Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 5475
Acord de Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, de data 22.6.2020, relatiu a la modificació de la convocatòria per a la concessió de beques del Consell Insular de Menorca per a la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020 i de les bases que la regeixen (exp. 1501-2020-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que el Consell Executiu de dia 2 de març de 2020 va aprovar la convocatòria per a la concessió de beques per a la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020, que es regeix per les bases aprovades en el Consell Executiu de dia 26 de març de 2018 i publicades en el BOIB núm. 42 de 5 d'abril de 2018;

Atès que l'acord es va publicar al BOIB núm. 29 de 7 de març de 2020 i establia que el termini de presentació de sol·licituds era de l'1 al 30 d'abril de 2020;

Atès que amb data 14 de març de 2020 va ser declarat l'estat d'alarma a tota Espanya (Reial Decret 463/2020, BOE núm. 67 de 14 de març) a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, declarada pandèmia per la OMS dia 11 de març, declaració que ha estat objecte de diferents pròrrogues i que continua vigent a dia d'avui;

Atès que el Reial decret 463/2020, de 14 de març, recull un seguit de mesures extraordinàries d'efecte immediat a tot l'estat, entre les quals s'han de destacar la restricció de la llibertat de circulació i la suspensió de tots els termes i terminis administratius;

Atès que durant tot el període previst per presentar les sol·licituds estava vigent l'estat d'alarma;

Atès que el Consell Executiu de dia 1 de juny de 2020 va aprovar un nou termini de presentació de sol·licituds de beques per a la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020 que finalitza dia 26 de juny;

Atesa la resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 18 de maig de 2020, aprovant la transferència de 55.575 euros a favor del Consell Insular de Menorca per a la convocatòria i concessió d'ajudes de desplaçament per a alumnes amb domicili familiar a l'illa de Menorca que cursen estudis universitaris a la Unió Europea (UE-27) durant l'any acadèmic 2019-2020;

Atès que es considera necessari modificar la convocatòria i les bases que la regeixen per permetre un doble repartiment, primer de la part del CIM i, després, la de la CAIB com a complementària de la primera per aquells estudiants que facin estudis universitaris oficials de grau o màster a qualsevol universitat de la Unió Europea (UE-27) durant l'any acadèmic 2019-2020.

Atès que els canvis introduïts resten prou explicats a la documentació que consta a l'expedient i que, ateses les seves característiques, no requereixen l'emissió de nous informes d'oportunitat ni jurídics.

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta el següent acord:

PRIMER. Modificar els apartats següents de la convocatòria de beques per a la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020 aprovada per acord del Consell Executiu de dia 2 de març de 2020 i publicada en el BOIB núm. 29 de 7 de març de 2020:

a) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari: les ajudes concedides s'atendran amb càrrec a les partides pressupostàries i amb els imports màxims que s'indiquen més avall:

 

Pressupost

Partida

Quantia màxima

Inicial

2020

4.32600.4810004

310.000 €

Ampliació

2020

4.32600.4810004

55.575 €

Es manté l'import inicial de la convocatòria consistent en 310.000 € que serà per concedir ajuts a tots els sol·licitants que compleixen amb els requisits generals que indiquen les bases.

S'amplia l'import de la convocatòria en 55.575 €, d'acord amb la resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 18 de maig de 2020 per la qual s'aprova una transferència a favor del Consell Insular de Menorca per a la convocatòria i concessió d'ajudes de desplaçament per a alumnes amb domicili familiar a l'illa de Menorca que cursen estudis universitaris oficials de grau o màster a la Unió Europea (UE-27) durant l'any acadèmic 2019-2020. Aquest import servirà per complementar l'ajut indicat en el paràgraf anterior i es distribuirà entre els sol·licitants que cursin estudis universitaris oficials de grau o màster a la Unió Europea (UE-27).

b) S'amplia el termini de presentació de sol·licituds fins el dia 6 de juliol de 2020.

c) Es modifica l'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient que serà la tècnica de gestió de l'àrea de gestió administrativa del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Ester Goñalons Sintes.

d) Es modifica la Comissió Avaluadora d'aquests ajuts, que examinarà les sol·licituds presentades i emetrà l'informe que ha de servir de base per a la proposta de resolució, i que estarà formada pels membres següents:

- President: el conseller executiu responsable en matèria d'educació, Miquel Àngel Maria Ballester

- Vocals: el director insular d'Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda Mercadal, la tècnica de gestió de l'AGA del Departament, Ester Goñalons Sintes i l'administratiu de l'AGA del Departament, Jordi Torrent Torroja, que actuarà de secretari

SEGON. Modificar les bases que regulen la convocatòria de beques per la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020, aprovades en el Consell Executiu de dia 26 de març de 2018 i publicades en el BOIB núm. 42 de 5 d'abril de 2018, i parcialment modificades per acord del Consell Executiu de dia 2 de març de 2020 i publicat en el BOIB núm. 29 de 7 de març de 2020, d'acord amb el següent:

a) S'afegeix un punt a la base 3:

5. De tots els sol·licitants que compleixin els requisits anteriors, se seleccionarà els que cursin estudis universitaris oficials de grau o màster a la Unió Europea (UE-27), que rebran una ajuda complementària finançada amb els fons aportats per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears.

b) Es modifica la base 10 que queda amb la redacció següent:

10. Determinació de l'import de la subvenció.

1. Obtindran beca tots els sol·licitants que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

2. Per distribuir entre tots els sol·licitants l'import inicial de la convocatòria, en primer lloc es dividirà aquest import entre el nombre de sol·licitants que compleixen els requisits. Si el resultat és igual o inferior a 300 euros, aquest resultat serà l'import que obtindran tots els sol·licitants admesos.

Si aquesta quantitat és superior a 300 euros, s'aplicarà el criteri següent:

a) Tots els sol·licitants rebran un import fix de 300 euros.

b) L'import que resti per distribuir es repartirà proporcionalment segons la puntuació obtinguda i d'acord amb la fórmula següent:

 

Iv= Ps x Ir

    ƩPS

 

Iv: Import variable que percebrà cada sol·licitant

Ps: Puntuació de cada sol·licitant

Ir: Import pendent de distribuir una vegada repartit l'import fix

ƩPS: Suma dels punts de tots els sol·licitants

L'import inicial màxim que es pot atorgar per sol·licitant és de 2.500 euros. En el cas que algun ajut superi aquest import, el romanent es distribuirà proporcionalment entre la resta de beneficiaris d'acord amb els punts obtinguts.

3. Entre tots els sol·licitants que cursin estudis universitaris oficials de grau o màster a la Unió Europea (UE-27) es distribuirà l'import de l'ajuda complementària amb la qual s'ha ampliat la convocatòria, finançada amb els fons aportats per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, d'acord amb la fórmula següent:

Ic= Ps x Ia

     ƩPS

 

Ic: Import complementari

Ps: Puntuació de cada sol·licitant

Ia: Import de l'ampliació de la convocatòria

ƩPS: Suma dels punts de tots els sol·licitants

L'import complementari màxim que es pot atorgar per sol·licitant és de 500 euros. En el cas que algun ajut superi aquest import, el romanent es distribuirà proporcionalment entre la resta de beneficiaris d'acord amb els punts obtinguts.

Interposició de recursos

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma

 

Maó, 23 de juny de 2020

Per delegació de la presidenta,

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16.7.2019)