Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 5542
Acord del Consell de Govern de 26 de juny de 2020 pel qual s’autoritza el canvi de denominació del centre Escola Universitària ADEMA, adscrit a la Universitat de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, segons la redacció establerta per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix en l'article 36.4 que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajudes.

L'article 5.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, estableix que els centres universitaris privats han d'estar integrats en una universitat privada com a centres propis o adscrits a una universitat pública o privada.

Així mateix, segons l'article 11.1 de la mateixa Llei, per adscriure, mitjançant un conveni, centres docents de titularitat pública o privada a una universitat pública per impartir estudis conduents a l'obtenció de títols de caràcter oficial i amb validesa dins l'àmbit del territori nacional cal l'aprovació de la comunitat autònoma, a proposta del consell de govern de la universitat, amb l'informe favorable previ del seu consell social. La comunitat autònoma ha d'autoritzar l'inici de les activitats dels centres adscrits.

D'acord amb l'article 5 del Reial decret 420/2015, de 29 de maig, de creació, reconeixement, autorització i acreditació d'universitats i centres universitaris, per adscriure centres a universitats s'ha de signar un conveni d'adscripció a la universitat. Així mateix, aquest Reial decret estableix que la comunitat autònoma ha d'autoritzar l'inici de les activitats, una vegada comprovat que es compleixen els requisits que regulen els continguts mínims i els relatius als espais per a la docència i la recerca.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el 20 de maig de 2015, va aprovar el conveni que regula l'adscripció a la Universitat de les Illes Balears de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, de la qual és titular l'Acadèmia Dental de Mallorca, SL, (ADEMA) a fi d'impartir el títol universitari de grau d'Odontologia, de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, en compliment del que estableix l'article 11 de la LOU.

La Comissió Permanent del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, reunida en sessió ordinària el 27 de maig de 2015, va acordar emetre un informe favorable a l'adscripció de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA a la Universitat de les Illes Balears.

En data 2 de juny de 2015, la Universitat de les Illes Balears i Acadèmia Dental de Mallorca, SL, varen signar el conveni de col·laboració esmentat.

El dia 23 d'octubre de 2015, el Consell de Govern de les Illes Balears va aprovar l'Acord pel qual s'autoritzava l'adscripció de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA a la Universitat de les Illes Balears (BOIB núm. 155, de 24 d'octubre).

El dia 11 de maig de 2020, el Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears va ratificar l'addenda de modificació del conveni de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i Acadèmia Dental de Mallorca, SL, mitjançant la qual es modifica la denominació del centre adscrit.

El dia 20 de maig de 2020, la Universitat de les Illes Balears i l'entitat Acadèmia Dental de Mallorca, SL, titular de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, van signar l'addenda al conveni mitjançant la qual es canvia la denominació del centre pel d'Escola Universitària ADEMA.

El dia 2 de juny de 2020 el rector de la Universitat de les Illes Balears va sol·licitar l'autorització del canvi de denominació del centre (núm. de reg. d'entrada L13E20677/2020).

Per tot això, el Consell de Govern a proposta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, en la sessió del dia 26 de juny de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord el següent:

Primer. Autoritzar el canvi de denominació de l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA, adscrita a la Universitat de les Illes Balears, per Escola Universitària ADEMA.

 

Segon. Notificar aquest Acord al Ministeri d'Universitats.

Tercer. Notificar aquest Acord a l'Escola Universitària ADEMA.

Quart. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 26 de juny de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra