Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

Núm. 6920
Aprovació definitiva de la modificació reglament d’ús de la sala municipal de la Fundació Cultural Coll i Bardolet de Valldemossa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació del reglament d'ús de la sala municipal de la Fundació Cultural Coll i Bardoletde Valldemossa, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març. 

«Modificació reglament d'ús de la sala municipal de la Fundació Cultural Coll i Bardolet de Valldemossa.

Article 1r.- Objecte

1.- L'Ajuntament de Valldemossa, per mitjà de la Regidoria competent, posa la sala municipal, situada a la tercera planta de l'edifici destinat a la Fundació Cultural Coll Bardolet, al carrer Blanquerna núm. 4 de Valldemossa, a disposició de la ciutadania, d'acord amb aquest reglament.

2.- La programació de la sala d'exposició municipal de la Fundació Cultural Coll Bardolet és responsabilitat de l'Ajuntament de Valldemossa. Aquesta programació conjuga exposicions de producció pròpia, exposicions promogudes per particulars i/o altres institucions i exposicions de particulars que ho sol·licitin. Donarà suport a la creació local.

3.- La finalitat que motiva a l'Ajuntament de Valldemossa per cedir o emprar la sala de la planta 3ª de la Fundació Cultural Coll Bardolet és la de promoure i difondre la cultura plástica, en primer lloc, o qualsevol altre tipus de manifestació cultural, a la comunitat de veïnats del poble de Valldemossa, així com promoure la difusió dels artistes residents a la vila de cap a tot el públic interessat.

Especial menció també l'ajuda als veïnats amb inquietuds artístiques perquè puguin desenvolupar i mostrar el seu treball.

Hi tenen cabuda totes les arts plàstiques i visuals: la pintura, l'escultura, la ceràmica, la fotografia i totes aquelles activitats expositives que, ajustades a la programació, puguin encabir-s'hi.

Article 2n.- Condicions de cessió i durada

1.- L'Ajuntament, per mitjà de la Regidoria corresponent, cedeix el local net, les parets en condicions adequades i el consum d'electricitat. Així mateix, la regidoria corresponent s'encarregarà de fer publicitat de l'exposició per mitjà dels seus canals habituals (televisió local, taulers d'anuncis, pàgina web, correu electrònic, Visit Valldemossa…)

Els períodes d'exposició seran els que determini la regidoria en funció del calendari, particularitats de la mostra i consensuat amb els expositors. En tot cas, el període estàndard serà d'un mes natural, o entre 2 i 4 caps de setmana.

2. El sol·licitant es farà càrrec de la custòdia de la sala, el muntatge i el desmuntatge de la mostra, l'edició del cartell (mínim mida DinA4), del catàleg, si s'escau, i un cartell de 21x21 cm per a posar al directori de l'entrada de la Fundació. El sol·licitant costejarà i entregarà a l'Ajuntament un dels cartells editats emmarcat amb un marc de color negre, de fusta o metàl·lic, d'1,5 cm d'amplada (aprox.), que serà penjat a la paret de l'escala juntament amb els que conformen l'historial d'exposicions portades a terme.

Així mateix entregarà el cartell per mitjans electrònics, en tot cas cedint els drets de propietat intel·lectual d'aquest.

3.- L'Ajuntament de Valldemossa ha de figurar com entitat col·laboradora en qualsevol difusió de l'exposició i, per tant, en tota la publicitat que se'n faci per qualsevol mitjà s'haurà d'incloure el logotip de l'Ajuntament de Valldemossa i el de la FCCB. Els logotips i noms han d'estar correctes en imatge i gramaticalment (Fundació Cultural Coll Bardolet i Ajuntament de Valldemossa)

Qualsevol publicació o impressió haurà d'estar com a mínim en llengua catalana.

4.- El sol·licitant de la sala és el responsable de tot el que hi succeeixi al llarg dels temps acordat. A tal efecte, hauran de signar un document on es compromet a mantenir l'ordre, la neteja i les hores d'obertura tal com figura als elements publicitaris i en concordança amb l'horari de la Fundació Cultural Coll Bardolet.

5.- L'Ajuntament de Valldemossa no es fa responsable de cap incident per negligència o mal ús. En tot cas l'usuari beneficiari de la cessió de la sala es farà càrrec i responsable de l'assegurança de les obres exposades.

6.- El muntatge de la mostra serà a càrrec del sol·licitant. L'Ajuntament aportarà un croquis de les sales amb les mides.

7.- La Fundació Cultural Coll Bardolet, com a gestora de l'edifici, ha d'obrir i tancar les instal·lacions generals en funció del seu calendari i horaris .A mes, hi haurà d'assolir altres tasques en funció de l'acord entre l'Ajuntament i el sol·licitant.

8.- Els promotors poden organitzar un acte en inaugurar l'exposició, que en tot cas es farà amb parament reutilitzable.

9.- La Fundació Cultural Coll i Bardolet no es fa responsable de la neteja després de les inauguracions, cosa que serà responsabilitat dels usuaris igual que la gestió dels fems que es pugui generar durant els dies de l'exposició vetllant per produir la menor quantia de rebuig i seleccionant els residus per fraccions adequadament.

10.- A les inauguracions, la Fundació allargarà el seu horari fins a les 22 h i de manera excepcional a partir d'aquesta hora es podrà perllongar l'acte si hi ha acord previ entre les parts.

11.- Qualsevol contratemps que passi a la llarga d'una exposició ha de ser comunicat a l'Ajuntament per tal que sigui esmenat amb la major urgència possible.

Artcle 3r.- Sol·licitud i inclusió a la programació

1. La programació serà anual.

Per accedir a la programació de la sala municipal d'exposicions, caldrà presentar una sol·licitud al registre municipal de l'Ajuntament de Valldemossa o en seu electrònica, des de dia 1 de gener fins al 30 de novembre ambdós inclosos.

A la sol.licitud s'hi ha de fer constar:

-dades del/s sol·licitants i currículum/s (si s'escau, mitjançant catàlegs, o referències de plataforma digital)

-dates preferents per a realitzar la mostra

- descripció del tipus d'obra a exposar i vinculació a Valldemossa

-Si fos el cas, data de la darrera exposició a l'edifici de la FCCB de Valldemossa o amb la col·laboració de l'ajuntament de Valldemossa a un altre espai.

2.- La programació per l'any natural següent es conformarà per la Regidoria competent durant el mes de desembre amb les sol·licituds rebudes fins al 30 de noviembre i que complesquin les condicions.

3.- Les instàncies rebudes amb posterioritat a aquesta data seran concedides en funció dels espais temporals lliures que hi hagi i per ordre de recepció i demanda de data per part del sol·licitant.

4.- En cas de sol·licitar les mateixes dates, i no arribar a un acord entre les parts, s'establiran les prioritats següents i amb el següent ordre de prelació:

1er. Els artistes locals, relacionats amb el municipi, d'obra amb temàtica de Valldemossa o que hagin participat/col·laborat exposant a la fira Artdemossa o altres activitats de promoció artística organitzades per l'Ajuntament o per ells mateixos.

2n. No haver exposat a la FCCB o exposicions promogudes per l'Ajuntament els darrers 12 mesos, comptadors des de la data de la possible exposició.

3r. Per ordre d'antiguitat de la sol·licitud. Amb preferència la més endarrerida i menys recent.

5.- La regiduria responsable de la sala comunicarà la proposta de programació a la Junta de Govern. Un cop aprovada aquesta proposta, es comunicarà a tots els sol·licitants i es farà pública amb la corresponent publicitat.

6. La introducció de modificacions, o qualsevol canvi en la programació anual establerta, s'haurà d'aprovar per Junta de Govern a proposta de la Regiduria responsable de la sala.

7. Una vegada acceptada la sol·licitud i acordat el calendari, s'entregarà un document d'acord amb el promotor, el qual inclourà: croquis de la sala, logotips per incloure als cartells, document d'acord amb el promotor, document de Compromís a complir amb les condicions i les instruccions d'usos.

Article 4r.- Selecció de propostes i obra

1. L'Ajuntament seleccionarà i rebutjarà les sol·licituds i obres que no s'ajustin als següents criteris:

- No poden ser exposicions exclusivament comercials, sense que aportin un valor afegit en termes culturals, mediambientals o socials.

- La cura de l'exposició ha de ser impecable i a ser possible les obres hauran d'estar en la seva majoria emmarcades o presentades de forma digna i adient a les característiques de l'autor i la seva obra.

-Tot i que l'art es un mitja d'expressió lliure, no es permetran obres que vagin en contra de la dignitat de les persones.

Igualment no es permetran exposicions que exaltin actituds contràries a la convivència pacifica de la comunitat.

Aquestes objeccions seran valorades, en primer lloc per el responsable de l'àrea o regidor/a i després refrendat per el consistori en ple.

Article 5è.- Règim disciplinari

1. Correspon a la Batlia mitjançant la regidoria competent municipal, exercir les activitats de control i adoptar les mesures complementàries, cautelars o correctores que siguin necessàries, així com incoar i resoldre els expedients sancionadors que provinguin d'infraccions al present Reglament.

2. Els expedients sancionadors es tramitaran d'acord amb el Reglament del règim jurídic del procediment general.

3. Les infraccions es classifiquen, per la seva entitat, en lleus i greus.

4. Son infraccions lleus:

· Es considerarà lleu, l'incompliment d'algunes de les obligacions dels usuaris, quan la seva conseqüència no doni lloc a la qualificació de greu.

· El tracte incorrecte a qualsevol usuari/a, personal, tècnic, etc.

· Causar mals lleus de forma involuntària a la instal·lació, material o equipament d'aquestes, per acció o negligència

· Les vulneracions del present Reglament no tipificades com a greus.

· Incompliment d'horaris per causa no justificada.

- No exposar en les dates proposades acordades perjudicant altres persones usuàries, sense avisar amb una antelació mínima de dos mesos.

5. Sónn infraccions greus:

· L'incompliment reiterat d'algunes de les obligacions dels usuaris/es.

· El mal tracte de paraula o obra a altres usuaris/es, espectadors/es, professorat, tècnics, jutges/ses o empleats/des de la instal·lació.

· Causar mals greus de forma voluntària per acció o negligència a la instal·lació, material o equipament d'aquestes.

· Originar per imprudència o negligència accidents greus a un mateix o a altres persones.

· Falsejar intencionadament les dades relatives a la identitat, edat, estat de salut, etc. i la suplantació d'identitat.

· Deixar els llums, aire acondicionat, etc. en marxa

· La reincidència en incompliments resolts com lleus.

Als efectes d'aquest article, existeix reincidència quan el/la responsable hagi estat sancionat/da per haver comès més d'una infracció greu en el termini d'un any i les sancions siguin fermes.

Article 6è.- Sancions

1. Sancions lleus:

Els incompliments lleus es sancionaran amb prevenció per escrit o la pèrdua de la condició d'usuari/a per un període d'1 a 2 anys. I pèrdua de la fiança en els casos que s'hagi dipositat.

 

2. Sancions greus:

Els incompliments greus se sancionaran amb la pèrdua de la condició d'usuari/a o abonat/da per un període comprès entre 2 i 5 anys, si la gravetat del mateix ho fes necessari i pèrdua de la fiança.

3. Circumstàncies modificadores de la responsabilitat a efectes de la graduació de les sancions les següents:

a) La incomoditat, els perjudicis o els danys causats.

b) El benefici il·lícit obtingut.

c) La reincidència.

A la proposta de resolució de l'expedient sancionador s'haurà de justificar expressament la concurrència i l'aplicació de les esmentades circumstàncies que modifiquen la responsabilitat.

Article7è.- Règim econòmic de les exposicions

1. S'establirà una taxa a cobrar que s'indicarà a l'ordenança reguladora fiscal d'ús d'espais i material de l'Ajuntament de Valldemossa vigent.

2. A cada expositor se li sol·licitarà una fiança estipulada a l'ordenança fiscal per garantir què la sala quedi en òptimes condicions en acabar l'exposició tal com la va rebre. Una vegada acabada l'exposició i comprovat que es deixa la sala tal com la va rebre, se li retornarà la quantitat dipositada i en cas que no fos així no es retornarà la fiança i si l'import dels desperfectes fos superior al de la fiança, aquest haurà d'abonar la diferèrncia.

DISPOSICIÓ FINAL

El present reglament , entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació de l'aprovació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, amb seu a Palma.

 

Valldemossa, 29 de juliol de 2020

El batle Nadal Torres Bujosa