Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 5408
Aprovació definitiva de l’expedient núm. número 13 de modificació del pressupost municipal per a l’exercici 2020, de modificació de la base 55 de les Bases d’execució del pressupost

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovat definitivament, atès que no s'hi han presentat reclamacions, l'expedient núm. número 13 de modificació del pressupost municipal per a l'exercici 2020, de modificació de la base 55 de les Bases d'execució del pressupost, que regula l'ajornament i fraccionament de deutes, i d'acord amb la legislació vigent, se'n publica el seu text:

“Base 55. Ajornament i fraccionament dels deutes

La sol·licitud ha de contenir necessàriament:

- Nom i llinatges, raó social o denominació, número d'identificació fiscal i domicili, lloc assenyalat a efectes de notificació.

- Identificació del deute, indicant-ne almenys l'import, el concepte i la data de finalització del termini d'ingrés voluntari.

- Terminis i altres condicions de l'ajornament que se sol·licita

- Garantia

- Banc i número de compte al qual s'han de carregar les quantitats ajornades o fraccionades, adjuntant-hi un certificat bancari de la titularitat del compte

- Data i signatura del sol·licitant

L'òrgan competent per resoldre la sol·licitud d'ajornament i fraccionament és el/la batle/essa, tant si es en període voluntari com en executiva.

El cobrament de l'ajornament i fraccionament s'efectuarà necessariament a través de domiciliació bancària. El venciment dels terminis haurà de coincidir amb els dies 5 i 20 del mes.

- INTERESSOS:

* Les quantitats ajornades, exclòs, en el seu cas, el recàrrec de constrenyiment, generaran els interessos establerts en la Llei General Tributària pel temps que duri l'ajornament o fraccionament i al tipus fixat en la Llei de Pressupost General de l'Estat.

* El termini d'ajornament es computa des del venciment del període voluntari fins el final del termini concedit.

* En el cas de fraccionament es computaran els interessos acreditats per cada fracció des del venciment del període voluntari fins el venciment del termini concedit, i s'hauran de satisfer conjuntament amb aquesta fracció.

DE LA GARANTIA:

El sol·licitant ha d'oferir una garantia en forma d'aval solidari d'una entitat de crèdit o societat de garantia recíproca, i ha d'acompanyar la sol·licitud amb el corresponent compromís exprés i irrevocable de l'entitat de formalitzar l'aval necessari si es concedeix l'ajornament sol·licitat.

La garantia ha de cobrir l'import del principal i dels interessos de demora que generi l'ajornament, més un 25% de la suma d'ambdues partides.

Per a l'ajornament o fraccionament de deutes inferiors a 300,00 €, s'ha d'acreditar un nivell de renda familiar inferior a 15.000 €, aportant, a més de la documentació assenyalada en la sol·licitud, la darrera declaració de renda de la unitat familiar o bé, en el supòsit d'estar exempt de fer-ne, un certificat de rendes expedit per l'Agència Tributària del Ministeri d'Economia i Hisenda.

Els deutes l'import dels quals sigui igual o superior a sis mil euros es podran ajornar o fraccionar-se fins a un màxim de dos anys, i la resta de deutes, un any.

Podran gaudir de dispensa de garantia els deutes que tinguin un import inferior a 25.000,00 €.”

Contra l'aprovació definitiva de l'acord es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, de conformitat amb el que disposen l'article 171.1 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, i l'article 23.1 del Reial Decret 500/90, de 20 d'abril.

 

Santanyí, 23 de juny de 2020

La  batlessa Maria C. Pons Monserrat