Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 6078
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 29 de juny de 2020 per la qual es regulen i es convoquen les proves d’accés de caràcter específic als ensenyaments esportius d’atletisme, bàsquet, futbol, hípica, muntanya i escalada, piragüisme, salvament i socorrisme i vela amb aparell fix i vela amb aparell lliure a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents.

La situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19 arreu del món ha obligat als governs a adoptar diverses mesures per lluitar contra els contagis i mitigar els efectes econòmics i socials que aquest fenomen està produint, així com. a suspendre tots els tràmits administratius i per tant les proves d'accés específiques a les diferents modalitats dels ensenyaments esportius de règim especial en la seva convocatòria ordinària de juny. Les proves d'accés específiques es realitzaran en convocatòria única , al setembre del 2020.

Les proves d'accés específiques d'ensenyaments esportius de règim especial, es realitzaran de forma presencial, sempre que la situació sanitària provocada per el COVID-19 permeti la seva realització.

L'Ordre EFP/361/2020, de 21 d'abril (BOE núm. 113 de 23 de abril per la qual s'adopten mesures excepcionals en matèria de flexibilització dels ensenyaments de Formació Professional de el Sistema Educatiu i dels ensenyaments de règim especial.

L'Ordre EFP/365/2020, de 22 de abril (BOE núm.114 de 24 d'abril de 2020) per la que s'estableix el marc i les directrius d'actuació per al tercer trimestre del curs 2019 –2020 i l'inici del curs 2020 – 2021 davant la situació de crisis ocasionada pel COVID- 19 annex 3, III.5, 7 disposa que les proves específiques d'accés, i a les quals la superació forma part dels requisits d'accés a aquests ensenyaments, s'ajornaran i tindran lloc al moment en què les circumstàncies sanitàries ho permetin.  

El Decret llei 7/2020, de 8 de maig, pel qual s'estableixen mesures urgents en l'àmbit de l'educació per fer front als efectes de l'emergència sanitària ocasionada pel COVID-19 (BOIB núm. 77, de 9 de maig de 2020), té per objecte establir regles de caràcter extraordinari per als procés processos d'adscripció i admissió del proper curs escolar 2020-2021.

La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 11 de maig de 2020, (BOIB núm. 80 de 12 de maig de 2020) per la qual es modifica l'Annex 2 de la Resolució de 5 de març de 2020 per la qual es despleguen determinats aspectes per al curs escolar 2020-2021 respecte als processos d'adscripció, admissió i matriculació d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i educació especial a les Illes Balears.

El Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny (BOE núm.163 de 10 de juny de 2020 ) de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

L'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 (BOIB núm. 112 de 20 de juny) pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat

La Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 8 d'abril de 2020 per la qual s'acorda el preu de la prova d'accés de caràcter específic i el preu del bloc específic per als ensenyaments esportius de règim especial de les modalitats esportives d'Atletisme, Bàsquet, Hípica, Judo, Muntanya i Escalada, Piragüisme, Salvament i Socorrisme, i Vela per al curs 2020-2021 (BOIB núm.  58  de 18 d'abril de 2020 ) disposa els preus de les proves d'accés per les diferents modalitats esportives.

Fonaments de llei.

El Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial regula en l'article 30 els requisits d'accés de caràcter específic.

L'Ordre de 28 de juliol de 2008 de regulació dels ensenyaments esportius de règim especial establerts a l'empara del Reial decret 1913/1997, de 19 de desembre, i de l'exhauriment de determinades formacions esportives

El Reial decret 669/2013, de 6 de setembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Esportiu en Atletisme i es fixen els seus ensenyaments mínims i els requisits d'accés.

El Reial Decret 980/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Esportiu en Bàsquet  i es fixa el seu currículum bàsic i els requisits d'accés.

El Decret 89/2006, de 13 d'octubre, estableix els currículums, les proves i els requisits d'accés corresponents als títols de Tècnic Esportiu i de Tècnic Esportiu Superior de les especialitats de futbol i futbol sala.

El Reial decret 933/2010, de 23 de juliol, estableix els títols de Tècnic Esportiu en les disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet i de Tècnic Esportiu en les disciplines hípiques de resistència, orientació i turisme eqüestre, i fixa els ensenyaments mínims i els requisits per accedir-hi i les característiques de la prova.

El Decret 104/2006, de 7 de desembre de 2006, pel qual s'estableixen els currículums, les proves i els requisits d'accés corresponents als títols de Tècnic Esportiu i de Tècnic Esportiu Superior de les especialitats dels esports de muntanya i escalada.

El Reial decret 981/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'estableixen els títols de Tècnic Esportiu en Piragüisme d'Aigües Braves, Tècnic Esportiu en Piragüisme d'Aigües Tranquil·les, i Tècnic Esportiu en Piragüisme Recreatiu Guia en Aigües Braves, i es fixen el seu currículum bàsic i els requisits d'accés.

El Reial Decret 878/2011, de 24 de juny, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Esportiu en Salvament i Socorrisme i es fixen els seus ensenyaments mínimes i els requisits d'accés.

El Reial decret 935/2010, de 23 de juliol, que estableix els títols de tècnic esportiu en vela amb aparell fix i tècnic esportiu en vela amb aparell lliure i fixa els ensenyaments mínims i els requisits d'accés.

La Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 8 d'abril de 2020 per la qual s'acorda el preu de la prova d'accés de caràcter específic i el preu del bloc específic per als ensenyaments esportius de règim especial de les modalitats esportives d'Atletisme, Bàsquet, Hípica, Judo, Muntanya i Escalada, Piragüisme, Salvament i Socorrisme, i Vela per al curs 2020-2021 (BOIB núm.  58 de 18 d'abril de 2020)

El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, de conformitat amb la normativa indicada, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar les instruccions per les quals es concreten aspectes sobre l'organització de les proves d'accés de caràcter específic, els requisits per sol·licitar plaça als ensenyaments esportius de règim especial de cicle inicial/nivell I de Grau Mitjà en atletisme, bàsquet, futbol, hípica, muntanya i escalada, piragüisme, salvament i socorrisme, vela amb aparell fix i vela amb aparell lliure, i al cicle final/nivell II de Grau Mitjà en les modalitats esportives d'hípica de salt, doma i concurs complet i  muntanya mitjana, escalada i  barranquisme.

Aquestes instruccions es concreten en els següents annexos:

a) L'annex 1 inclou les instruccions generals de les proves.

b) L'annex 2 inclou el model d'inscripció a les proves específiques.

c) L'annex 3 inclou el model de declaració responsable que han de lliurar els inscrits.

d) L'annex 4 detalla els calendaris de les actuacions corresponents a aquestes proves d'accés de caràcter específic.

Segon

Convocar, a les Illes Balears, les proves d'accés de caràcter específic per poder accedir als següents ensenyaments esportius de règim especial:

- Cicle inicial/nivell I de Grau Mitjà:

- Atletisme

- Bàsquet

- Futbol

- Hípica

- Muntanya i escalada

- Piragüisme.

- Salvament i socorrisme.

- Vela amb aparell fix i vela amb aparell lliure

- Cicle final/nivell II de Grau Mitjà:

- Barranquisme

- Escalada

- Muntanya mitjana

- Disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet

El títol de tècnic de cada modalitat especifica les característiques de la prova: el contingut, els criteris d'avaluació, els efectes i vigència, les exempcions, les adaptacions per als discapacitats, els components i les funcions del tribunal.

Tercer

Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart

Disposar que aquesta Resolució entri en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Universitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que s'estableix en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma,  29 de juny de 2020

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

Per suplència, segons Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 26 d'agost de 2019 (BOIB núm.118, de 27 d'agost de 2019)El secretari general.

Tomeu Barceló Rosselló

 

ANNEX 1 Instruccions

Article 1 Persones que s'han d'inscriure per fer la prova específica d'accés i persones exemptes de fer-la.

1. Per poder realitzar les proves específiques per accedir als ensenyaments de cicle inicial o nivell I de Grau Mitjà és necessari tenir el títol d'ESO o equivalent acadèmic (Veure la relació de titulacions equivalents en la disposició addicional 12.1 del Reial Decret 1363/2007, de 24 d'octubre, publicat en el BOE núm. 268, de 8 de novembre).

2. Per poder realitzar les proves específiques per accedir als ensenyaments de cicle final o nivell II de Grau Mitjà és necessari haver finalitzat els estudis del cicle inicial/nivell I del Grau Mitjà de la mateixa modalitat esportiva. De forma excepcional, també es poden inscriure per fer les proves d'accés les persones que només tenguin pendent de finalitzar el bloc de formació pràctica del cicle inicial/nivell I del grau mitjà de la mateixa modalitat esportiva.

3. No han de fer la inscripció, per estar exempts de superar la prova (vegeu la disposició transitòria segona del Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre), les persones següents:

a) Els esportistes d'alt nivell de la modalitat esportiva a la qual s'inscriuen (certificats pel Consell Superior d'Esports).

b) Els esportistes d'alt rendiment de la modalitat esportiva a la que s'inscriuen (certificat expedit per l'òrgan competent de la comunitat autònoma en matèria d'esports).

c) Els casos concrets de cada modalitat esportiva, contemplats a la normativa corresponent.

En aquests casos, s'ha de presentar l'acreditació en el termini i lloc d'inscripció a les proves d'accés (vegeu articles 2 i 3).

Article 2 Termini d'inscripció a les proves

La inscripció a la prova d'accés de caràcter específic als ensenyaments de règim especial de grau mitjà especificats a l'article 12 s'ha de realitzar de manera telemàtica del dia 1 al dia 3 de setembre de 2020, ambdós inclosos.

Article 3 Inscripcions a la prova d'accés de caràcter específic.

Les inscripcions es realitzaran telemàticament als correus de cada centre referència de cada illa.

La inscripció a la prova d'accés de caràcter específic es pot fer als llocs següents:

a) Mallorca

IES Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears (CTEIB)

(C/ del Gremi dels Forners 4, poliesportiu Prínceps d'Espanya, 07009 Palma. Telèfon 971433714, www.iescteib.org).

Correu electrònic inscripcions: eeee.cteib@gmail.com

b) Eivissa

IES Algarb

(C/ de Guillem de Montgrí, s/n, 07817 Sant Jordi de Ses Salines, Sant Josep de Sa Talaia. Telèfon 971 306866, http://www.iesalgarb.es/)

Correu electrònic inscripcions: iesalgarb@educaib.eu

c) Menorca

IES Cap de Llevant:

(C/ de Francesc F. Andreu, 2, 07703 Maó. Telèfon 971353582, http://iescapdellevant.org )

Correu electrònic inscripcions: iescapdellevant@educaib.eu

Article 4 Documentació necessària per inscriure's per fer la prova d'accés de caràcter específic

1. Per formalitzar la inscripció, les persones interessades a fer la prova d'accés de caràcter específic han d'enviar telemàticament els documents al correu electrònic de cada centre de referència de cada illa, reflectits a l'article 3 , en tots els casos:

a) Sol·licitud, segons el model oficial (annex 2), que es pot trobar al centre on s'han d'inscriure i a la seva pàgina web.

b) Document oficial d'identificació.

c) Declaració responsable que no es té cap requisit d'accés directe que permeti l'accés als ensenyaments esportius de règim especial (annex 3) que es pot trobar al centre on s'han d'inscriure i a la seva pàgina web.

d) Un certificat acadèmic que s'està cursant 4art. E.S.O. u fotocopia acarada del Títol de graduat en educació secundària o equivalent, o el certificat que acrediti que s'ha superat la prova d'accés per a persones sense requisits acadèmics. Aquests documents han d'especificar la nota o mitjana obtinguda.

e) En el cas d'haver de realitzar les proves específiques per accedir als ensenyaments de cicle final o nivell II de Grau Mitjà és necessari acreditar haver finalitzat els estudis del cicle inicial/nivell I del Grau Mitjà de la mateixa modalitat esportiva o tenir tots els mòduls aprovats excepte el bloc de formació pràctica d'aquest cicle inicial/nivell I.

2. S'ha d'acreditar el pagament al compte de la federació de l'import que la federació ha establert per a aquesta prova, aportant al centre, còpia de l'ingrés bancari, la qual ha d'indicar el nom, els llinatges i el concepte “Inscripció prova específica” i el nivell i la modalitat esportiva:

Cicle inicial/nivell I

Quantitat a ingressar

Número de compte de la federació

Atletisme

40€

ES28-2100-8634-2302-0001-2799

Bàsquet

35€

ES92-2038-3276-8260-0027-9100

Futbol

35€

ES22-2100-0184-6802-0012-2317

Hípica

125€

ES48-2038-3486-2660-0009-3268

Muntanya

100€ (si s'està federat)

110€ (si no s'està federat)

ES87-2056-0007-8120-2179-1021

Piragüisme

100€

ES22-2038-3476-5960-0017-4487

Salvament i socorrisme.

45€

ES58-2038-3276-8260-0008

Vela

30€

ES57-0081-0159-6100-0158-9063

Cicle final/nivell II

 

 

Hípica: salt, doma i concurs

125€

ES48-2038-3486-2660-0009-3268

Barranquisme

180€ (si s'està federat)

200€ (si no s'està federat)

ES87-2056-0007-8120-2179-1021

Escalada

180€ (si s'està federat)

200€ (si no s'està federat)

ES87-2056-0007-8120-2179-1021

Mitja muntanya

150€ (si s'està federat)

170€ (si no s'està federat)

ES87-2056-0007-8120-2179-1021

Article 5 Validació de la documentació i dels requisits necessaris per a inscriure's a la prova

1. La secretaria del centre comprovarà que la sol·licitud d'inscripció està emplenada correctament, i li notificarà telemàticament  la recepció de la sol·licitud i la correcció o no de la documentació, mitjançant un correu electrònic a la persona interessada, indicant si es el cas, l'esmena de la documentació. La secretaria del centre s'ha de quedar fotocòpia del document oficial d'identificació i de la resta de documentació que es presenta.

2. El centre educatiu comunicarà qualsevol circumstància que hagin de valorar prèviament els membres del tribunal avaluador a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Article 6 Persones que sol·liciten l'adaptació de la prova d'accés de caràcter específic per a discapacitats acreditades

Aquesta situació es regula en la normativa vigent de cada modalitat esportiva. El centre farà arribar al tribunal avaluador la documentació adjuntada per les persones que demanen fer una prova adaptada per tal que aquest pugui fer les adaptacions pertinents.

Article 7 Llista provisional de persones admeses i excloses

La llista provisional de persones admeses i de persones excloses per fer la prova d'accés s'ha de publicar dia 4 de setembre de 2020 en el tauler d'anuncis i a la pàgina web del centre educatiu on s'ha presentat la sol·licitud.

 

Article 8 Reclamacions a la llista provisional de persones admeses i excloses

1. Les reclamacions contra la llista provisional de persones admeses i excloses per fer la prova d'accés de caràcter específic es poden presentar de dia 4 de setembre a les 8 hores al 7 de setembre de 2020 a les 14 hores. Aquestes s'han d'adreçar al president del tribunal avaluador i s'han d'enviar al correu electrònic del centre.

2. Aquestes reclamacions han d'estar resoltes dia 9 de setembre de 2020.

Article 9 Llistes definitives de persones admeses per fer la prova d'accés de caràcter específic i llista de proves d'accés que no es duran a terme per falta d'aspirants.

1. El 9 de setembre de 2020, el centre educatiu on s'ha fet la inscripció ha de publicar la llista definitiva de persones admeses per fer la prova d'accés de caràcter específic.

2. Contra la llista definitiva es pot presentar un recurs d'alçada davant el director general de Planificació, Ordenació i Centres en el termini d'un mes natural, a comptar des de la data de la publicació de la llista definitiva.

3. El 9 de setembre de 2020 es publicarà, si es dóna el cas, una llista de les proves d'accés que no es duran a terme per falta d'aspirants. Aquest llistat es publicarà a la web ensenyamentsesportius.caib.es

Article 10 Publicació de la relació d'estris

La relació d'estris, en el cas que siguin necessaris per al desenvolupament de la prova, es publicarà a la web ensenyamentsesportius.caib.es el dia 9 de setembre de 2020.

En les proves de piragüisme i vela, la federació corresponent aportarà les piragües i les embarcacions.

En les proves de muntanya, la Federació Balear de Muntanya i Escalada informarà, en una reunió prèvia a les proves (data encara a determinar), del material que ha d'aportar l'aspirant.

En les proves d'accés d'hípica, l'aspirant ha d'aportar el seu propi cavall. També hi haurà l'opció de poder llogar un cavall al mateix centre on es farà la prova (aquest circumstància s'ha de comunicar en el mateix moment de la inscripció).

Article 11 Comunicació de les dades d'inscripció per fer la prova d'accés de caràcter específic

1. Els centres han de comunicar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres el llistat amb les persones inscrites per fer la prova.

2. Així mateix, el centre educatiu ha de comunicar i adjuntar la documentació presentada per les persones que demanen fer una prova adaptada o qualsevol altre circumstància que hagi de valorar prèviament el tribunal.

Article 12 Data i lloc de la realització de la prova d'accés de caràcter específic

PROVES A MALLORCA:

Cicle inicial/nivell I

Dia de la prova

Hora de la prova

Lloc de la prova

Atletisme

18 setembre

18h

Pista “Príncipes España”

(C/ del Gremi dels Forners 4, 07009 Palma)

Bàsquet

18 setembre

17h

IES CTEIB, “Príncipes España”

(C/ del Gremi dels Forners 4, 07009 Palma)

Futbol

12 setembre

9h

Camp a determinar

Hípica

14 setembre

15:30h

Club Hípic Veracruz (Camí de la Cova, parcel·la 14, autopista Palma-Llucmajor, sortida 12).

Muntanya

19 setembre

7:30h

Sóller. Més informació a la reunió prèvia.

Piragüisme

18 setembre

15h

Exterior del CN Es Portitxol

(Passeig Bartomeu Barceló i Mir, 07006 Palma)

Socorrisme

17 setembre

18h

Piscina Pista “Príncipes España”

(C/ del Gremi dels Forners 4, 07009 Palma)

Vela

11 setembre

15h

Club Marítimo San Antonio de la Playa

(C/ Virgili, 27, 07610 Can Pastilla, Mallorca)

Cicle final/nivell II

 

 

 

Barranquisme

19 i 20 setembre

7:00h

Sóller, Caimari i Mortitx. Més informació a la reunió prèvia.

Escalada

19 i 20 setembre

7:00h

Sóller. Més informació a la reunió prèvia.

Muntanya mitjana

19 i 20 setembre

7:00h

Sóller i Son Amer (Lluc). Més informació a la reunió prèvia.

Hípica: salt, doma i concurs

14 setembre

17:00h

Club Hípic Veracruz (Camí de la Cova, parcel·la 14, autopista Palma-Llucmajor, sortida 12).

PROVES A MENORCA:

Cicle inicial/nivell I

Dia de la prova

Hora de la prova

Lloc de la prova

Atletisme

14 setembre

18h

Pista atletisme Maó

(C/ de ses Quatre Boques, s/n, 07714 Maó)

Bàsquet

12 setembre

13'30h

IES Cap de Llevant

(C/ de Francesc F. Andreu, 2, 07703 Maó)

Futbol

12 setembre

10h

Camp a determinar

Piragüisme

16 setembre

15h

Club nàutic Villacarlos

Vela

15 setembre

15h

Club Nàutic Fornells

(Urbanització Ses Salines, s/n, 07748 Fornells, Menorca)

PROVES A EIVISSA:

Cicle inicial/nivell I

Dia de la prova

Hora de la prova

Lloc de la prova

Atletisme

10 setembre

18h

Pista Can Misses

(Carrer de Campanitx, 26, 07800 Eivissa)

Bàsquet

12 setembre

13'30h.

Pista Can Misses

(Carrer de Campanitx, 26, 07800 Eivissa)

Futbol

12 setembre

10h

Camp a determinar

Piragüisme

15 setembre

15h

Club nàutic Sant Antoni

Vela

10 setembre

15h

Club Nàutic St. Antoni

(Passeig Marítim, s/n, 07820 Sant Antoni de Portmany, Eivissa)

Dia 9 de setembre de 2020 es publicarà, a la web ensenyamentsesportius.caib.es, qualsevol canvi que es pugui produir sobre el lloc i hora de les proves i també s'informarà de les seus que encara estan per determinar.

Per poder prendre part a les proves d'accés, els inscrits han d'estar presents a l'hora i el lloc establerts.

Acabat el termini d'inscripció a les proves es durà a terme una reunió prèvia a les proves d'accés de Muntanya i Escalada i on s'informarà de l'hora, lloc de la prova, materials, etc. El dia i lloc d'aquesta reunió es publicarà a la web ensenyamentseportius.caib.

Article 13 Verificació de la identitat dels aspirants

Els membres del tribunal avaluador han de verificar la identitat dels aspirants a l'inici de la prova, i ho poden tornar a fer en qualsevol moment del seu desenvolupament.

 

Article 14 Tribunals avaluadors

1. La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de designar un tribunal per avaluar la prova d'accés de cada una de les especialitats.

2. El tribunal avaluador té la funció d'organitzar la prova i desenvolupar-la, i ha d'estar format per:

a) President: el director o un membre de l'equip directiu del centre educatiu al qual estan adscrits els ensenyaments. La seva funció és garantir que el desenvolupament de la prova d'accés es faci d'acord amb el que estableixen els decrets i reials decrets dels títols.

b) Un vocal en representació de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres. Juntament amb el president, la seva funció és garantir que el desenvolupament de la prova d'accés es faci d'acord amb el que estableixen els decrets i reials decrets dels títols.

c) Un mínim de tres avaluadors, preferentment representants de la federació corresponent, a proposta d'aquesta i que compleixin els requisits de titulació o certificació establerts en la normativa vigent per a cada especialitat esportiva. La seva funció és la de valorar les actuacions de les persones aspirants.

d) Secretari: preferentment el cap del Departament o un professor dels ensenyaments esportius de règim especial del centre educatiu al qual estan adscrits els ensenyaments. La seva funció és estendre acta del desenvolupament de la prova i certificar que aquesta es fa d'acord amb la normativa vigent. Té veu però no vot.

3. La direcció del centre i la federació han de fer la proposta dels membres del tribunal avaluador de la seva competència a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Dia 9 de setembre de 2020, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de publicar el nomenament dels membres dels diferents tribunals a la web ensenyamentsesportius.caib.

Article 15 Expedients de les persones inscrites

El centre educatiu ha de posar a disposició de cada tribunal avaluador la documentació presentada per les persones inscrites per a la realització de la prova d'accés, els llistats, les actes de les proves i altres documents que siguin necessaris.

Article 16 Contingut i qualificació de la prova

1. Els continguts i els criteris d'avaluació de la prova específica d'accés es detallen en la normativa vigent per a cada modalitat esportiva. Es poden consultar a la web ensenyamentsesportius.caib.es (proves específiques d'accés: requisits, preus i característiques de les proves)

2. En la qualificació final de la prova s'han d'utilitzar els termes “Apte” i “No apte”. Per obtenir la qualificació d'apte les persones aspirants han de superar totes les parts de la prova.

Article 17 Llista provisional de persones aptes i no aptes a les proves d'accés

El 22 de setembre de 2020, el centre educatiu on s'ha fet la inscripció de la prova d'accés ha de publicar en el tauler d'anuncis del centre i a la pàgina web la llista provisional de persones que han resultat aptes i no aptes en aquesta prova.

Article 18 Reclamacions contra les llistes provisionals de persones aptes i no aptes

1. És possible presentar una reclamació contra la llista provisional dels dies 23 de setembre de les 8 hores fins el dia 24 de setembre de 2020 a les 14 hores. Aquesta s'ha d'adreçar al president del tribunal avaluador i s'ha de remetre al correu electrònic del centre.

2. El director ha de convocar els membres dels tribunals avaluadors, que han d'estudiar el contingut de la reclamació i, si n'és el cas, han d'indicar a la persona interessada que assisteixi a una sessió de revisió de proves en la qual se li puguin comentar els criteris de correcció i de qualificació que s'han fet servir.

3. La revisió de la prova, si és necessària, s'ha de fer el 25 de setembre de 2020.

4. Els tribunals avaluadors han d'estendre acta de la sessió de resolució de les reclamacions presentades.

5. En cas de disconformitat amb el resultat de la revisió del tribunal avaluador és podrà interposar un recurs d'alçada davant el director general de Planificació, Ordenació i Centres en el termini d'un mes natural a comptar des de la publicació de les llistes definitives.

Article 19 Llista definitiva de persones aptes

La llista definitiva de persones aptes de la prova d'accés s'ha de publicar el 25 de setembre de 2020 en el tauler d'anuncis i a la pàgina web del centre educatiu on s'ha fet la inscripció.

Article 20 Tramesa de la còpia de les actes a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres

El 25 de setembre de 2020, una vegada acabat el procediment d'avaluació, els centres han d'enviar una còpia compulsada de les actes a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Article 21 Lliurament dels certificats d'aptitud a la prova

Les persones que han superat la prova d'accés específica poden sol·licitar per correu electrònic el certificat que ho acredita en el mateix centre en què s'ha fet la inscripció a la prova a partir del 25 de setembre de 2020. El centre adjuntarà d'ofici aquest certificat a l'expedient de l'alumne que sol·liciti plaça en el procés d'admissió i matrícula d'aquestes formacions per al curs 2020-2021 i s'els enviarà per correu electrònic el ceretificat.

Article 22 Sol·licitud de plaça en els ensenyaments esportius de règim especial i formalització de la matrícula

Les persones que hagin superat la prova d'accés i aquelles que estiguin exemptes de fer la prova poden sol·licitar l'admissió als ensenyaments esportius que vulguin cursar, d'acord amb la normativa vigent, a partir de dia 25 de setembre i fins dia 30 de setembre de 2020 (ambdós inclosos). Una vegada admesos podran formalitzar la matrícula.

Tot aquest procés d'admissió i matrícula serà publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears mitjançant una Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, per la qual es dictaran instruccions per concretar el procediment d'admissió i de matrícula als ensenyaments esportius de règim especial per al curs 2020-2021, així com la matrícula del mòdul/bloc de formació pràctica o la matrícula extraordinària de mòduls pendents d'anys anteriors.

 

ANNEX 2 Inscripció per fer la prova d'accés de caràcter específic als ensenyaments esportius

Llinatges:                                                                            Nom:

DNI/passaport:                                                                    Data naixement:

Adreça:                                                                               CP:

Localitat:                                                                            Telèfon:

Adreça electrònica:

EXPÒS:

Que complesc els requisits generals d'accés ( )

Per això, adjunt la documentació següent a aquesta sol·licitud:

1. Un document oficial d'identificació (obligatori).

2. Una declaració responsable de no complir cap dels requisits esportius que permeten l'accés directe als ensenyaments esportius de règim especial.

3. El document d'ingrés bancari del preu de la prova.

4. Títol de graduat en educació secundària o d'un títol equivalent, o del certificat que acrediti que s'ha superat la prova d'accés per a persones sense requisits acadèmics. Aquests documents han d'especificar la nota o la mitjana obtinguda.

5. Per poder realitzar les proves específiques per accedir als ensenyaments de cicle final o nivell II de Grau Mitjà, certificat acadèmic que acrediti haver finalitzat, o tot aprovat pendent del bloc de formació pràctica dels estudis del cicle inicial/nivell I del Grau Mitjà de la mateixa modalitat esportiva.

SOL·LICIT:

La inscripció a la prova d'accés de caràcter específic als ensenyaments esportius de la modalitat següent

MALLORCA

MENORCA

EIVISSA

Cicle inicial/nivell I

Cicle inicial/nivell I

Cicle inicial/nivell I

Atletisme

Atletisme

Atletisme

Bàsquet

Bàsquet

Bàsquet

Futbol

Futbol

Futbol

Hípica

Piragüisme

Piragüisme

Muntanya i escalada

Vela

Vela

Piragüisme

 

 

Salvament i socorrisme

 

 

Vela

   

MALLORCA

Cicle final/nivell II

Barranquisme

Escalada

Muntanya mitjana

Hípica: salt, doma i concurs

(Encercla o subratlla la modalitat/s de la/es que faràs la prova d'accés)

 

A més, deman l'adaptació de la prova perquè tenc necessitats educatives especials. Per això, aport els documents següents:

( ) Un certificat oficial que acredita el tipus i el grau de discapacitat.

( ) Un dictamen d'escolarització amb el vistiplau del Departament d'Inspecció Educativa.

CENTRE EDUCATIU on penses cursar els estudis per al curs 2020-2021 (marca amb una creu):

MALLORCA

Format

IES CTEIB

Tarda semi presencial

 

 

MENORCA

Format

IES Cap de Llevant

Tarda semi presencial

 

 

EIVISSA

Format

IES Algarb

Tarda semi presencial

 

___________________, ____ d_________ de 2020

[Signatura del sol·licitant]

 

DIRECTOR/A DEL CENTRE DE L'IES _________________________________

 

ANNEX 3 Declaració responsable

Proves d'accés de caràcter específic als ensenyaments esportius de règim especial

____________________________________________, amb Document Nacional d'Identitat núm./Passaport _____________________, inscrit/a en les proves d'accés de caràcter específic als ensenyaments esportius de:

 

MALLORCA

MENORCA

EIVISSA

Cicle inicial/nivell I

Cicle inicial/nivell I

Cicle inicial/nivell I

Atletisme

Atletisme

Atletisme

Bàsquet

Bàsquet

Bàsquet

Futbol

Futbol

Futbol

Hípica

Piragüisme

Piragüisme

Muntanya i escalada

Vela

Vela

Piragüisme

 

 

Salvament i socorrisme

 

 

Vela

   

MALLORCA

Cicle final/nivell II

Barranquisme

Escalada

Muntanya mitjana

Hípica: salt, doma i concurs

(marcau la modalitat escollida)

DECLAR

Que no reunesc cap dels requisits esportius que permeten l'accés directe a aquests ensenyaments esportius de règim especial i que en el cas de reunir-los, en el moment de fer la prova, no hi participaré.

______________, ______ d ____________________ de 2020

[signatura]

 

ANNEX 4 Calendari de la prova d'accés de caràcter específic als ensenyaments esportius de les Illes Balears 2020-2021

Dates

Actuació

Article

Del 1 al 3 de setembre

Inscripció telemàtica al correu electrònic de l'IES de referència de cada illa, per fer la prova.

2

4 de setembre

Publicació telemàtica  de la llista provisional de persones admeses i de persones excloses.

7

Del 4 al 7 de setembre

Termini de reclamacions telemàtiques contra les llistes provisionals.

8

9 de setembre

Resolució de les reclamacions.

Relació de possibles canvis en el lloc i hora de la prova. Informació sobre les seus que encara estaven per determinar.

Publicació de la llista de les proves d'accés que no es duran a terme per falta d'aspirants, si és dóna el cas.

8

12

9

9 de setembre

Publicació de la llista definitiva de persones admeses.

Publicació de la relació d'estris (si escau).

Publicació del nomenament dels membres dels diferents tribunals avaluadors.

9

10

14

Del 10 al 21 de setembre

Dies de les proves segons modalitats

12

22 de setembre

Publicació de la llista provisional de persones aptes i no aptes

17

23 i 24 de setembre

Termini de reclamacions contra la llista provisional davant el director del centre.

18

25 de setembre

Revisió de les reclamacions.

18

25 de setembre

Publicació de la llista definitiva de persones aptes i no aptes.

19

25 de setembre

Tramesa de la còpia de les actes de les proves a la DGPOC.

20

A partir del 25 de setembre

Lliurament dels certificats d'aptitud.

21

Del 25 al 30 de setembre

Procés d'admissió i matrícula per al curs 2020-2021.

22