Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 6056
Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 8 de juliol de 2020 per la qual es modifica la designació de les persones que han d’actuar com a assessors i avaluadors en el procediment d’acreditació de competències professionals convocat mitjançant la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 5 de desembre de 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral preveu que les tasques d'assessorament i d'avaluació les exerceixin les persones habilitades a aquest efecte per les administracions competents.

2. El Decret 55/2011, de 20 de maig, regulador de l'estructura organitzativa del procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per l'experiència laboral o vies no formals de formació a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, designa a l'article 3.1 l'Institut de les Qualificacions Professionals (IQPIB) com a òrgan encarregat de desenvolupar l'estructura organitzativa responsable del procediment, així com de gestionar i coordinar el procediment d'avaluació i d'acreditació a l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. A l'article 3.2 f estableix que l'IQPIB és l'òrgan responsable d'habilitar el personal assessor i avaluador i mantenir-ne el registre, així com de nomenar, per a cadascuna de les convocatòries, els professionals habilitats.

3. En virtut de les competències atribuïdes a l'article 3.1 del Decret 104/2001, de 20 de juliol, l'Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears s'adscriu orgànicament a la direcció general competent en matèria de formació professional de la conselleria competent en matèria d'educació, i ha de dependre funcionalment de la mateixa direcció general i del Consell de Formació Professional de les Illes Balears.

4. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 5 de desembre de 2019 per la qual es convoca el procediment per acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, que estan incloses en les unitats de competència de diverses qualificacions professionals, estableix en el punt vint-i-dosè de les bases de la convocatòria que la directora de l'IQPIB proposa les persones que han d'actuar com a assessors, avaluadors i membres de les comissions, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors les nomena perquè actuïn com a tals en el procediment d'acreditació de competències professionals.

5. La Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 3 de juny de 2020 per la qual es nomenen les persones que han d'actuar com a assessors i avaluadors en el procediment d'acreditació  de competències professionals convocat mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 5 de desembre de 2019 estableix que, si hi ha causes justificades que alterin o impedeixin a alguna persona nomenada la realització de les seves funcions, s'ha de comunicar a l'IQPIB per escrit, al més aviat possible.

6. Aquesta mateixa Resolució també estableix que es nomenaran nous assessors i avaluadors, en cas de necessitat.

7. El 7 de juliol de 2020, la directora de l'IQPIB posà en coneixement del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors la renúncia d'una assessora a seguir participant en el procediment.

Fonaments de dret

1. El Decret 104/2001, de 20 de juliol, de creació de l'Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (BOIB núm.  91, de 31 de juliol de 2001).

2. El Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral (BOE núm. 205, de 25 d'agost de 2009).

3. El Decret 55/2011, de 20 de maig, regulador de l'estructura organitzativa del procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per l'experiència laboral o vies no formals de formació a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 81, de 2 de juny de 2011).

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015) .

5. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 5 de desembre de 2019 per la qual es convoca el procediment per acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació corresponent al programa comú “PC00009” del Pla Anual de Polítiques per a l'Ocupació (PAPE) 2019  (BOIB núm. 166, de 10 de desembre de 2019).

6. La Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 3 de juny de 2020 per la qual es nomenen les persones que han d'actuar com a assessors i avaluadors en el procediment d'acreditació  de competències professionals convocat mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 5 de desembre de 2019 (BOIB núm. 105, de 9 de juny de 2020)

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓN

1. Fer cessar Micaela Fiol Ferrer com a assessora de les Qualiflicacions Professionals SSC089_2, Atenció Sociosanitària a Persones al Domicili i SCC320_2, Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

2. Ordenar la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar, així mateix, la publicació al lloc web <http://iqpib.caib.es>.

 

Palma, 8 de juliol de 2020

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors

Antonio Baos Relucio