atenció a les necessitats tècniques i d'equipaments que precisen els artistes o les companyies (miralls, tovalloles, perxes, aigües, mobiliari, estris per l'escenari, etc.)

- subministrament del càtering per a les companyies o per als artistes durant els temps que estiguin en el recinte on es durà a terme l'actuació

- tramitació i obtenció de tots els permisos inherents a l'activitat objecte d'encomanda

- disseny i elaboració del següent material de difusió per mitjans digitals de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020 incloent les tasques de disseny, de redacció i maquetació

  •  3 cartells (un per cada concert programat)
  • 3 programes de mà (un per cada concert programat) també per mitjans digitals que el públic el pugui descarregar amb els seus dispositius (mòbil, tablet, ordinador...)
  • 6 banderoles (dos per a cadascun dels concerts) per penjar als tres ponts de la carretera E20 (un per cada costat) En aquest cas s'inclou la seua col·locació:
  • 1. Característiques: 3700 x 830 mm (amplària x alçada)
  • 2. Impressió en quatricromia en el vers de la banderola

2. Mitjà propi destinatari de l'encàrrec

L'empresa pública Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (en endavant FECOEV), amb NIF: A-07837602, és una entitat mercantil de capital públic del Consell Insular d'Eivissa, que té com objecte, entre altres, la realització de les activitats precises per planificar, projectar, coordinar i gestionar amb les administracions públiques les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural mitjançant la gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció cultural.

Aquesta entitat té el caràcter de mitjà propi i és l'entitat que ha realitzat part de les feines de realització i producció d'altres activitats de caire semblant com ara Festival Nits de Tanit, Estiu Jove, etc., juntament amb el Consell Insular, en edicions anteriors, per la qual cosa, el seu personal és coneixedor de les accions necessàries per dur-lo a terme.

Vist que l'esmentada empresa pública disposa de mitjans per poder executar aquestes accions de producció tècnica dels tres concerts de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, que formen part dels actes commemoratius de les Festes de la Terra 2020 i tenint en compte que el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni no compta amb els mitjans tècnics i humans idonis per portar-lo a terme.

De conformitat amb la instrucció de Secretaria del Consell Insular, aprovada pel Consell Executiu en data 13.05.2013, el Consell Insular pot encarregar a FECOEV directament la realització d'activitats de la seva competència per raons d'eficàcia. Així mateix, el present encàrrec compleix l'establert a l'Acord de fiscalització limitada prèvia per a l'adaptació dels requisits addicionals prevists a l'acord del Consell de Ministres de 30 de maig de 2008, modificat el 7 de juliol de 2011, i el 20 de juliol de 2018, respecte a l'exercici de la funció interventora en règim de requisits bàsics, adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió de data 29.11.2018, en relació als expedients d'encàrrecs de gestió.

És per tot l'anterior que el Consell Insular d'Eivissa, mitjançant el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni proposa que s'encarregui a FECOEV la realització de les accions previstes i necessàries per dur a terme la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020.

3. Justificació i necessitat

La Llei 6/1994, de 13 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, de promoció sociocultural, d'animació sociocultural, de dipòsit legal de llibres i d'esports, estableix que els consells insulars assumiran les competències relacionades al Reial Decret 3040/1983, de 5 d'octubre, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Estat a la comunitat autònoma de les Illes Balears en matèria de cultura, entre les que es troba el foment de la música i la dansa, la organització i promoció de manifestacions musicals i el desenvolupament de festivals.

El Decret de Presidència núm. 2019000471, de dia 10 de juliol de 2019 (BOIB núm. 95 de data 11-07-19), d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i de creació de departaments, preveu que el Departament de Cultura, Educació i Patrimoni comprèn "l'activitat competencial pròpia dels consells insulars en relació amb les matèries de cultura, activitats artístiques, educació, promoció i animació sociocultural, museus, arxius, biblioteques, dipòsit legal de llibres, normalització lingüística i patrimoni cultural, històric i monumental. (...)".

Per això, és voluntat del Consell Insular d'Eivissa, a través del seu Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, fomentar totes aquelles iniciatives que a l'illa suposin la promoció de la cultura en els seus diversos àmbits.

En aquest sentit, les Festes de la Terra, estan pensades per difondre entre la població illenca i la població turística la cultura de la nostra terra i commemorar aquell llunyà 8 d'agost de 1235 en què les tropes de Guillem de Montgrí, Bisbe electe de Tarragona, Nuno Sanç i Pere de Portugal, arribaren a l'illa d'Eivissa, i, encapçalades per Joan Xico, conqueriren per a la Corona d'Aragó les Illes Pitiüses. Segons consta en les cròniques medievals aviat es començà a celebrar aquesta data amb missa solemne a la catedral, processó i trons. A l'època contemporània i als inicis de l'etapa democràtica i autonòmica, el Consell Insular, màxim òrgan d'autogovern insular, institució hereva de l'antiga Universitat d'època medieval, va decidir recuperar els seus símbols identitaris, i d'entre ells la commemoració de la conquesta de les Pitiüses per part de la Corona d'Aragó. De llavors ençà, es commemora aquell fet amb un programa festiu, esportiu i cultural extens.

A més a més aquesta programació suposa un benefici cultural i lúdic no tan sols pels habitants illencs sinó també pels visitants que durant aquestes dates es troben a l'illa.

4. Termini de duració

La duració de les actuacions a encarregar són del 25 de juliol al 24 d'agost de 2020 (ambdós inclosos), segons el calendari establert a l'objecte d'aquesta memòria tècnica. No obstant aquesta encomanda desplegarà els seus efectes des del moment de la notificació a l'entitat encarregada, la qual cosa suposarà l'ordre d'inici de les actuacions.

Aquest encàrrec tindrà vigència fins al dia en que hagin quedat justificades totes les despeses davant l'òrgan gestor que farà el seguiment de la encomanda que, en qualsevol cas, no podrà superar la data del 30 d'octubre de 2020.

5. Pressupost i aplicació pressupostària

CONCEPTE

IMPORT

Despeses per la realització d'una activitat no permanent major: tramitació i obtenció de permisos, inspecció tècnica dels muntatges, comunicació a l'Ajuntament d'Eivissa, emissió de butlletins d'instal·lació elèctrica temporal, certificacions, taxes inherents a l'activitat no permanent major...

11.650,00 €

Subministrament i muntatge d'elements tècnics i d'altres elements necessaris pel desenvolupament de l'activitat: equipaments de llum i so, generadors, escenari, grades, cadires, tanques, carpes, cabines sanitàries...

50.350,00 €

Implantació pla d'emergència

10.200,00 €

Producció tècnica i coordinació amb la producció artística: ornamentació, backline, catering...

6.250,00 €

Publicitat: Elaboració del material de difusió: cartells, programes de mà, i banderoles així com la col·locació de banderoles al ponts de la carretera E20

8.550,00 €

TOTAL

87.000,00€

El Consell Insular d'Eivissa destinarà a la producció tècnica d'aquests tres concerts la quantitat màxima de 87.000,00 € (vuitanta set mil euros) per l'encàrrec de gestió directa i eventual a FECOEV, en els mateixos termes que s'han detallat abans. Aquesta quantitat anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3340 2279900 de l'exercici pressupostari de l'any 2020 i tindrà el caràcter d'aportació màxima a les despeses que realitzi en execució de les accions objecte d'aquesta encomanda.

6. Forma de pagament

L'abonament de les quantitats relatives a les despeses objecte d'aquest encàrrec es realitzarà a mesura que es vagin presentant les corresponents factures detallades, justificatives de les despeses realment realitzades per a cada espectacle.

No obstant això, el Consell Insular podrà requerir en qualsevol moment la documentació que estimi oportuna justificativa de les despeses facturades en cas de que no quedi prou detallat a les factures presentades.

En qualsevol cas, s'haurà d'estar al termini màxim de justificació previst al punt 4 d'aquest encàrrec.

Les factures es presentaran a través del Punt General d'Entrada de Factures Electròniques del Consell Insular d'Eivissa (https://cie.face.gob.es/) amb els següents codis DIR3:

Denominació: Consell Insular d'Eivissa

Av. d'Espanya, 49

07800 Eivissa

NIF: S 0733001 B

 

Oficina comptable

Òrgan gestor

Unitat tramitadora

Consell Insular d'Eivissa

Conselleria de Cultura, Educació i Patrimoni

Cultura. Promoció Cultural

L03070006

LA0015926

LA0005716

El Consell Insular d'Eivissa quedarà exclòs de qualsevol risc empresarial derivat de les accions previstes a l'objecte d'aquest encàrrec.

El Consell Insular d'Eivissa quedarà exclòs de qualsevol risc empresarial derivat de les accions previstes a l'objecte d'aquest encàrrec. FECOEV, SAU inhibirà al Consell Insular d'Eivissa de tota responsabilitat.

7. Possibilitat de pròrroga o modificacions

Si mentre s'està executant l'encàrrec es produeixen circumstàncies que així ho aconsellin, el Consell Insular d'Eivissa podrà modificar l'encàrrec inicial bé a iniciativa pròpia, bé a petició del mitjà propi, sempre i quan aquesta modificació quedi acreditada i justificada, i es produeixi durant el termini de durada de l'encàrrec i no afecti a actuacions ja realitzades. Aquesta modificació suposarà la tramitació del corresponent expedient administratiu que requerirà dels mateixos actes que l'expedient inicial.

En quant a la possibilitat de pròrroga de l'encàrrec haurà de quedar acreditat que és necessària i justificada i es podrà realitzar en els mateixos termes establerts per a la modificació de la mateixa, sempre i quan s'exerciti abans de finalitzar l'encàrrec.

8.- Directora de l'encomanda

Com a directora per a la verificació de l'execució de l'encomanda es proposa el nomenament de la funcionària encarregada de la promoció cultural, Sra. Yolanda Andiñach Planells.

9.- Règim jurídic aplicable

Aquest encàrrec de gestió a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa S.A.U. (FECOEV) per a l'execució de l'activitat consistent en la producció tècnica de tres concerts que formen part de l'esdeveniment NITS DE LA TERRA 2020, es realitzarà de conformitat amb la legislació vigent que hi sigui d'aplicació, i en tot cas, observant les prescripcions contingudes als articles, 11 i 86 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic i als articles 6 i 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic.

De conformitat amb l'article 11.2 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic, l'òrgan encomanat té la condició d'encarregat del tractament de les dades de caràcter personal a les quals pugui tenir accés en execució de l'encàrrec de gestió, de conformitat amb l'establert a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals, al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (DOUE 4.5.2016), i a la resta de legislació vigent en matèria de protecció de dades personals, que hi sigui d'aplicació.

10. Compliment de les mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la Covid-19

Atesa la situació de crisis sanitària generada per la COVID-19 i amb la finalitat de prevenir el contagis, en la realització de les activitats objecte d'aquest encàrrec de gestió s'han de complir les mesures contingudes al Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat mitjançant acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020 (BOIB número 112 de 20 de juny), i a la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 13 de juliol de 2020 per la qual es modifiquen mesures concretes del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID- 19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat per Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020 (BOIB Extr. núm. 123, de 13 de juliol de 2020).

2. APROVAR l'autorització i compromís de despesa de la quantitat d'aquest encàrrec, amb un import màxim de 87.000,00€ (vuitanta set mil euros) amb càrrec a l'expedient comptable núm. 2/202000003744, de 14-07-2020, en els termes previstos a la memòria transcrita en el punt anterior.

3. NOMENAR la Sra. Yolanda Andiñach Planells, funcionària del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, directora per a la verificació de l'execució del encàrrec.

4.- NOTIFICAR l'acord que s'adopti a l'entitat interessada.

5. PUBLICAR aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, tot de conformitat amb l'article 11.3.a de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i l'article 8.1.b de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i al perfil del contractant de la Plataforma de contractació del sector públic, d'acord amb l'article 63.6 i 347 de la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

 

Eivissa, 27 de juliol de 2020

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa

José Vicente Garibo Redolat