Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 6107
Extracte de l’aprovació per Decret d’Alcaldia núm. 2020-2134, de dia 3 de juliol de 2020, de la convocatòria de concessió d’ajudes al lloguer d’habitatge per a persones afectades per la crisi de la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif: 515056)

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de les convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes més amunt esmentades. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al BOIB núm. 120, de 9 de juliol de 2020.

1. CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA I QUANTIA

Per a les ajudes objecte d'aquesta convocatòria es destinarà la quantitat màxima de DOS-CENTS MIL EUROS (200.000,00 €), amb càrrec a la partida 48057 de l'exercici pressupostari de l'any 2020.

2. REQUISITS GENERALS

2.1. Podran beneficiar-se de les ajudes que preveu aquesta convocatòria les persones majors d'edat que, en la condició d'arrendatàries d'habitatge habitual, acreditin estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevenguda a conseqüència de la COVID-19 per trobar-se en alguna de les següents circumstàncies a la data de publicació de l'extracte de la present convocatòria:

a) Que algun dels membres de la unitat de convivència estigui o hagi estat afectat per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

b) Que algun dels membres de la unitat de convivència estigui afectat per una reducció de jornada per motius de conciliació familiar, laboral o organitzatius, sempre que es tenguin fills menors d'edat a càrrec.

c) Que algun dels membres de la unitat de convivència sigui autònom i hagi hagut de cessar l'activitat o vist reduïts els ingressos.

d) Que algun dels membres de la unitat de convivència estigui en situació de desocupació, quan per aquestes dates l'any passat treballava. Aquesta circumstància haurà de ser acreditada mitjançant targeta d'inscripció com a demandant d'ocupació i informe de vida laboral o altres documents que acreditin la temporalitat laboral el 2019.

Les persones beneficiàries hauran d'acreditar, a més que, a la data de la publicació de l'extracte de la present convocatòria, compleixen els següents requisits:

2.2. La persona sol·licitant ha d'estar empadronada en el municipi de Sant Josep de sa Talaia amb sis mesos d'antelació almenys.

2.3. Que siguin titulars en qualitat de part arrendatària d'un contracte de lloguer d'habitatge d'una durada mínima d'un any. El contracte haurà d'estar formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans.

2.4. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat en el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

2.5. Que acreditin tenir residència legal a Espanya.

2.6. Que l'habitatge llogat constitueixi la residència habitual de la persona arrendatària i de la resta d'integrants de la unitat de convivència. Aquesta circumstància s'haurà d'acreditar mitjançant un certificat de convivència que acrediti la identitat de totes les persones físiques que tenen el domicili habitual i permanent a l'habitatge objecte del contracte de lloguer.

2.7. Que la renda de l'habitatge objecte del contracte de lloguer sigui igual o inferior a mil cinc-cents euros (1.500,00 €) mensuals.

2.8. Que els ingressos dels membres de la unitat de convivència que tenguin el domicili habitual i permanent a l'habitatge llogat no excedeixin de 22.558,77 € (3 IPREM de l'any 2020 a 14 pagues) en el cas que estigui formada per una sola persona i de 3.759,80 € addicionals (0,5 IPREM de l'any 2020 a 14 pagues) per cada persona més que formi part de la unitat de convivència.

2.9. No es podrà concedir ajuda per al lloguer dins aquesta convocatòria quan el sol·licitant o qualsevol de les persones que componen la unitat de convivència que tengui la residència habitual i permanent a l'habitatge objecte del contracte de lloguer es trobi en alguna de les situacions que s'indiquen a continuació:

  • Tenir parentiu de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador de l'habitatge.

  • Ser soci o partícip de la persona física o jurídica que actua com a arrendador de l'habitatge.

2.10. No podrà ser beneficiari d'aquestes ajudes per al lloguer d'habitatge aquella persona física que incorri en alguna de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre. Tampoc no es podran tenir deutes amb l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. No obstant això, aquest requisit es podrà esmenar durant el període d'al·legacions a la resolució provisional de l'ajuda mitjançant el pagament del deute.

3. SOL·LICITUD, DOCUMENTACIÓ I TERMINI DE PRESENTACIÓ

3.1. Les sol·licituds de subvenció s'adreçaran a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a les seves delegacions de Sant Jordi de ses Salines, de Cala de Bou-Port des Torrent, a través de la seu electrònica o per qualsevol de les formes previstes a l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i s'ajustaran al model normalitzat de sol·licitud (annex I).

3.2. Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la següent documentació:

  1. Annex 1: sol·licitud mitjançant model normalitzat.

  2. Documents d'identitat de les persones titulars del contracte de lloguer (DNI, NIE o document equivalent en vigor) i dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

  3. Annex 2: model d'autorització. Aquest annex serà presentat pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars del contracte, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys.

  4. Contracte en vigor de lloguer de l'habitatge.

  5. Certificat de convivència a l'efecte de determinar que l'habitatge llogat és el domicili habitual i permanent del llogater i dels membres de la unitat de convivència o autorització expressa perquè l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia pugui comprovar-ho mitjançant la presentació de l'annex 2 omplit.

  6. Acreditació dels ingressos del sol·licitant i dels membres de la unitat de convivència mitjançant la presentació de la declaració de la renda. En cas de no estar obligat a fer la declaració de la renda però es té algun altre ingrés com pensió, nòmina, etc., s'haurà de presentar documentació que acrediti aquests ingressos.

  7. Documentació que acrediti que els ingressos de la unitat familiar han baixat a conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 per trobar-se en algun dels supòsits previstos a l'article 5.1 de la present convocatòria.

  8. Annex 3: declaració responsable firmada pel sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de titulars, si fos el cas, i per cada un dels membres de la unitat de convivència majors de 18 anys, en la qual declararan que:

  • No tenen relació de parentiu de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador.
  • No són socis o partícips de la persona física o jurídica que actua com a arrendador.
  • No incorren en cap de les circumstàncies de prohibició per a ser beneficiaris de subvencions que preveuen l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions aprovat mitjançant el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.
  • Compleixen els requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció.
  • Comunicaran a l'òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits que s'exigeixen per a concedir la subvenció.
  • Se sotmetran a les actuacions de comprovació i a qualsevol actuació de verificació i control dels òrgans competents.
  • Els sol·licitants estan al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.
  • Es comprometen a complir les condicions i els requisits que estableix la convocatòria, que coneixen i accepten íntegrament.
  • Saben que, en cas de falsedat a les dades o a la documentació aportada o d'ocultació d'informació, dels quals es pugui deduir intenció d'engany en benefici propi o aliè, se'ls podrà excloure d'aquest procediment i podran ser objecte de sanció.
  1. Annex 4: comunicació de perceptor/s de subvenció. S'ha d'omplir només per la/les persona/es que figuren com a arrendatàries en el contracte de lloguer.

j. Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament, degudament omplit amb les dades bancàries actualitzades o certificat de titularitat de compte a nom del sol·licitant.

k. En el supòsit que sigui procedent, per ser inclòs/a en algun dels sectors preferents, segons el cas, s'han d'adjuntar el/els document/s justificatiu/s corresponent/s, segons el que s'estableix a l'article 12.3 de la present convocatòria.

3.3. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria al BOIB.

 

Sant Josep de sa Talaia, 10 de juliol de 2020

El Batle Josep Marí Ribas