Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 6213
Aprovació definitiva de la taxa per Aprofitaments especials d’ocupació temporal a terrenys de titularitat pública local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional de l'Ajuntament de Bunyola sobre imposició de la taxa per Aprofitaments especials d'ocupació temporal a terrenys de titularitat pública local, així com l'Ordenança fiscal reguladora d'aquesta, el text íntegre de la qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

«Ordenança fiscal reguladora de la taxa per aprofitaments especials d'ocupació temporal a terrenys de titularitat pública local.

Article 1. Concepte

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del regim local, i conformement el que disposen els articles 15 a 19 del Text Refós de la Llei d'Hisendes locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004,de 5 de març, aquest Ajuntament exigirà la taxa per aprofitaments especials d'ocupació temporal a terrenys de titularitat pública local, que es regira per la present Ordenança fiscal, les normes de la qual atenen el que estableix l'article 57 de l'esmentat Text refós.

Article 2. Fet Imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa, la utilització privativa o l'aprofitament especial dels terrenys d'us public; carpes, filmacions, gravacions i fotografia publicitaria, promocions i altres activitats que comportin una utilització o un aprofitament especial.

Article 3. Subjecte passiu

Son subjectes passius contribuents les persones físiques i jurídiques i les entitats a que es refereixen l'article 35.4 de la Llei general tributaria a favor dels quals s'atorguin llicencies, o les que es beneficiïn de l'aprofitament si es va procedir sense autorització oportuna.

Article 4. Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributaries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a que es refereixen els articles 41 i 42 de la Llei general Tributària.

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributaria.

Article 5. Quota tributaria

La quota tributaria es determinarà d'acord amb les següents tarifes:

1. Filmacions de pel·lícules cinematogràfiques, reportatges, documentals, imatges de videoclips musicals o similar, efectuades amb finalitat lucrativa que requereixin l'ocupació de la via pública sense limitació, amb aparells o vehicles (grues, focus estàtics, grups electrògens, cadafals, escenaris, decorats, camions, etc.), que produeixin problemes per al trànsit rodat o de vianants, sense limitacions de mitjans ni del personal que hi intervé.

450 €/dia

2. Filmacions de concursos de televisió i espots publicitaris o similar, efectuades amb finalitat lucrativa que requereixin l'ocupació de la via pública sense limitació, amb aparells o vehicles (grues, focus estàtics, grups electrògens, cadafals, escenaris, decorats, camions, etc.), que produeixin problemes per al trànsit rodat o de vianants, sense limitacions de mitjans ni del personal que hi intervé.

250 €/dia

 

3. Fotografies comercials (catàlegs, anuncis...) sense assentament fixo (no fotografia ambulant). Per dia o fracció.

50 €/dia

4. Fotografies comercials (catàlegs, anuncis...) sense assentament fixo (no fotografia ambulant), amb llicències de validesa de 3 a 12 mesos fins al 31 de desembre de l'any en curs.

200 €/any

Article 6. Exempcions i bonificacions

1. Les associacions i entitats legalment constituïdes i registrades a l'Ajuntament de Bunyola, podran estar exemptes de la taxa, prèvia petició i posterior autorització, sempre i quan sigui per activitats sense ànim de lucre.

2. L'Estat, les Comunitats Autònomes i les Entitats locals no estaran obligades al pagament de la taxa pels aprofitaments inherents als serveis públics de comunicacions que explotin directament i per tots els que immediatament interessin a la seguretat ciutadana o a la defensa nacional.

Article 7. Meritació

1. Conformement a l'article 26 del Text Refós de la Llei d'Hisendes locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, la taxa es meritarà en el moment de sol·licitar privatiu o l'aprofitament especial, que no es tramitarà si no s'ha efectuat el pagament corresponent.

2. Quan es produeixi l'ús privatiu o l'aprofitament especial sense sol·licitar llicència, la taxa es meritara en el moment d'inici de l'aprofitament.

Article 8. Declaració i ingrés

1. Les persones o entitats interessades en els aprofitaments regulats en aquesta Ordenança hauran de sol·licitar prèviament la corresponent llicència, autoliquidar la taxa, conformement a l'article 27 del Text Refós de la Llei d'Hisendes locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, i formular una declaració en que consti la superfície d'aprofitament i la seva situació dins el municipi.

2. En cas de denegar-se les autoritzacions, els interessats podran sol·licitar a aquest Ajuntament la devolució de l'import corresponent sempre que no s'hagués gaudit, utilitzat o aprofitat especialment el domini públic local i també quan per causes no imputables al subjecte passiu, el dret a la utilització o aprofitament del domini public no s'exerceixi.

3. No es consentirà l'ocupació de la via pública, fins que no s'hagi autoliquidat la taxa i els interessats hagin obtingut la corresponent llicència. L'incompliment d'aquest mandat podrà donar lloc a la no concessió de la llicència, sense perjudici del pagament de la taxa i de les sancions i recàrrecs que pertoqui.

4 Les autoritzacions tindran caràcter personal i no podran ser cedides ni subarrendades a tercers. L'incompliment d'aquesta obligació donara lloc a l'anul·lació de la llicència.

Article 9. Infraccions i sancions

Per a tot el que es refereix a la qualificació d'infraccions tributàries, així com les sancions que hi corresponguin en cada cas, hom s'ajustara al que disposa l'Ordenança fiscal general i els articles 178 i següents de la Llei general tributària i la resta de disposicions que la desenvolupin i complementin.

Disposició final

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor i s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.».

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el BOIB, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Bunyola, 13 de juliol de 2020

El Batle,

Andreu Bujosa Bestard