Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 5583
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA 2018 0013. Desistiment de la tramitació d’una modificació del Pla general d’ordenació urbana (PGOU) al carrer de Metge Sbert

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 28 de maig de 2020, va desistir de la tramitació d'una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU), que s'havia aprovat inicialment en data de 26 de setembre de 2019, al carrer de Metge Sbert, mitjançant el següent acord:

INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI. Pel Ple de l'Ajuntament, en sessió de 26 de setembre de 2019,  es va aprovar inicialment el projecte de Modificació Puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma referent a la supressió de l'alineació oficial definida en el carrer Metge Sbert a Son Sardina, projecte redactat pels Serveis tècnics de Planejament. 

L'esmentada Modificació puntual del PGOU ha estat sotmesa a informació pública i a informes. Durant aquest període s'han rebut dues al·legacions del senyor Vicente Roig Planells oposant-se a la present modificació. A més, s'han rebut informes desfavorables, com ara l'emès per la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, i l'emès des del Departament municipal de Mobilitat, de data 27 de novembre de 2019, el qual considera que, des del punt de vista de la mobilitat sostenible, la modificació de l'alineació suposa una pèrdua d'espai de la mobilitat que dificultarà la millora de les condicions actuals i per tant no es considera justificada.

Pels Serveis tècnics municipals, a la vista de l'anterior informe, s'ha informat que es podria considerar desistir de la tramitació de la present modificació del PGOU, i mantenir l'ordenació vigent.

Per això, i atesos els articles 84 y ss. de la  Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; els articles 41, 172 i 175 del Reglament d'Organització, Funcionament y Règim Jurídic de les entitats locals; articles 127.1.c), 123.1.i) i 122.4.a) i amb el quòrum establert a l'article 123.2, de la Llei 7/85 de 2 d'abril, de bases del règim local, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre, de mesures per la modernització del govern local; y els articles 4 y 12 del Reglament de la Gerència Municipal d'Urbanisme, la TAG que subscriu considera que el Consell de Gerència pot adoptar la següent resolució:

Proposar a la Junta de Govern, per tal que sigui elevat a l'Ajuntament Ple, previ dictamen de la Comissió informativa, l'adopció del següent:

 

ACORD

1. Desistir de la tramitació corresponent a la Modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma referent a la supressió de l'alineació oficial definida en el carrer Metge Sbert a Son Sardina i, en conseqüència, deixar sense efecte l'acord del Ple municipal d'aprovació inicial d'aquesta modificació del Pla General de Palma, amb la qual cosa quedarà aixecada la suspensió de l'atorgament de llicències i autoritzacions a les àrees del territori objecte d'aquesta modificació, i procedir a l'arxiu de les actuacions efectuades a l'expedient, vistos els motius recollits a la part expositiva d'aquest acord.

2. Donar trasllat del present acord al Consell Insular.

3. Donar trasllat del present acord als Departaments municipals afectats, particularment al Departament de Mobilitat .

4. Notificar el present acord al senyor Vicente Roig Planells.

5. Publicar el present acord per a general coneixement.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

 

Palma, 25 de juny de 2020

El cap del Departament, p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de  4-03-2014) Jaume Horrach Font