Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 5501
Ratificació del conveni entre la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, i l'Ajuntament de Maó, d'establiment de les bases per a l'execució de les fases III, IV i V de la reforma de l'antic quarter de Santiago i cessió d'ús de l'edifici per a la instal·lació de la nova seu del CEPA Joan Mir i Mir, de Maó (Exp.E06442019000003)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple municipal, en sessió realitzada el dia 28 de maig de 2020, per unanimitat dels 21 membres de la corporació, va acordar:

6. Ratificar el conveni entre la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, i l'Ajuntament de Maó, d'establiment de les bases per a l'execució de les fases III, IV i V de la reforma de l'antic quarter de Santiago i cessió d'ús de l'edifici per a la instal·lació de la nova seu del CEPA Joan Mir i Mir, de Maó (Exp.E06442019000003)

Primer. Ratificar el conveni entre la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, i l'Ajuntament de Maó, d'establiment de les bases per a l'execució de les fases III, IV i V de la reforma de l'antic quarter de Santiago, i amb cessió d'ús de l'edifici per a la instal·lació de la nova seu del CEPA Joan Mir i Mir, de Maó.

Segon. Aprovar la cessió d'ús de les instal·lacions de l'immoble anomenat "Quarter de Santiago", inclòs dins l'“Equipament A1 E-CUARTEL DE SANTIAGO”, amb referència cadastral 7757901 FE0175N 0001GU, finca 19731, llibre 729, tom 2134, foli 218, del Registre de la Propietat, a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

Tercer. Les condicions de la cessió d'ús són les següents:

  1. Les finalitats dels béns són protegir, conservar, mantenir o millorar el patrimoni cultural de les Illes Balears i l'execució d'actuacions que tenguin per finalitat la millora, la conservació, el manteniment i la rehabilitació de la ciutat existent, així com la implantació de dotacions o les millores dels béns immobles del patrimoni cultural.

  2. Les construccions es destinaran a usos d'interès social; concretament, a la instal·lació del Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) Joan Mir i Mir, d'acord amb el que disposin els instruments d'ordenació urbanística relatius a l'execució d'actuacions que tenguin per finalitat la millora, la conservació, el manteniment i la rehabilitació de la ciutat existent, preferentment de zones degradades, així com la implantació de dotacions o les millores d'espais naturals, el paisatge o els béns immobles del patrimoni cultural.

  3. La cessió serà per un període de 25 anys, prorrogables per acord exprés de les parts. Les finalitats per a les quals s'ha atorgat s'han de complir i s'ha de mantenir la seva destinació durant els 25 anys següents.

  4. Durant el temps de vigència de la cessió, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca es compromet a assumir directament les despeses de funcionament i de manteniment de l'edifici.

  5. Si els béns cedits no fossin destinats a l'ús indicat, dins el termini assenyalat en l'acord de cessió, o deixessin de ser-ho posteriorment, es considerarà resolta la cessió, i aquells revertiran automàticament a l'Ajuntament de Maó, el qual tindrà dret de percebre de l'entitat beneficiària, prèvia taxació pericial, el valor dels detriments experimentats pels béns cedits, amb totes les seves pertinences i accessions. Serà suficient amb l'acta notarial que constati els fets, notificada en la forma legal, perquè la reversió produeixi els seus efectes.

Quart. Sotmetre l'acord a informació pública, durant 20 dies, mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de la Província, en el tauler d'anuncis i en el tauler d'anuncis digital de l'Ajuntament, a fi que qualsevol persona física o jurídica pugui examinar l'expedient, o la part d'aquest que s'acordi. En cas que no hi hagi al·legacions, l'acord esdevindrà definitiu, sense necessitat d'acord ratificatori.

Cinquè. Una vegada aprovada definitivament la cessió, efectuar les anotacions pertinents a l'Inventari de béns municipal i al patrimoni municipal del sòl, i notificar-ho al Registre de la Propietat.

Sisè. Notificar aquest acord a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears.

 

L'expedient es podrà consultar a la pàgina web de l'Ajuntament (http://www.ajmao.org/edictes) o al departament d'Alcaldia de l'Ajuntament, ubicat a la pl. Constitució, 1, de dilluns a divendres, de 8.00 a 14.00 hores.

 

Maó, 24 de juny de 2020

L'alcalde

Héctor Pons Riudavets