Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 6401
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 15 de juliol per la qual s’amplia el calendari del procés d’admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d’idiomes de règim especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 34/2019 de 10 de maig (BOIB,núm. 66, de 16 de maig), estableix l'ordenació, l'organització i el currículum dels nivells bàsic, intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial impartits a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 (BOIB núm. 53 de 7 d'abril), dicta les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés.

D'acord amb l'article 4.1 de la secció I de l'esmentada resolució, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres publicarà una resolució anual amb les instruccions per al procés i calendari de preinscripció i matrícula a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. La correcció d'errades en la publicació de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de dia 2 d'abril de 2020, per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matrícula dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés (BOIB núm. 80, de 7 de maig).

4. El dia 19 de maig de 2020 el Servei dels Ensenyaments de Règim Especial emeté informe favorable i proposà a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres la necessitat d'establir el calendari del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes de règim especial a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021.

5. En data de 20 de maig de 2020 la resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca declara indispensable per poder garantir el funcionament bàsic de les escoles oficials d'idiomes l'expedient del procediment administratiu pel qual s'estableix el calendari del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes de règim especial a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021, dins del període de l'estat d'alarma derivada de l'emergència sanitària provocada pel COVID-19.

6. La Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 21 de maig (BOIB núm. 93, de 26 de maig), estableix el calendari del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes de règim especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021.

7. El 4 de juny de 2020 es va iniciar la primera fase del procés de preinscripció telemàtica per a bàsic A1, sense coneixements previs, de tots els idiomes oferits a cada EOI, i per als nivells bàsic A2, intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 d'anglès, amb prova de nivell online, o per accés directe amb certificat acreditatiu del nivell anterior al sol·licitat.

8. El dia 18 de juny va concloure la primera fase de preinscripció, i el 22 de juny es va realitzar a les dependències de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres el sorteig per determinar l'ordre d'admissió dels sol·licitants.

9. Una vegada revisades les sol·licituds de cada EOI i elaborades les llistes definitives d'admesos, es va constatar que no és necessari establir cap llista d'espera, ja que s'han pogut atendre totes les sol·licituds presentades en les diferents EOI.

10. Del 3 al 9 de setembre es durà a terme la segona fase del procés de preinscripció a aquells idiomes i cursos en els quals la prova d'anivellació s'ha de fer de manera presencial.

11. Atès que a l'idioma anglès, si bé el procés de preinscripció, amb prova d'anivellació online per a tots els nivells a partir de bàsic A2, va concloure el mes de juny, resten encara places vacants i la demanda a les EOI continua, es considera convenient oferir aquestes vacants dins el període establert per a la resta d'idiomes al mes de setembre

Fonaments de dret

1. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 (BOIB núm. 53, de 7 d'abril) per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés, a la secció III regula l'accés a la modalitat d'ensenyament lliure. El punt 1 de l'article 13 d'aquesta resolució estableix que el procés per matricular-se a les proves i per dur-les a terme s'ha de fer d'acord amb una resolució específica de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres. El punt 2 de l'article 12 estableix que l'òrgan esmentat estableix el lloc i les dates en què s'han de realitzar les proves a la Resolució que aprova les instruccions que regulen la convocatòria cada any.

2. La correcció d'errades en la publicació de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de dia 2 d'abril de 2020 per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matrícula dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés (BOIB núm. 80, de 7 de maig).

3. La Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 21 de maig (BOIB núm. 93, de 26 de maig), per la qual s'estableix el calendari del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes de règim especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021.

4. La Resolució de la consellera d'Educació i Cultura de 7 de juny de 2010 (BOIB núm. 95, de 24 de juny) autoritza la implantació a totes les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears dels nivells C1 i C2 del Consell d'Europa, segons es defineixen aquests nivells en el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

5. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), en redacció donada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), (BOE de 10 de desembre) inclou els ensenyaments d'idiomes dins els ensenyaments del sistema educatiu i els dóna la consideració de règim especial.

6. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost), pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost), estableix que la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres és competent en els ensenyaments de règim especial.

7. La Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 2 de gener de 2020 (BOIB núm. 3, de 7 de gener), per la qual s'estableix l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

8. El Decret 64/2019 de 2 d'agost (BOIB núm. 107, de 3 d'agost), pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. El Decret llei 4/2020, de 20 de març (BOIB núm. 40, de 20 de març), pel qual s'estableixen mesures urgents en matèria de contractació, convenis, concerts educatius i subvencions, serveis socials, medi ambient, procediments administratius i pressuposts per fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19.

Per tot això, i a l'empara de l'article 16 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Ampliar el termini de preinscripció a l'idioma anglès dels ensenyaments d'idiomes de régim especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021, en els nivells i cursos oferits a les diferents escoles oficials d'idiomes, en els quals hi restin encara places vacants. Aquesta ampliació serà efectiva des de les 9:00 hores del 3 de setembre fins a les 21:00 hores del 9 de setembre i es realitzarà de manera telemàtica. La prova d'anivellació online ha d'estar disponible durant tot el període.

 

Segon

Actualitzar l'annex 1 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 21 de maig per la qual s'estableix el calendari del procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes de règim especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021 (BOIB num. 93, de 26 de maig).

Tercer

Notificar aquesta resolució als directors de les EOI perquè l'apliquin en el seu centre i perquè la donin a conèixer a tota la comunitat educativa. Aquesta Resolució es publicarà a la pàgina web de cada centre.

Quart

Disposar que aquesta Resolució comenci a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3 /2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En el cas que s'interposi un recurs de reposició, una vegada desestimat aquest, expressament o per silenci, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29 /1998.

 

Palma, 15 de juliol de 2020

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

 

 

ANNEX 1

Calendari del procés d'admissió i matriculació als ensenyaments d'idiomes de règim especial per al curs 2020-21

 

JUNY-JULIOL

 

Des de les 9:00 h del 4 de juny a les 21:00 h del 18 de juny

Preinscripció telemàtica:

  • Anglès: A2, B1, B2.1, B2.2, C1.1, C1.2 o C2

  1. amb prova de nivell online disponible durant tot el període de preinscripció

  2. accés directe amb certificat acreditatiu* del nivell anterior al sol·licitat

  • Anglès A1: sense coneixements previs

  • Altres idiomes:

  1. A1: sense coneixemements previs

  2. Resta de nivells: només en el cas de poder aportar certificat acreditatiu* del nivell anterior al sol·licitat

*Acreditacions que constin a l'annex 2 de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació

** Espanyol i català: consultau article 6b2 i 6b3 de la mateixa resolució

22 de juny

Sorteig per determinar l'ordre d'admissió

1 de juliol

Publicació de la llista provisional d'admesos i llista d'espera

Del 2 al 6 de juliol

Període de reclamacions a les llistes provisionals

9 de juliol

Resolució de les reclamacions presentades

13 de juliol

Publicació de les llistes definitives d'admesos i en llista d'espera

De l'1 al

22 de juliol

 

Cada EOI publicarà l'horari i els terminis de matrícula a la pàgina web

Matriculació telemàtica:  

  • Alumnat de l'EOI de la modalitat presencial dels cursos d'avaluació contínua que promocionen de nivell al juny:

  • Anglès, alemany, francès i italià: A2, B2.2, i C1.2

  • Àrab, rus i xinès: A2.2, B1.2 i B2.2

  • Català i espanyol llengua estrangera: A2

  • Nous admesos nivell bàsic A1

  • Nous admesos de la resta de nivells en aquelles EOI en les quals el nombre de sol·licituds com a nou alumne hagi estat inferior al de les places ofertes, sempre que puguin garantir la reserva de plaça de l'alumnat oficial encara no matriculat

SETEMBRE -OCTUBRE

 

Des de les 9:00 h del 3 de setembre a les 21:00 h  del 9 de setembre

Preinscripció telemàtica:

- Alemany, català, espanyol, francès, italià, àrab, rus i xinès (per a aquelles persones que hagin de fer prova d'anivellació)

- Vacants d'anglès:

  1. prova de nivell online disponible durant tot el període de preinscripció

  2. accés directe amb certificat acreditatiu* del nivell anterior al sol·licitat

*Acreditacions que constin a l'annex 2 de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació

 

​​​​​​​10 de setembre

Prova d'anivellació presencial

15 de setembre

 

Publicació de la llista provisional d'admesos i llista d'espera (si s'escau)

Del 15 al 18 de setembre

Període de reclamacions a les llistes provisionals

22 de setembre

Resolució de les reclamacions presentades

Publicació de les llistes definitives d'admesos i en llista d'espera (si s'escau)

A partir del 10 i fins al 25 de setembre

 

Cada EOI publicarà l'horari i els terminis de matrícula a la pàgina web

Matriculació:

  • Alumnat de l'EOI de la modalitat presencial dels cursos de certificació que hagin aprovat (certifiquin) a la convocatòria ordinària de setembre

  • Alumnes dels cursos d'avaluació contínua no avaluats en juny

A partir del 15 i fins al 29 de setembre

Cada EOI publicarà l'horari i els terminis de matrícula a la pàgina web

Matriculació dels nous admesos d'anglès no matriculats al juliol i de les vacants de setembre

​​​​​​​​​​​​​​Del 24 al 30 de setembre

 

Cada EOI publicarà l'horari i els terminis de matrícula a la pàgina web

Matriculació dels nous admesos de la resta d'idiomes

 

Al partir del 14 i fins al 20 d'octubre

Matriculació de l'alumnat de l'EOI de la modalitat presencial dels cursos de certificació que hagin aprovat (certifiquin) o promocionin amb el 50% a la convocatòria extraordinària d'octubre

 

 

EOI Palma

Altres EOI

 

 

 

Matrícula de la llista d'espera d'anglès (si s'escau)

21 d'octubre

16 d'octubre

Darreres vacants

 

 

Prova online d'anglès

 

 

Prova d'anivellació presencial per als idiomes on quedin vacants

23 d'octubre

19 d'octubre

Matrícula darreres vacants