Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 5387
Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 19 de juny de 2020 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 7 de maig de 2020 per la qual s'aproven les instruccions per adequar els criteris de promoció i titulació dels alumnes dels ensenyaments de formació professional del sistema educatiu de les Illes Balears com a conseqüència de l'Ordre EFP/365/2020, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen el marc i les directrius d'actuació per acabar el curs 2019-2020 i iniciar el curs 2020-2021 davant la situació de crisi ocasionada pel COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 7 de maig de 2020 que estableix les instruccions per adequar els criteris de promoció i titulació dels alumnes dels ensenyaments de formació professional del sistema educatiu de les Illes Balears com a conseqüència de l'Ordre EFP/365/2020, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen el marc i les directrius d'actuació per acabar el curs 2019-2020 i iniciar el curs 2020-2021 davant la situació de crisi ocasionada pel COVID-19, es va publicar al BOIB núm. 80 de 12 de maig.

Al punt 4 de les instruccions s'estableixen el termini i les especificacions per a l'avaluació dels mòduls de segon curs diferents del de Formació en centres de treball (FCT) i, en el seu cas, del de Projecte, en segona convocatòria del curs, i només per al curs 2019-2020. En aquest punt es preveu que una vegada avaluats els mòduls esmentats, l'equip educatiu del cicle decideix si els alumnes passen a cursar el mòdul d'FCT que s'ha de realitzar en cursos posteriors.

Per la situació derivada de l'epidèmia del COVID-19, durant el curs actual és possible realitzar el mòdul de formació en centres de treball de forma excepcional, d'acord amb el que s'especifica en la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 18 d'abril de 2020 per la qual s'aproven amb caràcter extraordinari les instruccions complementàries, a causa de l'epidèmia del COVID-19, per avaluar l'aprenentatge dels alumnes de formació professional i d'estudis artístics superiors de disseny a les Illes Balears per al curs 2019-2020 (BOIB núm. 58, de 18 d'abril).

Així, si es modifica el punt 4 de les instruccions abans indicades per eliminar l'obligatorietat de cursar el mòdul d'FCT en cursos posteriors, és possible que alguns alumnes puguin realitzar aquest mòdul encara durant aquest curs en la forma que preveu la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 18 d'abril de 2020. Atès que aquesta mesura afavoreix l'alumnat que cursa ensenyaments de formació professional i, en especial, l'alumnat dels cicles de formació professional bàsica que és més vulnerable, es considera adient fer la modificació esmentada.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

Primer

Modificar la lletra c del punt 4 de les instruccions per adequar els criteris de promoció i titulació dels alumnes dels ensenyaments de formació professional del sistema educatiu de les Illes Balears com a conseqüència de l'Ordre EFP/365/2020, de 22 d'abril, per la qual s'estableixen el marc i les directrius d'actuació per acabar el curs 2019-2020 i iniciar el curs 2020-2021 publicades mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 7 de maig de 2020 en el BOIB núm. 80, de 12 de maig.

La nova redacció és la següent:

c) Les activitats de recuperació i les proves per avaluar-les s'han de dur a terme, en general, dins del mes de juny. Si s'estima necessari, es poden dur a terme fins a final del mes de juliol. Una vegada obtingudes les qualificacions dels mòduls avaluats de forma addicional, l'equip educatiu del cicle decidirà si l'alumne o l'alumna passa a cursar l'FCT. La realització del mòdul d'FCT que es faci durant el que resta del curs 2019-2020 no requereix autorització del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

 

Segon

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de juny de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Marti X. March Cerdà