Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MURO

Núm. 6234
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal taules i cadires

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Elevació a definitiu de l'acord provisional de l'ordenança fiscal de taules i cadires.

El BOIB núm. 101, de dia 4 de juny de 2020, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació inicial del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 28 de maig de 2020, de la modificació de les ordenança fiscal:

- Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'ocupació de terrenys d' ús públic amb taules i cadires.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu, amb la publicació del text íntegre del article modificat i del acord del ple:

«Modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires

Després de la declaració de l'Organització Mundial de la Salut, el dia 11 de març de 2020, del brot de COVID-19 com a pandèmia Internacional, i el conseqüent Estat d'alarma aprovat pel Govern mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, son convenients i necessàries mesures extraordinàries.

La taxa d'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires afecta a bars, restaurants i cafeteries que a causa de l'estat d'alarma i de les mesures sanitàries recomanables per la contenció de la expansió del virus Covid 19 han de menester més espai per respectar les distàncies de seguretat. La utilització del espai públic es mostra com una solució viable per que puguin continuar prestant aquest servei en les condicions idònies. Es d'interès general la prestació del servei que presten a la societat aquests establiments i amb aquesta mesura es dona facilitats per prestar el mateix en les condicions de seguretat necessàries en aquesta situació excepcional.

Vist l'informe favorable d'Intervenció de data 19.05.2020.

El Ple de l'ajuntament, per unanimitat, acorda:

PRIMER. Aprovar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa d'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires, amb la redacció que a continuació es recull:

«Disposició Transitòria. Degut a la situació provocada per el virus COVID19 i les mesures establertes a l'estat d'alarma (RD 463/2020 i les seves pròrrogues posteriors) es suspèn els efectes de la present ordenança amb efectes des de dia 1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2020.»

SEGON. Donar a l'expedient la tramitació i la publicitat preceptiva, mitjançant exposició d'aquest en el tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), per termini de trenta dies hàbils, dins dels quals els interessats podran examinar-ho i plantejar les reclamacions que estimin oportunes.

Així mateix, estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament https://seumuro.absiscloud.com.

TERCER. Considerar, en el cas que no es presentessin reclamacions a l'expedient, en el termini anteriorment indicat, que l'Acord és definitiu, sobre la base de l'article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

QUART. Facultar al Sr. Batle-President per subscriure els documents relacionats amb aquest assumpte.»

 

Muro,  14  juliol de 2020

El batle

Antoni Serra Sastre