Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 6229
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 10 de juliol de 2020 per la qual es prorroga l’equip de formació de l’àmbit de la formació professional, creat per la Resolució del conseller d’Educació i Universitat de dia 23 d’abril de 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 9 de maig de 2019, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 23 d'abril de 2019 per la qual es crea l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional i se n'estableix la composició i funcions (BOIB núm. 63, de 9 de maig).

2. D'acord amb el punt 8 de la Resolució esmentada, en finalitzar el curs escolar 2019-2020 s'ha de dur a terme una avaluació de la tasca d'aquest equip, de les funcions assignades i dels resultats dels programes formatius per determinar-ne la continuïtat o reestructuració, segons correspongui.

3. Una vegada duita a terme l'avaluació del funcionament d'aquest equip, es valora la necessitat de donar-li continuïtat i, per tant, prorrogar aquest projecte fins al final del curs 2020-2021.

4. En data 9 de juliol de 2020, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors ha elevat al conseller d'Educació, Universitat i Recerca una proposta de pròrroga de l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional, creat per la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 23 d'abril de 2019.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

2. El Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

3. El Decret 41/2016, de 15 de juliol, pel qual es regula la formació permanent del professorat de l'ensenyament no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Resolució de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de dia 23 de maig de 2017 per la qual s'aproven les instruccions per a la planificació, la realització i el registre d'activitats de formació permanent del professorat organitzades per les conselleries del Govern de les Illes Balears, pels consells insulars o per les seves entitats i organismes (BOIB núm. 65, de 27 de maig).

5. El Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat en vigor.

6. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i les seves modificacions posteriors.

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 23 d'abril de 2019 per la qual es crea l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional i se n'estableix la composició i funcions (BOIB núm. 63, de 9 de maig).

Per tot això, a proposta del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Donar continuïtat a l'equip d'assessors de formació de l'àmbit de la formació professional, que depèn de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

2. Establir que les funcions de l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional són:

a) Assumir les tasques d'organització, gestió, execució, seguiment i avaluació de les activitats formatives de caràcter tècnic i per àmbits relacionades amb la formació professional, seguint les instruccions relatives a les activitats internes de formació del professorat i el Pla Quadriennal de Formació Permanent del Professorat en vigor.

b) Participar en els processos de detecció de necessitats formatives del professorat de formació professional.

c) Assessorar i donar suport als centres de formació professional en matèria de formació permanent tècnica, d'acord amb el pla integral de formació professional.

d) Desenvolupar tasques d'assessorament al professorat de formació professional en matèria d'actualització professional i organitzar formació per àmbits específics de la formació professional.

e) Participar en els programes específics de formació permanent que estableixi la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors pel que fa a la formació professional i col·laborar amb la resta de programes formatius.

f) Avaluar la formació amb criteris de qualitat, transferència i funcionalitat.

g) Organitzar i planificar formació en col·laboració amb els sectors empresarials.

h) Qualsevol altra funció que, en matèria de formació del professorat de formació professional, encomani la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors en coordinació amb la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa d'acord amb les seves competències.

3. Determinar que l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional ha d'estar format per tres assessors de formació adscrits a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

4. Disposar que l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional s'ha de coordinar amb els diferents serveis de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i amb el Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa per organitzar la formació d'àmbit específica i tècnica per al professorat de formació professional.

5. Fixar que el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors pot encarregar a un dels assessors que determina el punt 3 d'aquesta Resolució la tasca de coordinació de l'equip de formació de l'àmbit de la formació professional.

6. Determinar que en finalitzar el curs escolar 2020-2021 s'ha de dur a terme una avaluació del funcionament de l'equip per decidir la seva continuïtat.

7. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3 /2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2.a) i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 10 de juliol de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí X. March i Cerdà