Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 6214
Informació pública el «projecte integrat d’obres i activitats d’aparcament públic per Cala Viola de Ponent Es Mercadal – Menorca revisat setembre 2018"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que es disposa en l'article 17.5 de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, en concordança amb el que es disposa en els articles 36 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i l'art. 149 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es sotmet a informació pública el «PROJECTE INTEGRAT D'OBRES I ACTIVITATS D'APARCAMENT PÚBLIC PER CALA VIOLA DE PONENT ES MERCADAL – MENORCA REVISAT SETEMBRE 2018”, redactat per l'arquitecte Sr. Jesús Cardona Pons, i l'ESTUDI D'IMPACTE AMBIENTAL del referit projecte, redactat per l'arquitecte Sr. Jesús Cardona Pons i el consultor ambiental Sr. Francesc Xavier Roig i Munar, per un termini de TRENTA (30) DIES HÀBILS, a comptar des de l'endemà al de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè es puguin presentar davant l'Ajuntament des Mercadal les al·legacions i/o observacions que es considerin oportunes.

El promotor de l'indicat projecte és l'Ajuntament des Mercadal i alhora és l'òrgan competent per autoritzar-lo.

En estar inclòs en l'epígraf 10 del Grup 10 de l'Annex I de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, el projecte està subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària.

L'emplaçament proposat és el costat est de la carretera del far de Cavalleria Cf-3, concretament en el pk. 5,170. La carretera Cf-3 s'agafa des del Camí de Tramuntana (C30) que comunica amb el nucli urbà de Mercadal i amb la carretera de Mercadal a Fornells (Me-15). La referència cadastral de la finca és 07037A005000090000RK. Coordenades ETRS 89 –UTM zona 31N: X = 593311 Y = 4436631.

En el projecte es proposa l'aparcament definit en els termes que estableix el Pla Especial de Protecció (PE) de l'ANEI Me-3:

- Situació entre la carretera del far CF-3 i Cala Viola de Llevant, determinada pel PE

- Superfície de 300 m2 i capacitat, segons el PE, per 10 vehicles

- Rodejat de paret seca

- El sòl serà el propi ferm actual, convenientment anivellat

- Es preveu un drenatge a favor del pendent del terreny

La paret seca està projectada com un muret baix de paret seca amb remat pla de marès, de manera que no s'interrompi la percepció del paisatge.

Aquesta paret deixarà passos perquè la gent pugui sortir i accedir als cotxes des de l'exterior de l'aparcament, sense necessitat de transitar pels espais destinats al moviment dels vehicles. La zona d'aparcament es complementarà amb les corresponents marques vials i senyalització vertical i horitzontal.

L'actuació preveu una zona d'ús públic al voltant de l'aparcament que serà l'espai d'influència i accés al mateix. Aquesta zona contindrà un element d'informació i interpretació.

Durant dit termini d'informació pública el «PROJECTE INTEGRAT D'OBRES I ACTIVITATS D'APARCAMENT PÚBLIC PER CALA VIOLA DE PONENT ES MERCADAL – MENORCA REVISAT SETEMBRE 2018” i el seu ESTUDI D'IMPACTE AMBIENTAL podran ser examinats per hom en les dependències municipals, C/ Major, 16, de Es Mercadal Així mateix, estarà a la disposició dels ciutadans a la seu electrònica d'aquest Ajuntament [adreça http://www.aj-esmercadal.org/].

  

Es Mercadal, 29 de juny 2020.

L'alcalde

Francesc X. Ametller Pons