Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 5541
Acord del Consell de Govern de 26 de juny de 2020 pel qual es modifica la previsió de les prestacions i els serveis de serveis socials que s’han de concertar durant l’any 2020, aprovada per l’Acord del Consell de Govern de 21 de febrer de 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La gestió dels serveis socials es pot fer mitjançant diverses fórmules. L'acció concertada és la figura de col·laboració entre el sector públic i el privat que més s'adequa als principis que han de regir el sistema de serveis socials, especialment arran de l'aprovació de la Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social a la comunitat autònoma de les Illes Balears. Aquesta Llei, amb la finalitat de garantir la publicitat i la transparència, disposa que anualment s'ha de fer una previsió dels serveis socials que poden ser gestionats mitjançant l'acció concertada.

L'article 4.1 de la Llei 12/2018 estableix que, amb una periodicitat anual, les administracions de les Illes Balears competents en matèria social i d'ocupació, com a part de les competències en planificació, han de fer una previsió de les prestacions i els serveis que pretenen que siguin objecte d'acció concertada, juntament amb una taxació del cost i un informe justificatiu de la mancança de mitjans propis per a la gestió, de la idoneïtat de la modalitat de gestió elegida i de la planificació establerta per dotar-se de mitjans propis per a la gestió directa d'aquestes prestacions o serveis quan sigui previsible que s'hagin de prestar permanentment i, a més, siguin essencials per a l'efectivitat dels drets socials.

L'Acord del Consell de Govern de 21 de febrer de 2020, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 23, de 22 de febrer de 2020, aprova aquesta previsió, defineix els serveis d'interès econòmic general i designa els òrgans instructors dels procediments de concertació. Aquest Acord va ser rectificat per l'Acord del Consell de Govern de 28 de febrer de 2020, publicat en el BOIB núm. 26, de 29 de febrer de 2020.

L'informe del director general de Planificació, Equipaments i Formació de 18 de juny de 2020 proposa modificar l'Acord del Consell de Govern de 21 de febrer de 2020, atesa la demanda de serveis socials per part de la població usuària especialment afectada per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, i que ha suposat la suspensió de determinats serveis amb marcat un component presencial i la substitució per d'altres de tipus domiciliari. Aquests serveis es tornen imprescindibles en els casos de persones que viuen soles i no disposen de xarxa familiar.

Cal dir, tal com estableix l'informe sobre el cost de la modificació del director general de Planificació, Equipaments i Formació, de 18 de juny de 2020, que pel que fa al servei de teleassistència domiciliària la modificació suposa un decrement pressupostari de 445.440,00 euros sobre la previsió inicial, derivat de la revisió del cost, tot i que s'incrementen les unitats concertades. Aquest import es destina parcialment a incrementar el servei d'ajuda a domicili, de manera que la modificació no implica un increment pressupostari sinó tot al contrari, atès que suposa un romanent de 36.840,00 euros final respecte de les previsions pressupostàries inicials.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta de la consellera d'Afers Socials i Esports, en la sessió del dia 26 de juny de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord el següent:

Primer. Modificar, en els termes que s'indiquen en l'annex, la previsió de les prestacions i els serveis que s'han de concertar durant l'any 2020, respecte dels serveis següents:

a) 2.5.2. Servei de teleassistència domiciliària per a persones en situació de dependència.

b) 2.5.3. Servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 26 de juny de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra

 

ANNEX Modificació de la previsió de prestacions i serveis per concertar

La previsió del servei de teleassistència domiciliària per a persones en situació de dependència i del servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència de l'annex 1 de l'Acord del Consell de Govern de 21 de febrer de 2020, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 23, de 22 de febrer de 2020, queda modificada de la manera següent:

2.5.2. Servei de teleassistència domiciliària per a persones en situació de dependència

 Ubicació: Illes Balears

 Dispositius: 11.000

 Preu del servei per concertar: 12,02 €/mes, TAD bàsica i avançada

 Data prevista de la convocatòria: juliol de 2020

 Pressupost: 6.346.560,00 €

 Durada: 4 anys

2.5.3. Servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència

Per a entitats acreditades:

 Ubicació: Eivissa

 Hores: 2.500/mes

 Preu del servei per concertar: 22,70 €/hora

 Data prevista de la convocatòria: març de 2020

 Pressupost: 2.724.000,00 €

 Durada: 4 anys

Per a entitats autoritzades:

 Ubicació: Palma i Manacor

 Hores: 1.500/mes

 Preu del servei per concertar: 22,70 €/hora

 Data prevista de la convocatòria: juliol de 2020

 Pressupost: 408.600,00 €

 Durada: 1 any