Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FERRERIES

Núm. 6436
Extracte de l'Acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament de Ferreries en sessió ordinària de 28 de maig de 2020, pel qual s'aproven les bases i la convocatòria per a la concessió d'ajudes econòmiques individuals, temporals i d'emergència social durant l'any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 515600

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Ferreries (https://www.carpetaciutadana.org):

«Objecte i finalitat

L'objecte i finalitat d'aquests ajuts és donar suport i resposta de manera puntual a una situació de necessitat d'un ciutadà, d'una ciutadana o d'una família. La sol·licitud ha de formar part d'un pla d'intervenció mitjançant el qual l'ajut pugui evitar un retrocés en els objectius aconseguits o una pèrdua greu de la qualitat de vida dels membres del nucli familiar.

Tenen la consideració d'ajuts econòmics, individuals, temporals i d'emergència social els emmarcats dins els conceptes següents:

a) Situacions en què una ajuda econòmica puntual forma part d'un pla d'intervenció en el qual no només es pretén resoldre el problema per al qual se sol·licita l'ajuda, sinó que també es pretén actuar d'una manera més integral amb la persona/família segons uns objectius pactats prèviament.

b) Situacions en què una ajuda econòmica puntual pot resoldre el problema per al qual se sol·licita l'esmentada ajuda.

c) Situacions produïdes per emergències greus i imprevisibles que fan que una persona/família es trobi de sobte en una situació de necessitat; per exemple, incendis, inundacions, accidents, robatoris, etc.

Beneficiaris

Poden prendre part en la convocatòria dels ajuts aquelles persones que:

a) Estiguin empadronades al municipi de Ferreries.

b) Siguin majors de 18 anys, o bé menors amb càrregues familiars.

c) No disposin d'ingressos per atendre la situació de necessitat o d'emergència.

d) Estiguin sotmeses a les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions públiques recollides en els apartats a, d, f, g, h de l'article 13.2 de la LGS.

e) Estiguin sotmeses a les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions públiques recollides a l'article 13.3 de la LGS.

Criteris en la concessión de les ajudes

En la selecció de les sol·licituds i la gradació dels ajuts, les sol·licituds seran valorades d'acord amb el següent ordre de prioritats i tenint en compte la dotació pressupostària recollida en l'article 2 i els criteris següents:

  • Els imports màxims i les condicions de cadascun dels ajuts seran els recollits a l'article 5.
  • La necessitat de realitzar l'activitat, compra o servei subvencionat, manifestada i/o certificada o justificada mitjançant recepta, recomanació... d'algun professional.
  • L'esgotament de recursos previs i “ordinaris” per a solucionar el problema econòmic que presenta.
  • Finalment, s'atendrà als ajuts per ordre de registre d'entrada.

Consignació pressupostària

Els ajuts seran atesos amb càrrec a l'aplicació pressupostària 231.48100 del Pressupost General de 2020, per la quantia màxim de 36.000 €, sense perjudici que l'import pugui ser ampliat d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts finalitza el 18 de desembre de 2020 o fins a esgotar el límit establert en les bases.

Les sol·licituds d'ajuda s'han de presentar mitjançant l'imprès normalitzat (annex I) adreçat a la batlessa de l'Ajuntament, en horari d'atenció al públic, així com a qualsevol de les oficines assenyalades a l'art. 16.4 i art. 66 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques, juntament amb la documentació complementària.

Forma de concessió dels ajuts

Els ajuts es concediran en règim de concurrència competitiva, mitjançant la comparació de les sol·licituds presentades, a fi d'establir la relació d'aquestes segons els criteris previstos als articles 5 i 8 d'aquestes bases.»

La qual cosa es publica per a coneixement general.

 

Ferreries, 10 de juliol de 2020

La batlessa

Joana Febrer Rotger