Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 5882
Reconeixement com a col·lecció museográfica de la col·lecció de l'IMEDEA i la seva inscripció en el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, dia 1 de juliol de 2020, ha dictat, entre d'altres, la següent resolució: 

“Antecedents 

1. En data 11 de setembre de 2019 (NRE 31554), la Sra. Anna Diaz Lorca, en representació de l'IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, CSIC-UIB), presentà en el Registre del Consell de Mallorca, la documentació per tal que la col·lecció d'aquesta institució sigui reconeguda com a col·lecció museogràfica.    

2. El cap de la Secció de Museus i Belles Arts ha emès informe tècnic el dia 5 de març de 2020. 

Fonaments 

1. Llei 4/2003, de 26 de març de museus de les Illes Balears, art. 8. 

2. Reglament de Reconeixement i Registre de Museus i Col·leccions museogràfiques de Mallorca (aprovat pel Ple del CIM en sessió de dia 13 de desembre de 2012, BOIB núm. 12 de 24 de gener de 2013). 

3. Art. 1 i 2 b) Decret d'organització de dia 9 de desembre de 2019 (BOIB núm. 167 de 12 de desembre de 2019), parcialment modificat pels decrets de 6 de març de 2020 (BOIB núm. 29 de 7 de març de 2020) i 22 de maig de 2020 (BOIB núm. 95, de 28 de maig de 2020). 

Per tot això dicto la següent resolució 

1. Reconèixer a la Col·lecció de l'IMEDEA com a col·lecció museogràfica i inscriure-la en el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques del Consell Insular de Mallorca, amb les següents dades: 

  • Camp temàtic: ciències naturals.
  • Marc geogràfic en funció dels fons, dels objectius, de la programació i de l'àmbit d'actuació: la Mediterrània.
  • Denominació pública que s'autoritza: Col·lecció museogràfica de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats. 

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada, dins el termini d'un mes, davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència, comptador a partir de l'endemà al de la recepció d'aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa dels recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Un cop transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, sense limitació de temps.

N'obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del  procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 Palma, 3 de juliol de 2020​​​​​​​

El secretari tècnic de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística 

Josep Mallol Vicens