Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 5179
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de15 de juny de 2020 per la qual es resol amb caràcter definitiu el concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de la categoria de facultatiu/facultativa especialista d’àrea de d’oncologia mèdica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de juliol de 2018 (BOIB núm. 89/2018, de 19 de juliol) es va convocar un concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de diverses categories de personal estatutari, entre les que està la de facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica dependent del Servei de Salut. Aquesta resolució es va completar amb altra de data de 9 d'agost de 2018 (BOIB núm. 101/2018, de 16 d'agost) per la qual es varen modificar les places de part de les especialitats de FEA convocades (anestèsia i reanimació; cirurgia general i de l'aparell digestiu; medicina interna, i cirurgia ortopèdica i traumatologia) i també es varen afegir dues noves categories: medicina física i rehabilitació, i radiodiagnòstic.

2. Tal i com figura en l'Annex 3 de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de juliol de 2018, per a la categoria de facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica s'han ofert dues places en la gerència de l'Hospital Universitari Son Espases.

3. En el BOIB núm. 31, de 12 de març de 2020, es va publicar la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 9 de març de 2020 per la qual es varen aprovar les llistes definitives de persones candidates admeses i de persones excloses del concurs de trasllats esmentat en el punt anterior, tal i com estableix el la base 5.3 de la convocatòria. En aquesta resolució apareixen dues úniques persones aspirants admeses, una per a cadascuna de les places ofertes, de les què s'ha verificat que compleixen amb els requisits establerts en la normativa vigent per participar en el procediment.

4. En haver-se presentat només dues persones aspirants per ocupar cadascuna de les places descrites en el punt 3 a través de la seva participació en el concurs de trasllats en la categoria de facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica, no se genera competència en la fase d'avaluació de mèrits.

5. Donada la previsió continguda en l'art. 72 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, que estableix que poden acordar-se en un únic acte tots els tràmits que, per la seva naturalesa, admetin un impuls simultani, poden obviar-se els tràmits referits a la concurrència competitiva entre persones interessades i els relatius a la seva classificació per ordre de prelació en la fase de mèrits.

6. Per això, és convenient aplicar en aquest cas el principi de concentració de tràmits, amb l'objectiu d'aconseguir la simplificació administrativa prevista en la Llei 39/2015 i realitzar en un únic acte els tràmits previstos en els punts 6.3, 6.4 i 6.5 de l'Annex 1 (Bases de la convocatòria) de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de juliol de 2018 (BOIB núm. 89/2018, de 19 de juliol).

Fonaments de dret

1. Resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de juliol de 2018 (BOIB núm. 89/2018, de 19 de juliol) i de 9 d'agost de 2018 (BOIB núm. 101/2018, de 16 d'agost) per les quals es convoca un concurs de trasllats voluntari per proveir de places bàsiques vacants de diverses categories de personal estatutari, es modifiquen les places de part de les especialitats de FEA convocades (anestèsia i reanimació; cirurgia general i de l'aparell digestiu; medicina interna, i cirurgia ortopèdica i traumatologia)i també es varen afegir dues noves categories: medicina física i rehabilitació, i radiodiagnòstic.

2. La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

3. El Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, de selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la  Llei 55/2003.

4. La Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català dins l'àmbit de la funció pública.

5. El Decret 8/2018, de 23 de març, pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

6. El Reial decret 184/2015, de 13 de març, pel qual es regula el catàleg homogeni d'equivalències de les categories professionals del personal estatutari dels serveis de salut i el procediment de la seva actualització.

7. L'article 72 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques que disposa que, d'acord amb el principi de simplificació administrativa, s'acordaran en un únic acte tots els tràmits que, per la seva naturalesa, admetin un impuls simultani i no sigui obligat el seu compliment successiu.

Por tot això, dict la següent

Resolució

1. Resoldre amb caràcter definitiu el concurs de trasllats voluntari per proveir places bàsiques vacants de la categoria de facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica dependents del Servei de Salut de les Illes Balears, convocat a través de les resolucions a les què es refereix el punt 1 de l'apartat “Fets”.

2. Determinar que amb aquesta resolució s'adjudiquen definitivament les places ofertes a les dues úniques persones que han participat en el concurs de trasllats per a la categoria de facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica, segons figura en la llista de l'Annex 1 d'aquesta resolució.

3. Recordar que, de conformitat amb la base 6.8 de la convocatòria, les places adjudicades són irrenunciables, excepte que la renúncia estigui motivada per l'obtenció d'una plaça en virtut  de la resolució d'un procediment de mobilitat voluntària convocat per altra administració pública, en base a l'article 37.4 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

4. Disposar que, de conformitat amb la base 7.1 de la convocatòria, les persones concursants que hagin obtingut una plaça cessin en la plaça que estiguin ocupant en el termini dels 3 dies hàbils següents a la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Establir que, d'acord amb la base 7.2 de la convocatòria, la presa de possessió de les noves places ha d'efectuar-se en els terminis següents: En els 3 dies hàbils següents a la data del cessament si les places estan ubicades en el mateix municipi; en 15 dies hàbils si estan situades en municipis diferents però en la mateixa àrea de salut; i en un mes si estan localitzades en un municipi i en una àrea de salut diferents o quan impliqui un canvi de servei de salut. Segons la base 7.4 de la convocatòria, si l'adjudicació de la plaça suposa reingressar en el servei actiu, el termini per prendre possessió és d'un mes comptador des de la data publicació de la resolució definitiva del concurs.

6. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el portal web www.ibsalut.es.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució – que exhaureix la via administrativa- pot interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des del dia següent de la seva publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les  Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2007, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot presentar directament un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Palma en el termini de dos mesos comptadors des del dia següent de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 8.2 y 46.1 de la Llei  29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

Palma, 15 de juny de 2020

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears

Julio Miguel Fuster Culebras

Per delegació de la consellera de Salut i Consum (BOIB 10/2016)

 

 

ANNEX 1

ADJUDICACIÓ CONCURS DE TRASLLATS FEA ONCOLOGIA MÈDICA

Doc.identitat

Llinatges, nom

Plaça

Centre/Z.B.S.

Puntuació

4145****

Ferrer Tur, Nieves

05901

HOSPITAL SON ESPASES

30,4

4312****

Luna Fra, Pablo

05901

HOSPITAL SON ESPASES

21,4