Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 6300
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança fiscal de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres i de la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovades inicialment pel ple d'aquest Ajuntament de 30 d'abril de 2020, la modificació de l'Ordenança fiscal de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres i la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles, exposades al públic mitjançant la publicació de l'anunci corresponent en el BOIB núm. 80, de data 12 de maig de 2020 pel termini de trenta dies per a la presentació de reclamacions i suggeriments sense que se'n hagin presentat, i vist l'informe sobre l'impacte de gènere de l'Institut Balear de la Dona de 25 de maig de 2020, es publica el text íntegre de les esmentades modificacions.

 

​​​​​​​MODIFICACIÓ ORDENANCES FISCALS:​​​​​​​

OF.I.01 ORDENANÇA FISCAL DE L'IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES

L'article 4 queda redactat de la següent manera: (s'afegeix un apartat 3 a les bonificacions potestatives).

Article 4.

Exempcions i bonificacions

Exempcions:

Estaran exemptes del pagament de l'impost la realització de qualsevol construcció, instal·lació o obra de la qual siguin entitats propietàries l'Estat, les comunitats autònomes o les entitats locals que, subjectes a aquest impost, s'hagin de destinar directament a carreteres, ferrocarrils, ports, aeroports, obres hidràuliques, sanejament de poblacions i de les seves aigües residuals, encara que la seva gestió la duguin a terme organismes autònoms, tant si es tracta d'obres de nova inversió com de conservació.

Bonificacions:

1. S'estableix una bonificació del 95% de la quota a favor de les construccions, instal·lacions o obres d'especial interès o utilitat municipal. Per gaudir d'aquesta bonificació serà necessari, prèvia sol·licitud de la persona o entitat interessada, que el Ple municipal, amb el vot favorable de la majoria simple dels seus membres, declari expressament que la construcció, instal·lació o obra és d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l'ocupació que així ho justifiquin. En particular, només es considerarà que existeix aquest especial interès quan la persona o entitat sol·licitant sigui una altra administració pública.

2. S'estableix una bonificació del 90% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat de les persones  discapacitades en els termes que es redactaran a continuació. En el cas de construccions, instal·lacions o obres que incloguin altres tipus d'obres diferents de les d'afavorir l'accés i l'habitabilitat de la persona discapacitada, la bonificació sols s'aplicarà sobre el cost de la construcció, instal·lació o obra que afavoreixi l'accés i habitabilitat de la persona discapacitada. L'atorgament d'aquesta bonificació requereix sol·licitud expressa del subjecte passiu i tendrà com a requisit que l'obra sigui residència habitual de la persona discapacitada, condició que s'haurà d'acreditar per qualsevol de les formes admeses en dret. La bonificació serà aplicable a un màxim de dos habitatges per persona discapacitada.

3. S'estableix una bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres referides a les vivendes de protecció oficial.

​​​​​​​

OF.I.03 ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

S'afegeix l'article 5 que  queda redactat de la següent manera:

 

​​​​​​​​​​​​​​Article 5.

Bonificació potestativa 74.6 Reial Decret Legislatiu 2/2004.

​​​​​​​​​​​​​​S'estableix una bonificació del 95% de la quota integra de l'impost pels immobles d'ús residencial destinats a lloguer de vivenda amb renda limitada per una norma jurídica.”

 

Santanyí,  15 de juliol de 2020

La batlessa Maria C. Pons Monserrat