Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 6205
Extracte de la convocatòria de dues línies de subvencions en matèria de prevenció, reutilització i reciclatge de residus per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS núm. 513854

De conformitat amb l'establert en els articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de dues línies de subvencions en matèria de prevenció, reutilització i reciclatge de residus per a l'any 2020:

Primer.- Justificació:

En matèria de residus domèstics, la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, al seu article 8 estableix la jerarquia de residus, en la qual la prevenció, la reutilització i el reciclatge ocupen els tres primers llocs. A l'article 12.5 disposa que les entitats locals poden gestionar en matèria de prevenció de residus. A la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, s'estableixen com a objectius prioritaris la prevenció, reutilització, preparació per a la reutilització i el reciclatge. El Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus Urbans d'Eivissa i Formentera (PDSGRUEF), aprovat mitjançant Decret 46/2001, de 30 de març, té, com a màxima prioritat, la prevenció dels residus, i en segon lloc, el seu reciclatge.

A més, la Llei 8/2019, de 19 de febrer, fixa uns objectius de reciclatge i uns límits de disposició en abocador del total de residus domèstics que encara no han estat assolits.

Així, es desprèn la necessitat de fomentar, des de l'administració, la prevenció, reutilització i reciclatge dels residus. Des del Departament de Medi Ambient del Consell Insular d'Eivissa (CIE en endavant), es vol premiar la promoció de projectes enfocats en la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus per part de diversos agents socials, com són les entitats sense ànim de lucre i els ajuntaments.

Segon.- Objecte i beneficiaris:

La finalitat principal d'aquesta subvenció és fomentar la prevenció, reutilització i el reciclatge de residus domèstics a l'illa d'Eivissa, especialment de la matèria orgànica, i, per tant, contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals i, al mateix temps, donar compliment als objectius establerts a la normativa vigent.

Aquesta convocatòria conté dues línies d'ajudes:

a) Ajudes dirigides a entitats sense ànim de lucre:

L'objecte d'aquesta línia d'ajudes és fomentar la implantació de projectes de prevenció, reutilització i reciclatge de residus domèstics a l'illa d'Eivissa que incloguin actuacions en els següents àmbits:

-Dependències pròpies.

-Projectes dirigits a la ciutadania.

Seran subvencionables el personal propi o aliè, el material (únicament béns no inventariables) i altres despeses necessàries per a la realització de les actuacions de prevenció, reutilització i/o de reciclatge projectades, incloses les campanyes de difusió i d'informació del projecte de prevenció, reutilització i/o reciclatge.

Poden concórrer a aquesta línia les entitats i associacions sense ànim de lucre de l'illa d'Eivissa que vulguin dur a terme un projecte de prevenció, reutilització i/o reciclatge de residus. Poden ser associacions ecologistes, associacions de vesins, comunitats de propietaris, associacions de mares i pares d'alumnes, etc.

 

b) Ajudes dirigides a ajuntaments de l'illa d'Eivissa:

L'objecte d'aquesta línia és el foment i la promoció de la recollida selectiva dels residus en totes les seues fases i per a tots els fluxos de residus generats a l'illa d'Eivissa susceptibles de ser recollits selectivament, i al mateix temps, complir amb els objectius establerts a la normativa vigent. Especialment, s'inclouen a l'objecte les actuacions encaminades a millorar la gestió i informar sobre la correcta gestió de la fracció orgànica dels residus.

Els objectius específics són el foment i la promoció dels esforços que els consistoris de l'illa d'Eivissa dediquen a la recollida selectiva, així com la disminució en la fracció rebuig, de la proporció de residus que disposen (o disposaran properament, com és el cas de la fracció orgànica) d'un sistema de recollida selectiva.

Seran subvencionables el personal aliè, el material (únicament béns no inventariables) i altres despeses necessàries per a la realització de les actuacions de prevenció, reutilització i/o de reciclatge projectades, incloses les campanyes de difusió i d'informació del projecte de prevenció, reutilització i/o reciclatge.

Podran sol·licitar aquesta ajuda tots els ajuntaments de l'illa d'Eivissa.

Tercer.- Dotació econòmica:

a) Ajudes dirigides a entitats sense ànim de lucre:

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria és de 30.000 € (trenta mil euros) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 1700 48900. L'import màxim per beneficiari és de 6.000 €.

b) Ajudes dirigides a ajuntaments de l'illa d'Eivissa:

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria és de 100.000 € (cent mil euros) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 1700 46200. La quantia màxima a la qual podrà aspirar cada ajuntament és 20.000 €.

Quart.- Termini de presentació de sol·licituds:

S'estableix un termini de presentació de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest extracte de la convocatòria al BOIB (Butlletí Oficial de les Illes Balears).

 

Eivissa, 13 de juliol de 2020

La cap de secció de Medi Ambient

Ana Belén Planells Tur